Elev din Echipa de Robotică a României, câștigătoare în SUA: E nevoie de mai multă încredere în tineri, “pentru că arătăm că putem face lucruri pe care ei spun că sunt imposibile”

542 de vizualizări
Concurs de robotică / Foto: Nextlab.tech
“În momentul de față noi trebuie să ne chinuim să facem rost de parteneri și de sponsori. Ar trebui să fie mai deschiși față de această zonă de educație și să ne ofere mai multă încredere nouă, tinerilor”. Așa spune, într-un interviu acordat RFI, Mihai Melnic, elev ieșean care a făcut parte din echipa de Robotică a României care a câștigat Campionatul Internațional de Robotică din SUA – prima echipă din afara SUA care, după trei decenii, a câștigat această competiție.

De ce afirmă el că e nevoie de mai multă încredere? “Pentru că arătăm că putem face lucruri pe care ei spun că sunt imposibile. Dar noi arătăm tot timpul că putem face tot timpul imposibilul posibil. Dacă îți impui o idee, vrei să o dezvolți. O faci. Este un lucru de viziune. Ei când investesc acum, nu investesc într-un lucru din care să ia bani acum.

Investesc acum într-un loc pe care l-au ocupat, într-un anumit timp. Investesc în viitor. Trebuie să aibă multă viziune cei care ar vrea să investească în noi. Ceea ce nu prea există în România.”

Întrebat în legătură cu ce-și dorește pentru viitor, elevul – care, potrivit sursei citate, lucrează în prezent la un proiect din domeniul medical în care folosește Inteligența Artificială pentru îmbunătățirea vieții oamenilor care au nevoie de proteze – a făcut trimitere la studii în străinătate și activități internaționale legate de companii care să aibă sediul “principal în România”:

“Peste cinci ani, un master în afară sau la cine vine cu cea mai bună ofertă și îmi oferă posibilități de a învăța cât mai multe. Peste 10 ani la nivel global. Întotdeauna pe drumuri, între companii, între mai multe sedii. Cel principal va fi în România. Încercăm să facem un lucru cât mai mare.”

Citește interviul detaliat pe RFI.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Să introduci camere de supraveghere în toate școlile fără consultarea profesorilor, părinților și elevilor „este, pur și simplu, o inepție” – directorul Asociației pentru Tehnologie și Internet, Bogdan Manolea, despre schimbările propuse de ministra Ligia Deca

Instalarea unor sisteme de supraveghere audio-video în toate școlile, „fără discriminare, fără acordul celor implicați”, reprezintă o măsură „clar neproporțională și în contradicție cu articolul 8 din Convenția Europeană privind…
Vezi articolul

Ligia Deca: M-am angajat să lupt pentru o finanțare corespunzătoare. La rectificarea bugetară vom cere toate fondurile necesare pentru creșterea salariilor și toate sumele ce decurg din măsurile din legile educației care vor intra în aplicare din luna septembrie / Naveta profesorilor trece de la primării, la minister

Ministrul Educației Ligia Deca a declarat luni, de la sediul PNL, că va lupta atât pentru „o finanțare corespunzătoare”, „cât și pentru salarii decente și motivante pentru cadrele didactice”, în…
Vezi articolul

Peste 2,6 milioane de elevi și copii merg la școală și la grădiniță în această săptămână – lista școlilor și grădinițelor pe județe / În peste 1.800 de localități rata de vaccinare a personalului nu mai este criteriu de funcționare

Peste 16.100 de școli și grădinițe sunt deschise pentru elevi cu prezență fizică în săptămâna 22-26 noiembrie, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației. Alte aproape 1.800 de școli și grădinițe…
Vezi articolul

VIDEO Scriitoarea Ioana Nicolaie, despre subiectele la examenele naționale: Eu nu știu cum mai pot da copiii examene astăzi dacă nu citesc alte cărți decât ce primesc ei la școală / Până acum, era un cumplit meșteșug de tâmpenie, pentru că învățau pe de rost niște comentarii absolut îngrozitoare

„Eu nu știu cum mai pot da copiii examene astăzi dacă nu citesc alte cărți decât ce primesc ei la școală. Până acum, era un cumplit meșteșug de tâmpenie, pentru…
Vezi articolul