UPDATE Elevă care ar fi lipsit de la Olimpiada de Limba spaniolă în București, printre calificații la etapa națională de la Iași care începe pe 26 aprilie, susțin mai mulți elevi participanți / ISMB susține că eleva a fost prezentă la probă

26.238 de vizualizări
Foto: Grigore Popescu/ AGERPRES Foto
O elevă de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din Sectorul 6 al Bucureștiului, care a fost înscrisă la etapa pe sectoare a Olimpiadei Naționale de Limbi romanice (ONLR) – limba spaniolă și ar fi fost absentă de la această fază, ar fi trecut mai departe la etapa națională, după cum susțin mai mulți elevi într-o sesizare primită pe adresa redacției.

Mai exact, la proba scrisă a etapei pe sectoare pentru Limba spaniolă, desfășurată pe 23 martie la Liceul Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes”, au participat 8 elevi de clasa a X-a – regim de studiu al limbii Normal, conform listei cu distribuirea pe săli a participanților, rezultatelor inițiale și rezultatelor finale obținute de Edupedu.ro.

Din cei 8 participanți, doar 7 au punctaje în tabelele cu rezultate inițiale și cu rezultate de după contestații, publicate de liceul organizator al etapei pe sectoare.

Unul dintre elevi este trecut absent și ar fi eleva de la Colegiul Moisil, potrivit comparațiilor făcute de elevii care au contactat redacția Edupedu.ro.

Iată corelarea făcută de elevii care au sesizat Edupedu.ro:

Eleva care ar fi lipsit apare pe listele publicate pe site-ul oficial al olimpiadei de la Iași (sursa):

Foto: captură document/ Edupedu.ro
  • Edupedu.ro a încercat să o contacteze pe Inspectoarea de specialitate din ministrul Educației, Manuela Delia Anghel, însă aceasta nu a răspuns apelurilor telefonice și nici mesajului trimis. Când vom primi un răspuns, vom reveni cu acesta.
  • Am solicitat puncte de vedere Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) și Ministerului Educației (ME). În momentul primirii acestora, le vom publica.

Potrivit sesizării, eleva ar fi optat să nu meargă cu grupul de elevi care reprezintă Bucureștiul la olimpiada națională, ci independent de acesta.

Amintim că listele cu elevii calificați la etapa națională a Olimpiadei de Limba franceză și limbi romanice – spaniolă, italiană, portugheză (ONLRFR) 2024 au fost trimise în țară la aproape trei săptămâni după proba scrisă de la etapa județeană, după articolul Edupedu.ro despre întârzierea acestora.

Site-ul pentru Olimpiada de franceză este găzduit pe domeniul liceului organizator – Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, la fel ca site-ul pentru secțiunea de limbi romanice a olimpiadei. Pe ambele se găsesc la acest moment listele cu elevii participanți și ar urma să fie actualizate în curând cu informații despre programul evenimentului.

Citește și:
Criza de profesori de științe, una din cauzele pentru diferențele uriașe de punctaj la Olimpiada de Fizică din București, susține inspectorul Victor Stoica: Nu mai avem oameni, sunt obosiți, cei tineri nu devin profesori
Salt de pe locul 44 pe locul 2 pentru un elev de la Olimpiada de Limba română în București. Notat inițial cu 77 de puncte, a primit peste 93 după contestații / Părinte: Uneori crezi că punctajele cresc artificial ca să califici un copil, alteori doar te îndoiești de cum corectează unii profesori
SURSE Sute de elevi olimpici și profesorii lor nu știu dacă s-au calificat pe locuri suplimentare la etapa națională de Franceză și limbi romanice, cu aproape trei săptămâni înainte să înceapă / Delia Anghel, Ministerul Educației: Azi va ajunge clasamentul

11 comments
  1. Abia acum se prezintă situația…..când, de fapt, de ani de zile sunt marcate asemenea evenimente care pornesc chiar de la fazele locale (neprezentarea elevului și calificarea la faza județeană). Dar…de cele mai multe ori se ascunde totul sub preș.

