Elevă de 16 ani de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea a înjunghiat un profesor pedagog în biroul directorului adjunct al școlii, unde fusese chemată împreună cu mama după ce a fost găsită cu un băiat în camera de internat / Cadrul didactic este la spital

7.329 de vizualizări
Foto: Colegiul Vuia
O elevă de 16 ani este acuzată că a înjunghiat un pedagog într-un liceu din municipiul Oradea. Incidentul a avut loc la biroul directorului adjunct al unității școlare, unde eleva a fost chemată împreună cu mama sa pentru probleme de comportament, scrie G4Media.ro. Profesorul pedagog este îndrumătorul de la internat, fiind o funcție de cadru didactic auxiliar.

În urma unui conflict spontan, eleva a agresat pedagogul cu un cuțit, provocându-i o leziune în partea dorsală. Bărbatul agresat a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, în timp ce eleva se află în custodia polițiștilor de investigații criminale bihoreni.

Dosarul penal a fost întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor, iar polițiștii continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Directorul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, prof. Alina Coste a declarat pentru Bihon.ro că este o anchetă în derulare și nu poate să ofere foarte multe detalii. Potrivit acesteia, tânăra era cazată în internatul Colegiului și într-un moment de furie l-a înjunghiat pe bărbat în spate. Totul ar fi pornit de la o situație petrecută în internatul instituției.

„A fost găsită în cameră cu un băiat, noaptea la stingere, iar pedagogul i-a atras atenția că nu este normal și firesc. Și de acolo a pornit totul. Nu era de dat afară din internat, ci pur și simplu doar de atras atenția asupra unui fapt. Și astfel a reacționat copilul”, a declarat directoarea Alina Coste.


10 comments
  1. Vă miră? Așa îi creșteți de la pregătitoare! Le permiteți părinților tot! Reclamă când vor, jignesc când vor, umblă prin școală ca prin casa lor, iau apărarea copiilor lor deși le arăți pe camerele de supraveghere ce au făcut copiii lor! Îi băgați în școală( da, băgați) fără control psihiatric, neurologic, toți nebunii de mici! Cum puteți permite să intre la școală fără o caracterizare psihopedagogică măcar! Obligați-i prin lege să-și declare bolile de care suferă! Distrugeți psihic si fizic toți profesorii, clase întregi! Control psihiatric, teste, neurologi, psihiatri în școală să le analizeze manifestările, să îi testeze pe bune! Ce faceți, lăsați profesorii să fie sfâșiați în clase?

      1. Da, să-i testeze! Ați văzut și dumneavoastră cât pot îndura profesorii, nu? Vrei să vezi ce calități au, de unde atâta putere, nu? Vrei să fii ca ei!

  2. Doamne fereste
    Nu i-a convenit ca i s-a impus respectarea regulilor si a scos cutitul si sa omoare omul
    Deci , s-a observat si se observa in continuare din realitate ca atentionarea incontinua verbala , fara alte pedepse nu are nici un efect de convingere a elevilor sa respecte regulile decente ale societatii.
    Elevii violenti , agresivi de azi din scolile UNDE REGULILE NU SE RESPECTA, sunt adultii violenti de maine.

  3. evident ca acel pedagog este vinovat; cum si-a permis sa ii facă observații acestei domnișoare? Pana nu se vor aplica masuri drastice în privința comportamentului unor elevi, vom avea asemenea cazuri de o gravitate foarte mare.

  4. atâta timp cât nu se vor lua măsuri serioase pentru domnii și drele de tipul ăsta,nu vom face nimic…putem sa ne jucam de a programele antiviolenta până la pensie….nu le poți scotoci in genti,nu i poți căuta un buzunare ( și nici nu e treaba unui profesor asta)…
    educația a luat la vale de multișor …din pacate

  5. Probabil acesta este modul de rezolvare a problemelor in mediul de provenienta. Modelele din familie si/ sau comunitate sunt greu de contracarat, spre imposibil – mai ales daca scoala nu mai are nicio parghie, aproape nici un mod de a constrange sau a impune disciplina.

    Cati tineri de calitate doresc sa se indrepte spre invatamant? Extrem de putini, oricum… De aici incolo nu vor mai fi deloc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației, Ministerul Cercetării și Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, printre instituțiile publice care migrează la Cloud-ul Privat Guvernamental – proiect

Ministerul Educației, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Culturii, Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, Centrul Naţional de Recunoaştere și Echivalare a Diplomelor se află pe lista celor…
Vezi articolul
Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu, la Guvern / Foto: gov.ro

UPDATE Guvernul a decis suspendarea prezenței fizice și la grădinițele și școlile private, acestea pot face școală online. Hotărârea de guvern urmează să fie publicată în Monitorul Oficial / Briefing de presă la ora 13:00

Ședința de Guvern programată pentru ora 11:00, în care s-a decis suspendarea prezenței fizice și la școlile private, a început la o oră și jumătate întârziere față de la momentul…
Vezi articolul

Atribuțiile inspectoratelor școlare în privința concursului național de Titularizare 2024, potrivit unui ordin de ministru / Proba scrisă are loc pe 17 iulie

Inspectoratele școlare asigură instruirea profesorilor evaluatori din comisiile de evaluare/soluţionare a contestațiilor în vederea utilizării platformei informatice pentru evaluarea lucrărilor scrise în cadrul concursului national de Titularizare 2024, potrivit unui…
Vezi articolul