Elev din Echipa de Robotică a României, câștigătoare în SUA: E nevoie de mai multă încredere în tineri, “pentru că arătăm că putem face lucruri pe care ei spun că sunt imposibile”

547 de vizualizări
Concurs de robotică / Foto: Nextlab.tech
“În momentul de față noi trebuie să ne chinuim să facem rost de parteneri și de sponsori. Ar trebui să fie mai deschiși față de această zonă de educație și să ne ofere mai multă încredere nouă, tinerilor”. Așa spune, într-un interviu acordat RFI, Mihai Melnic, elev ieșean care a făcut parte din echipa de Robotică a României care a câștigat Campionatul Internațional de Robotică din SUA – prima echipă din afara SUA care, după trei decenii, a câștigat această competiție.

De ce afirmă el că e nevoie de mai multă încredere? “Pentru că arătăm că putem face lucruri pe care ei spun că sunt imposibile. Dar noi arătăm tot timpul că putem face tot timpul imposibilul posibil. Dacă îți impui o idee, vrei să o dezvolți. O faci. Este un lucru de viziune. Ei când investesc acum, nu investesc într-un lucru din care să ia bani acum.

Investesc acum într-un loc pe care l-au ocupat, într-un anumit timp. Investesc în viitor. Trebuie să aibă multă viziune cei care ar vrea să investească în noi. Ceea ce nu prea există în România.”

Întrebat în legătură cu ce-și dorește pentru viitor, elevul – care, potrivit sursei citate, lucrează în prezent la un proiect din domeniul medical în care folosește Inteligența Artificială pentru îmbunătățirea vieții oamenilor care au nevoie de proteze – a făcut trimitere la studii în străinătate și activități internaționale legate de companii care să aibă sediul “principal în România”:

“Peste cinci ani, un master în afară sau la cine vine cu cea mai bună ofertă și îmi oferă posibilități de a învăța cât mai multe. Peste 10 ani la nivel global. Întotdeauna pe drumuri, între companii, între mai multe sedii. Cel principal va fi în România. Încercăm să facem un lucru cât mai mare.”

Citește interviul detaliat pe RFI.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Surse: Cetățenii altor state vor putea ocupa posturi de profesori în învățământul preuniversitar românesc / Pentru recunoașterea actelor de studii și competențelor necesare, solicitanții trebuie să aibă un nivel de certificare asemănător celui din România și să obțină cel puțin nivelul C1 în limba română

Cetățenii altor state vor putea ocupa posturi de cadre didactice în învățământul preuniversitar din România, potrivit proiectului de Metodologie privind recunoașterea actelor de studii și competențelor care permit practicarea acestei…
Vezi articolul

Deputatul Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara, susține proiectul guvernului de a sprijini financiar studiile tinerilor români în străinătate, proiect calificat de prorectorul UVT drept un „credit populist”

Rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea, parlamentar PNL, sprijină inițiativa guvernamentală ca studiile tinerilor care vor să învețe în străinătate să fie sprijinite financiar de către guvern, după cum…
Vezi articolul

Senatul a respins solicitarea lui Iohannis de reexaminare a legii „educației sexuale”. Disciplina se va numi în continuare „educație sanitară” și elevii vor participa doar cu acordul scris al părinților

Plenul Senatului a respins, marți, solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede înlocuirea noțiunii de „educație sexuală” cu cea de „educație sanitară” și introducerea obligativității acordului scris…
Vezi articolul

VIDEO Planul Național de Redresare și Reziliență, prezentat la Guvern. Educația primește 3,6 miliarde de euro. Ghinea: Școala online va rămâne o componentă a sistemului pentru copiii cu dizabilități și cei spitalizați / Granturi pentru școlile cu risc crescut de abandon, 320.000 de copii beneficiari

Guvernul Cîțu a prezentat miercuri Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), depus luni la Bruxelles. Educația primește în total 3,6 miliarde de euro. Ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, a…
Vezi articolul