Elevi din 20 de școli și licee din Constanța vor să învețe limba chineză în cadrul Proiectului Clasele Confucius care prevede și schimb de experiență pentru elevi și profesori

1.002 vizualizări
chineza cursuri
Foto: © Bbbar | Dreamstime.com
20 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa şi-au exprimat intenţia de a înscrie elevii la cursuri de limba chineză, a anunțat Inspectoratul Şcolar Judeţean care a organizat astăzi o conferinţă de presă pe tema Proiectului Clasele Confucius, potrivit Agerpres.

Cursurile online vor fi susţinute de cadre universitare de la instituţii de prestigiu din Republica Populară Chineză, selectate riguros pentru acest program.

Proiectul Clasele Confucius face parte din acordul de colaborare dintre unităţile de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Universitatea Ovidius din Constanţa.

 Ce activități cuprinde programul
  • Cursuri on-line de limbă şi cultură chineză;
  • Acţiuni culturale, expoziţii;
  • Participarea elevilor la cursurile intensive de limbă chineză în cadrul programului Şcolii de Vară din China (la universităţi prestigioase din Beijing şi Shanghai etc.);
  • Participarea elevilor la examenele HSK (nivel de limbă chineză), în vederea obţinerii certificatului de competenţă lingvistică, certificat recunoscut internaţional;
  • Schimburi de experienţă între elevi şi profesori.

Cursurile de limbă şi cultură chineză nu se adresează numai studenţilor şi elevilor, ci sunt deschise tuturor persoanelor care îşi exprimă intenţia de a studia.

Pentru debutul acestui semestru există 20 de unităţi de învăţământ din municipiul şi judeţul Constanţa care şi-au exprimat intenţia de a participa la Programul Clasele Confucius:

        1. Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa

        2. Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu Constanţa

        3. Liceul Teoretic Ovidius Constanţa

        4. Colegiul Naţional Mihai Eminescu Constanţa

        5. Liceul Teoretic Traian Constanţa

        6. Liceul Teoretic George Călinescu Constanţa

        7. Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanţa

        8. Liceul Teoretic Callatis Mangalia

        9. Liceul Teoretic Carmen Sylva Eforie Sud

        10. Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Medgidia

        11. Şcoala Gimnazială Nr.30 Gheorghe Ţiţeica Constanţa

        12. Şcoala Gimnazială Nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanţa

        13. Şcoala Gimnazială Nr. 39 Nicolae Tonitza Constanţa

        14. Şcoala Gimnazială Nr. 29 Mihai Viteazul Constanţa

        15. Şcoala Gimnazială Gala Galaction Mangalia

        16. Şcoala Gimnazială Nr. 1 Eforie Nord

        17. Şcoala Gimnazială Mihai Viteazu

        18. Şcoala Gimnazială Nr. 7 Remus Opreanu Constanţa

        19. Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni

        20. Şcoala Gimnazială Nr. 12 B.P. Hasdeu Constanţa

Elevii care doresc să se înscrie la cursurile de limba chineză trebuie să se adreseze în mod direct Universităţii Ovidius din Constanţa, urmând aceeaşi procedură ca la orice examen de certificare lingvistică, de tipul Cambridge, Delf, Sprach Diplom, fără implicarea unităţii de învăţământ în acest proces de înscriere.

Data la care se încheie apelul de înscriere este 26.02.2022.

Prin Clasele Confucius elevii se pot întâlni cu oportunităţi reale într-o definire profesională, cu atât mai mult cu cât au posibilitatea de a obţine burse de studiu în Republica Populară Chineză, a afirmat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, directorul Clasei Confucius.

Parteneriatul dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Universitatea Ovidius din Constanţa a debutat în urmă cu 5 ani şi a cunoscut o creştere vizibilă, atât a numărului de elevi interesaţi, cât şi a numărului profesorilor colaboratori din China.

În primul an de colaborare (2017-2018) existau 43 de elevi înscrişi în 3 grupe de studiu şi cursurile se desfăşurau cu 2 profesori din China, iar în anul 2020-2021 au participat la aceste formări 120 de elevi, cuprinşi în 16 grupe. Aceştia au fost pregătiţi de 7 profesori chinezi.

La conferința de azi au participat: prof. Sorin Mihai, inspector şcolar general, prof. Loredana Manolache, inspector şcolar general adjunct, prof. univ. dr. Angelo Mitchievici de la Universitatea Ovidius din Constanţa şi doi profesori universitari chinezi care susţin cursuri în cadrul programului pentru elevii şi studenţii constănţeni.

