Elevii care au aflat azi notele de la Bacalaureat 2021, încurajați de ministrul Educației să depună contestație: Categoric da! Mă aștept să existe diferențe mai mari între note ca la Evaluarea Națională

12.071 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Elevii care au aflat azi notele de la Bacalaureat 2021 sunt încurajați de ministrul Educației să depună contestație. Întrebat, într-o intervenție la Digi24, dacă îi încurajează pe absolvenții de liceu care au susținut Bacalaureatul să depună contestații, Cîmpeanu a spus “categoric da!”.

Cîmpeanu a spus că se așteaptă la mai multe contestații față de cele care au fost la Evaluarea Națională, dar și să existe diferențe mai mari între notele după contestații și cele dinainte.

Sorin Cîmpeanu: “Da, mă aștept mai mult decât la Evaluarea Națională să existe contestații și să existe diferențe la contestații, pentru că spre deosebire de Evaluare Națională, la Bacalaureat modul de organizare s-a schimbat mult prea puțin. Adică la Bacalaureat nu am avut un sistem prin care să putem elimina subiectivismul evaluării.”

Moderator: Îi încurajați pe elevi să depună contestații?

Sorin Cîmpeanu: “Categoric da! Toți cei care se consideră îndreptățit să conteste o vor face, este dreptul fiecăruia”.

Cîmpeanu a mai spus că media de anul acesta a tuturor lucrărilor a fost de 8,05, mai mare față de anul trecut, când a fost 7,81.

“Nu mă îngrijorează că au fost mai puține note de 10 ca anii trecuți pentru că din această perspectivă subiectele de la Bacalaureat anul acesta au fost foarte corect concepute, în așa fel încât au fost subiecte pentru limita de jos, și pentru nivel mediu și subiecte de departajare pentru candidații care au dorit să fie cu nota maximă.

Media tuturor notelor este anul acesta 8,05, anul trecut am avut 7,81″.

Reamintim că se pot depune contestații atât fizic, la școală, cât și online, pe email, luni până la ora 18:00. Vezi Contestație pentru Bacalaureat 2021 – model de cerere / Nota poate crește sau scădea în urma recorectării

Foto: Business photo created by katemangostar – www.freepik.com


8 comments
  1. Pai la cum este organizat examenul, ce proceduri defectuoase \nascocite ,,din rai” sunt implementate profesorul este ,,impins” sa greseasca tot copiind de colo colo punctaje si incercad sa scrie lizibil in spatii in care nici furnica nu incape. Ministrul indeamna la contestatii si rade in barba ,,ha, ha, ha, am avut eu grija ca prostul ala de profesor sa aiba sanse minine, chiori cum sunt de la atata online sa poata intelege ce a scris in tipizate sisa copieze corect. Ha, ha, ha copiii tatei dar voi chiar credeati ca nu pot dormi de grija voastra?”

  2. Cu siguranță trebuie recorectate toate lucrările tuturor elevilor care au dat bacalaureatul! Și-au bătut joc de bieți copii! În ce țară trăim! 😭😭😭

  3. Vrea să dreagă busuiocul după ce și-a dat seama și dumnealui că a gafat săptămâna trecută la evaluarea națională când a procedat asemănător DUPA terminarea termenului de depunere a contestațiilor, favorizîndu-i pe cei care deja făcuseră contestațiile în detrimentul celor pe care profesorii i-au sfătuit să nu riște, unii dintre ei olimpici.
    Acolo, pe unele paliere, notele au crescut în aproape 100% din cazuri după conteatatii.

    RUSINE D-LE MINISTRU!
    DEMISIA!

    1. Din nefericire, la foarte mulți le-au scăzut nota după contestație. Au fost cazuri când nota a fost scăzută și cu mai mult de un punct.

  4. Ce drăguț este domnul ministru când sugerează să facă toată lumea contestație, că profesorii corectori sigur au corectat anapoda!
    Doar că treaba lui era să se asigure că lucrările vor fi evaluate din start corect. Dacă primii profesori care au corectat au fost incapabili, are dumnealui unii mai buni, pe care îi aduce pentru contestații?
    Și de ce îi îndeamnă pe elevi cu atâta ardoare să conteste? Ar putea să obțină o notă mai mică, nu?

  5. Ministrul ar trebui să apere corpul profesoral.
    Daca este primul care acuza, atunci ce putem cere opiniei publice, părinților sau elevilor.

    Un manager bun trebuie să aibă grijă de angajații săi.

    1. Un…nici nu stiu cum sa-l calific cat pot de urat incat sa respect regulile pe un forum de comentarii…

    2. In primul rand prin a se ingriji ca acestia sa aiba ,,instrumente de lucru” care sa reduca la 0 eroarea si nu unele care favorizeaza in procent de 50% eroarea. Dar e mai greu sa analizezi cauze decat sa faci pe ,,zmeul” in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cătălin Ciupală, profesor de matematică, propune calibrarea corecturii la Bacalaureat și Evaluarea Națională pe o lucrare-test, ca la BAC-ul internațional: dacă profesorul evaluator supraevaluează sau subevaluează o lucrare, atunci îi apare în platformă un steag roșu de atenționare

Cătălin Ciupală, profesor de Matematică la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, din Braşov, are două propuneri privind corectarea lucrărilor de la examene naționale în platformă astfel încât să nu mai existe…
Vezi articolul