Elevele de 14-18 ani se pot înscrie la cursuri gratuite despre tehnologie, în cadrul programului „The Girls Code – Breaking Barriers”

4.198 de vizualizări
Foto: The Girls Code – Breaking Barriers
Elevele cu vârste cuprinse între 14-18 ani, din România și din Republica Moldova, se pot înscrie la cursuri gratuite în cadrul programului „The Girls Code – Breaking Barriers”. Programul le pune în legătură cu mentori care să le învețe despre tehnologie și care le pot ajuta să realizeze un portofoliu pentru universități și joburi viitoare, potrivit unui comunicat de presă emis de organizatori.

Programul, susținut de Google și desfășurat de Asociația Adfaber, își propune să sprijine echilibrul de gen în lumea tehnologiei și să ofere fetelor susținere pentru a excela în domenii tehnice, susțin organizatorii.

  • Lansarea programului are loc online, pe 18 noiembrie, la ora 19:00, unde atât elevele, cât și părinții, profesorii și reprezentanții școlilor sunt invitați să participe pentru a afla detalii despre proiect.
  • Invitația gratuită la evenimentul de lansare se poate obține de aici.

Programul „The Girls Code – Breaking Barriers” este structurat în mai multe etape, astfel încât fetele să progreseze în ritmul lor, indiferent de nivelul de pregătire, afirmă organizatorii.

Pașii de înscriere și desfășurare a programului, potrivit comunicatului:

  1. Participarea la evenimentul de lansare – online, echipa Adfaber, alături de invitați, va prezenta importanța programului, pașii de înscriere și oportunitățile oferite.
  2. Înscrierea în program – fetele care doresc să participe se pot înscrie după lansare, printr-un formular care va fi disponibil pe site-ul Adfaber.
  3. Accesul la cursuri și resurse online – elevele admise în program primesc acces la cursuri de programare, fiecare curs fiind structurat astfel încât să fie accesibil și fetelor care nu au mai avut contact anterior cu programarea.
  4. Mentorat și sprijin – participantele beneficiază de sprijinul mentorilor care le oferă îndrumare și susținere pe tot parcursul programului.
  5. Construirea portofoliului – programul include activități și proiecte prin care fetele își pot construi un portofoliu personal.

Organizatorii fac apel la profesori și școli să sprijine elevele care au nevoie de încurajare și susținere în domenii STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

Conform unui studiu Google, informatica este percepută adesea ca fiind o materie izolată și nu o abilitate de dezvoltat, afirmă organizatorii. Adfaber și Google își propun, prin intermediul acestui program, să reducă decalajul de gen din domeniile tehnice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației, Ministerul Cercetării și Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, printre instituțiile publice care migrează la Cloud-ul Privat Guvernamental – proiect

Ministerul Educației, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Culturii, Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, Centrul Naţional de Recunoaştere și Echivalare a Diplomelor se află pe lista celor…
Vezi articolul

În primele 5-10 minute, citiți cu mare atenție toate subiectele unei probe de examen, fie că este vorba de un test la școală, de un examen național, de olimpiadă, spune profesorul Flavian Georgescu: Ce înseamnă să le citiți? De exemplu, mă uit pe problema 1, o înțeleg, eventual mi-o și notez pe ciornă și stau un minuțel și mă gândesc cum s-ar rezolva

În primele 5-10 minute ale unui examen, test, olimpiadă, elevii ar trebui să citească cu atenție toate subiectele, spune profesorul de Matematică Flavian Georgescu în emisiunea „Sfatul Profesorului” de la…
Vezi articolul