Foto: © Bbbar | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Se pare cã românii tot la comuizm trag, de se uitã la China ca la alt soare pe cer.. Nu le-au ajuns atâtia ani de nenorocire, încã mai doresc; ..as zice, “dati-i înainte, bãieti, dati cu oistea-n gard pânã vi se stricã de-a binelea si carul!” Sucksex pânã vi se-nvineteste limba-n gât! >:-( Eu vã salut din mers dintr-o tarã vesticã. Pa!

  2. Poate e bine sa stiti si aceste lucruri despre Institutele Confucius si ce rol joaca acestea, de fapt:
    “Fără îndoială, aceste centre nu au de-a face cu predarea înțelepciunii tradiționale chineze, ci mai degrabă cu sabotarea ei și, mai rău, cu îndoctrinarea oricui frecventează aceste cursuri. Manualele sunt supervizate de PCC, predau o chineză simplificată și sunt infiltrate de propaganda leninist-maoistă a culturii de partid. Mai mult, institutul însuși infiltrează statul care îl găzduiește. E un fel de război rece pe care PCC îl poartă cu statele lumii care bat palma cu China.”
    https://www.curentul.info/in-lume/institutele-confucius-ar-trebui-sa-nu-mai-existe/

  3. Sorinele, de ce au venit, ma, mascatii la ISJ? De cand stai numai cu Lori vad ca mintea-ti zboara: elevii nostri nu cunosc bine limba romana si tu vrei sa invete cea mai dificila limba din lume?! In rest respect ptr marea cultura chineza!

  4. Ma asteptam ca la conferinta de presa Sorin Mihai sa spuna de ce au venit organele de ancheta la ISJ Constanta! Se pare ca ptr presupuse pocinoage regizate de prietenul Faliboga si amantea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii pot decide cu câte note încheie media anuală, după eliminarea obligativității tezei, propune ministerul Educației / Trebuie să aibă anual cel puțin trei note peste numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învățământ, potrivit unei propuneri aduse ROFUIP, în urma schimbării structurii anului școlar -Surse

Noua structură a anului școlar din toamna aceasta în 5 module și 5 vacanțe, dar și eliminarea obligativității tezelor (care erau evaluări semestriale scrise) aduc modificări în modul de calculare…
Vezi articolul

În Grecia, utilizarea telefoanelor mobile la cursuri va fi interzisă din septembrie, a anunțat ministrul Educației / Elevii pot fi suspendați dacă încalcă regula și pot fi exmatriculați dacă înregistrează în clasă

„Telefonul mobil ar trebui să rămână în ghiozdanul de școală” – acesta este sloganul care stă la baza măsurii interzicerii telefoanelor la cursuri, potrivit ministrului Educației din Grecia, Kiriakos Pierakakis, informează…
Vezi articolul

Notele fantomă de la Titularizare: Ministerul educației anunță 7.076 de note modificate la contestații, dintre care 5.076 majorate sau micșorate. Nu se știe ce s-a întâmplat cu restul de 2.000 de note prezentate ca „modificate”

Sunt 2.000 de note anunțate drept „modificate” de Ministerul Educației la Titularizare 2024 în urma contestațiilor, despre care instituția nu spune dacă s-au mărit ori au fost micșorate sau, de…
Vezi articolul

Anunțarea câștigătorului licitației Bibliotecii Școlare Virtuale, amânată încă o dată la 2 ani, 2 luni și 12 zile de la semnarea proiectului. Ministru Cîmpeanu spunea că pe 1 noiembrie ar fi trebuit să fie finalizată licitația

Licitația Bibliotecii școlare virtuale încă nu s-a finalizat, anunțarea firmei câștigătoare fiind din nou amânată. Luni, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) ar fi urmat să comunice câștigătorul, dar lucrul…
Vezi articolul

Organizația Salvați Copiii cere Parlamentului României interdicția oricărei forme de publicitate a jocurilor de noroc, inclusiv online. Sălile de jocuri de noroc să fie la o distanță de cel puțin 300 de metri de școli, solicită organizația – documente

Organizația Salvați Copiii solicită Parlamentului României interdicția oricărei forme de publicitate a jocurilor de noroc, inclusiv online, dar și amplasarea sălilor de jocuri de noroc la o distanță de cel…
Vezi articolul