Elevi de gimnaziu din șase școli din sectoarele 1, 3 şi 6 vor beneficia și anul acesta de autobuze școlare

399 de vizualizări
Sursă foto: PMB
Programul „Autobuzul școlar” prin care se asigură transportul elevilor către unități de învățământ gimnazial din Sectoarele 1, 3 și 6 continuă și anul acesta, a anunțat Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Gabriela Firea a declarat că „autobuzele sunt igienizate, iar la prima ușă au fost montate dispensere pentru dezinfectarea mâinilor. Totodată, personalul STB SA va avea măști de rezervă, pentru cazul în care un elev își pierde masca”. Primarul Capitalei a mai precizat că anul trecut au beneficiat în medie aproape 1.800 de elevi de acest transport, adică undeva la 20% dintre elevii înscriși la cele 6 școli care intră momentan în program. Proiectul ar putea fi extins, în funcție de condițiile care vor apărea, a mai spus edilul.

  • Astfel, de luni, 14 septembrie 2020, autobuzele revin pe trasee pe 14 dintre cele 16 linii școlare, asigurând transportul elevilor la cinci școli din Capitală: „Pia Brătianu” și „Herăstrău” din Sectorul 1, Școala nr. 195 (Hamburg) din Sectorul 3, Școala Gimnazială nr. 279 și Colegiul Național „Elena Cuza” din Sectorul 6.
  • Traseele T11 și T12, destinate elevilor Școlii Gimnaziale „Sfântul Andrei” (din Sectorul 6), vor circula începând de miercuri, 16 septembrie 2020.
  • Programul de transport al vehiculelor va fi corelat cu programul de intrare al elevilor, iar STB SA a publicat afișe cu noile ore, care sunt deja distribuite. De asemenea, programul va putea fi consultat și pe site-ul operatorului de transport, www.stbsa.ro.
  • Controlorii STB SA vor avea grijă ca numărul elevilor dintr-un vehicul să nu fie mai mare de 51, dar nu vor călători împreună cu copiii. Responsabilitatea privind îmbarcarea și debarcarea copiilor în zona școlilor revine instituțiilor de învățământ, care au personal instruit și autorizat să interacționeze cu elevii.
  • Liniile școlare T11 (Bd. Timişoara – Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”, T12 (Terminal “Ghencea” – Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”) și T16 (Terminal “Ghencea” – Şcoala Gimnazială Nr. 279) vor avea trasee modificate.

Sursă foto: PMB


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modulul 5 de cursuri începe miercuri, 19 aprilie, și ține până pe 16 iunie. Elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a susțin în luna mai evaluările naționale / Calendarul examenelor naționale

Pentru elevii și copiii de grădiniță, cursurile ultimului modul din anul școlar 2022-2023 încep miercuri, potrivit calendarului oficial. Vacanța de Paște a ținut de pe data de 7 aprilie și până pe…
Vezi articolul

PROIECT Profesorii ar urma să declare în fiecare an meditațiile pe care le fac cu elevii și școlile de la care provin aceștia. Câte un responsabil numit de director cere puncte de vedere de la cei care refuză declarația și trece documentele în registrul școlii – prevede un proiect de ordin al ministrului Educației

Profesorii din școli și licee ar urma să declare în fiecare an meditațiile pe care le fac cu elevii și școlile de la care provin aceștia, potrivit unui proiect de…
Vezi articolul

Liliana Preoteasa, Ministerul Educației: Nu putem să judecăm sistemul de învățământ pe baza rezultatelor de la olimpiadele internaționale / TIMSS ia în calcul nu doar rezultatele stricte ale elevilor, ci și contextul social-economic în care își desfășoară acești copii activitatea. Or asta, din nefericire, aș spune că noi nu prea facem

Sistemul de evaluare internațională TIMSS ia în calcul nu doar rezultatele stricte ale elevilor, răspunsul lor la itemii de evaluare, ci și contextul social-economic în care își desfășoară acești copii…
Vezi articolul