  2. In primul rand copiii trebuie felicitati pentru rezultatele lor si pentru semnalarea cazului.
    Sunt sigura ca nu este singular.
    Eu cred ca aceste concursuri ar trebui ocolite pe cat posibil de elevii cu adevarat inteligenti si bine pregatiti deoarece le aduc multa, multa frustrare, (ca sa ma exprim élégant).
    Citind articolele (si nu putine), eu cred ca acesti olimpici, unii absenti de la etapele anterioare, altii cu raspunsuri gresite, dar considerate CORECTE , altii de pe locurile din coada adusi in fata, corectarea lucrarilor asa cu numele la vedere, lipsa de transparenta,etccc sa fie lasati de acum in colo singuri, fara contracandidati.Acestia din urma, prin participare, ii valideaza pe cei descrisi mai sus.
    Intr- o tara normala, toate acestea se numesc abuzuri si poate cineva ar trebui sa se ocupe.
    Pentru toti copiii, cei cu adevarat buni ,ceea ce voi stiti nu va va lua nimeni NICIODATA.
    Este evident ca cei care au ,,dat o mana de ajutor “au fost cadre didactice bine pregatite, cu gradatii de merit, ca deh punctele vin si de aici, foarte,, mandre” de ,,performante”.
    Sa nu va mire de ce copiii nu mai invata si nu- i mai intereseaza .Modelul oferit de societatea noastra este acesta.
    Sa aveti spor si la anul!

  3. Sa va fie rusine! Cadrele didactice din zilele noastre nu mai au nici un control! Fiecare face ce vrea! Nu va puteti abtine sa fiti corecti macar la olimpiade si evaluari nationale ! Cum de unii afla subiectele inainte? Cum de unii sunt calificati cu note mari fara sa fie prezenti? Sunt copii care invata si le este luat locul/meritul din cauza unor lepre care au norocul ca e fiica/fiul lui ” X” si “Y” si au situatie financiara. Macar la olimpiade si examene nationale sa fiti corecti!

    1. Ce va mirati? Cand tocmai directorimea îndeamnă sa se faca ilegalitati. Sa fie trecut x-ulescu, etc. Sa isi faca lenesii punctaj pentru gradatia de merit. De ce nu se ia atitudine? Si sa se vrea nu se poate. Amenintari, sicanari, scenarite, santaj cu parinti acoliti ce depumn reclamații fantoma. Nu aveti idee cat de abuzati sunt profesorii prin aceste concursuri si olimpiade. SA SE DESFIINTEZE GRADATIA DE MERIT care este data politic si cu pile. Hartii, tone de hartii pentru leneși. Si cei care muncesc cu adevărat sunt marginalizati.
      Sa mai amintesc ca punctajele cu concursuri si olimpiade conteaza la dosare de transfer, detasari etc. Scopul scuza mijloacele. Rautacisme.

  4. Buna dimineata,
    In calitate de director al LTB Miguel deCervantes din Bucuresti si presedinte executiv al Comisiei de organizare a Olimpiadei de limbi romanice, imi exprim totalul dezacord fata de modul neprofesionist in care ati prezentat aceasta stire. Autorul articolului NU s-a informat in mod corect, a cules niste informatii si a “încropit” un articol care nici măcar nu poate fi denumit astfel. Partea neplăcută este că neadevărurile spuse au afectat multe persoane care au lucrat în mod corect și dedicat.
    Credeam ca acest site poate fi o sursa obiectiva , dar m-am înșelat, și la fel ca mine, toți colegii mei care sunt revoltați de spoiala de informatie pe care o dați.

  5. A lipsit da’ sigur, sigur gasesc ,,apartinatorii” o explicatie ,,logica” si v-a fi acceptata, se intelege. (a sustinut proba on-line, de ex., neafland inca c-au oprit pandemia, din cauza de galceava la vecini).. Poate va si castiga, ca tot e ,,,secretizata” treaba si oricannd pot sa faca dintr-un luzar ,,olimpic”, de cand cu gedepere-ul, zice ,,ciudosul” Dorel. Ca de mastere si doctorate evident ca au avut deja grija sa i le procure, ca doar s-au prins cum merge treaba prin ce-a mai ramas din invatamannt. Apoi sa ne reprezinte in ,,forurile europene” daca vrem sa ne mearga la fel de bine …

      1. Plasez capcana (,,greseala” intentionata, se intelege) si sigur, sigur cad sustinatorii metodelor ,,neortodoxe” in ea. Preocuparea ,,corectorilor” e sa descopere lipsa caciulii la i si nu sa se lupte sa nu apara astfel de manevre mizerabile macar printre ,olimpici”. Astia parca-s secte, isi apara mismasurile aducatoare de faima si bani cu maxima nesimtire (ca de, au ajuns la butoane, si E multi nene) pana-n pazele albe, retureaza Dorel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Casa de la școală, program inedit pentru copiii cu dizabilități de la o școală specială din Oradea: Au învățat să împăturească haine, să încheie nasturi. Pentru asta, toți profesorii am donat articole textile, majoritatea care au rămas mici de la copiii noștri, spune profesoara Carmen Ilisie

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Oradea, elevii vor învăța abilități pentru o viață independentă, să se îmbrace, să așeze masa, să facă curățenie, să încheie nasturi…
Vezi articolul