Elevi de la Colegiul Al.I. Cuza din Focșani, în echipa câștigătoare a Campionatului de Robotică First Tech Challenge 2024 din Statele Unite

3.198 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Echipa de robotică AICitizen a Colegiului “Alexandru Ioan Cuza” din Focşani a câştigat campionatul mondial de robotică First Tech Challenge, care s-a desfăşurat în perioada 17 – 20 aprilie, la Houston, în Statele Unite ale Americii, a anunţat coordonatorul echipei, profesorul Tiberiu Oprea, conform Agerpres.

Echipa din Focșani a ajuns în finală în alianţă cu alte două echipe, The Clueless din San Diego, California şi Texpand din CapeTown, Africa de Sud, AICitizen fiind echipa Căpitan.

Tot în finală a ajuns şi o altă echipă din România, Ro2D2 din Ploieşti, care a a făcut alianţă cu RoboKings Aurum din Sunshine Coast, Australia şi Hawk – Richmond Hill, Ontario, Canada, ploieştenii fiind, de asemenea, echipa Căpitan a alianţei.

Alte echipe care au reprezentat România la FTC 2024, după campionatul pe țară, au fost cea care a câștigat distincția Inspire loc II – @ro.sophia21455 Galați și Winning Alliance 1st pick – @ftcwattsup Câmpulung Argeș.

Alianţa celor de la AICitizen a câştigat cu scorul de 400 la 374, conform sursei citate.

Foto: Facebook.com

Echipa AICitizen este formată din 12 elevi:

  • Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ştefan Buşilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ştefania Găină, Rareş Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan şi Tudor Deian Bernovici, coordonaţi de profesorul Tiberiu Oprea.

La premiere, elevi din mai multe țări au strigat „România!” și au celebrat victoria elevilor din Focșani:

La campionatul mondial de robotică First Tech Challenge din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume, mai transmite Agerpres.

Citește și:
Premiile liceenilor români la Campionatul mondial de robotică din Texas, Statele Unite, motiv de mândrie pentru ministrul Educației, deși pentru ministerul pe care îl conduce ei nu există. Nu primesc finanțarea participării, nicio recunoaștere, nicio bursă olimpică, nicio recompensă
Elevii arădeni care au câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston nu primesc burse din partea statului român / Mentorul echipei: „Fiecare a primit câte o scrisoare de la președintele Iohannis și atât” / Căpitanul echipei: „Am adus un titlu important pentru România. Am sperat că vom fi recunoscuți”
Premii și distincții la “cel mai important concurs STEM la care elevii pot participa internațional” pentru echipele de liceeni români, explicate de Dana Lica, profesor de informatică și robotică. First Tech Challenge 2022, Houston, SUA
LISTA Echipele și elevii care vor reprezenta România la Campionatul Mondial FIRST Tech Challenge din Houston, SUA, 2024. Etapa națională de la Iași a strâns 60 de echipe de tineri pasionați de educație STEM și antreprenoriat în robotică – VIDEO (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

PROIECT Școlile pot înființa consorții școlare timp de cel puțin 3 ani, cu acordul inspectoratelor școlare și consiliilor locale. Profesorii care predau în acestea au prioritate la mobilitatea didactică – condițiile și model de documente

Școlile pot forma consorții școlare împreună cu alte școli din apropiere, cu acordul inspectoratelor școlare și al consiliilor locale, după ce le este aprobată documentația pe care o depun în…
Vezi articolul