Elevi craioveni au folosit prazul în rețete tradiționale și „reinterpretate”, dar au pregătit și „macarons” de Dăbuleni pentru un proiect gastronomic local – Laura Vasile, directoarea Liceului de Industrie Alimentară Craiova

Foto © Jacek Chabraszewski | Dreamstime.com

Elevii de la Liceul de Industrie Alimentară Craiova au pregătit „macarons” de Dăbuleni și mâncăruri cu praz pentru inaugurarea unui târg ce prezintă Craiova drept „capitală gastronomică est-europeană”, potrivit G4Food.ro. Publicația a discutat cu Laura Vasile, directoarea acestui liceu, despre acest proiect, provocările domeniului și impactul educației profesionale asupra viitorului tinerilor.

„Craiova, capitală gastronomică est-europeană” este un proiect inițiat de Liceul de Industrie Alimentară Craiova (LIA) și susținut de Primăria Craiova, în care 11 restaurante craiovene au pregătit meniuri speciale cu preparate tradiționale din 11 țări central și est-europene, pe car ele vor prezenta într-un târg de gastronomie și oeonologie pe 30 noiembrie-1 decembrie.

În interviul pentru G4Food.ro, directoarea Laura Vasile explică dificultățile și proiectele legate de educația de profil și spune că „există cu adevărat o criză de forță de muncă în acest domeniu, deoarece România s-a confruntat cu exodul către vest. Marea problemă a societății noastre este că o mare parte din forța de muncă calificată își dorește să plece în afară țării, chiar și cu riscul de a se dezrădăcina pentru totdeauna”.

Iar despre preparatele pregătite pentru târgul menționat ea spune ce realizează elevii:

Citește mai mult pe G4Food.ro

Foto © Jacek Chabraszewski | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version