Elevi și studenți la Parlamentul Tinerilor. Student: Din Parlament fac parte foarte mulţi profesori, medici, dar îşi folosesc cunoştinţele în scopuri personale

137 de vizualizări
“Din Parlamentul României fac parte foarte mulţi profesori universitari, medici, dar consider că nu îşi folosesc cunoştinţele pe care le au pentru a îndeplini funcţia de parlamentar. O folosesc mai mult sau mai puţin pentru anumite scopuri personale”, a declarat unul dintre studenții prezenți vineri la evenimentul “Parlamentul tinerilor”, transmite Agerpres.

Studenţi şi elevi au participat, vineri, la deschiderea evenimentului “Parlamentul tinerilor”, pentru a înţelege rolul şi funcţiile Parlamentului în cadrul celorlalte instituţii democratice. 120 de tineri vor propune şi dezbate, pe parcursul a trei zile, mai multe iniţiative legislative, într-o serie de simulări ale procesului decizional din Parlament, scrie Agerpres.

Aceasta este a X-a ediţie a evenimentului și este organizată de Fundaţia Hanns Seidel România, Asociaţia Pro Democraţia și Camera Deputaţilor.

Flavius-Gabriel Bolohan, student la Facultatea de Drept din Iaşi și participant la eveniment, a declarat că “în Parlamentul României sunt foarte mulţi oameni de vârsta a doua, oameni care fac un proces legislativ de care au ei nevoie şi nu văd în acel proces legislativ şi tinerii. Tinerii sunt lăsaţi pe dinafară, la fel cum poate şi ei au fost lăsaţi şi acum se gândesc să îşi creeze un viitor pentru ei, nu şi pentru tineri. De aceea, cred că din Parlament ar trebui să facă parte mai mulţi tineri, deoarece tinerii se gândesc şi la ei, şi la cei dinaintea lor. Din Parlamentul României fac parte foarte mulţi profesori universitari, medici, dar consider că nu îşi folosesc cunoştinţele pe care le au pentru a îndeplini funcţia de parlamentar. O folosesc mai mult sau mai puţin pentru anumite scopuri personale“, relatează Agerpres.

Parlamentul tinerilor este, pe de o parte, o oportunitate pentru tinerii care vin să înveţe care este utilitatea Parlamentului, pentru că lumea se întreabă – de la alegători până la analişti – dacă Parlamentul este necesar astăzi sau nu. Pentru a ajuta cetăţenii să înţeleagă utilitatea Parlamentului, trebuie să înţelegem care sunt valenţele şi lipsurile sale”, a declarat Cristian Pârvulescu, Asociaţia Pro Democraţia.

Foto: Facebook Parlamentul României


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul educației anunță o nouă rundă de negocieri cu sindicatele, după greva de avertisment din învățământ și leagă posibilitatea ca salariile profesorilor să crească de încasările la buget până la rectificare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, recunoaște că revendicările profesorilor sunt justificate, și spune că la rectificarea bugetară s-ar putea găsi soluții pentru plata salariilor cadrelor didactice, la nivelul stabilit prin lege,…
Vezi articolul