Elevă a Colegiului Gheorghe Lazăr din Sibiu, admisă la unele dintre cele mai bune universități din lume / Directorul liceului: „Este printre cei mai buni elevi pe care școala i-a avut vreodată” / University College London i-a propus specializarea inginerie robotică și inteligență artificială

2.180 de vizualizări
Beatrice Cristea / Foto: Turnul Sfatului via G4Media.ro
Beatrice Cristea, olimpică și elevă în clasa a XII-a la Colegiul Lazăr, a aplicat la cele mai bune universități din Anglia, Franța și SUA. Până acum a fost admisă în Franța și a primit oferte de la cinci universități din Anglia aflate în top 10 la nivel mondial, relatează Turnul Sfatului, preluată de G4Media.ro.

Fata are un potențial extraordinar, fiind în acest moment, unul dintre cei mai buni elevi ai colegiului din toate timpurile, potrivit directorului Gabriel Negrea.

În anul 2022 Beatrice era singura elevă din Sibiu care participa la patru olimpiade și la trei dintre ele s-a calificat la etapa națională. Un an mai târziu se califica pentru etapele naționale la toate cele patru olimpiade la care a participat. La două dintre ele a avut și rezultate. A obținut bronzul la Olimpiada Națională de Fizică, iar cea de Științele Pământului și s-a calificat în lotul național, în India.

„Am fost admisă la Institutul Politehnic din Paris la Facultatea de Științe cu dublă specializare: matematică – fizică, iar din Anglia am primit cinci oferte de la Universități din Russell Group, University College London, aflată în top 10 mondial, fiind preferata mea dintre cele cinci. (…)”, spune Beatrice pentru Turnul Sfatului.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

1 comment
  1. Felicitări pentru rezultatele obținute de această elevă. Sper să reușească la studii în Londra și să nu se mai întoarcă, vreodată în România, căci la noi nu există specializarea robotică sau dacă există sunt metode vechi de predare și nu avem industrii tehnologizate complet. Îi doresc o viață frumoasă și fericită acolo, în Anglia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reorganizarea și reformarea ARACIP, agenția care asigură calitatea în învățământ, cerută ministrului Educației de Asociația Școlilor Particulare: Conducerea agenției are mandat pe viață / După sute de milioane de lei cheltuite în 15 ani, nu există un impact semnificativ în creșterea calității educației

“Au fost cheltuite sute de milioane de lei din bugetul de stat, din fondurile partenerilor privați, care investesc în educația din România, precum și din fondurile europene, fără un impact…
Vezi articolul
Scădere dramatică a numărului copiilor de grădiniță

After school-urile în școală, pe banii părinților, cu profesorii de la clasă, legalizate de noua lege adoptată de Senat. Pentru cadre didactice din alte școli e necesar acordul Consiliului de Administrație

Programele de tip after-school sunt oficializate inclusiv prin implicarea financiară și organizatorică a părinților, acolo unde „statul, consiliile judeţene sau consiliile locale nu finanţează programul ‘Şcoala după şcoală’”, potrivit noii…
Vezi articolul

BAC 2025 Modelul de subiect pentru competențele digitale, publicat de Ministerul Educației. Candidații au 15 minute acces la internet ca să caute care este cel mai mare templu sculptat într-un singur bloc de piatră și să salveze pagina HTML

Modele de subiecte pentru competențele lingvistice și digitale de Bacalaureat 2025 au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) din subordinea Ministerului Educației. Elevii de clasa a…
Vezi articolul