”Electrocardiograma” României pe Google: Inima lui Mihai Eminescu bate o dată pe an, de ziua lui, și din ce în ce mai slab în ultimii ani

615 vizualizări

Dacă vârfurile de căutare aveau, în general, 100 de căutări după termenul ”Mihai Eminescu” pe data de 15 ianuarie (ziua de naștere a poetului), în ultimii doi ani (2017 și 2018) înregistrările Google au ajuns doar la 72, respectiv 78 de căutări.

Se pare că cel mai mult este căutat Eminescu la el acasă, adică în zona Moldovei. Datele citate arată că în județele Botoșani, Suceava, Vaslui, Buzău și Neamț sunt cele mai multe căutări.

Ce caută românii pe net, legat de Mihai Eminescu:

„mihai eminescu poezii”, „eminescu poezii” „poezii”, „poezii de eminescu” – acestea sunt cele mai căutate expresii cu și despre Mihai Eminescu.
FOTO: Academia Romana
Cine a fost Mihai Eminescu
Jurnalist, poet, prozator, ales post-mortem membru al Academiei Române, este considerat de criticii literari poetul naţional al României, fiind supranumit „luceafărul poeziei româneşti”, dar şi cel mai important reprezentant al romantismului din literatura românească. Citește mai multe despre Mihai Eminescu aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 225.000 de elevi au fost înscriși pentru participarea la orele remediale, anunță ministrul Educației. Numărul este la mai puțin de jumătate față de cel al elevilor despre care tot ministrul spunea că nu au avut acces la școala online

Peste 225.000 de elevi au fost înscrişi pentru participarea la orele remediale, care se vor putea organiza în forma fizică în toate şcolile din localităţile în care rata de incidenţă…
Vezi articolul
Inquam Photos / Nichita Cojocea

Ana Blandiana: Care este răul din societatea românească? Răul este în sistemul de învățământ, care trebuie transformat în ceva viu, în care profesorii să simtă din nou că sunt apostoli, nu slujbași

Poeta Ana Blandiana spune că sistemul de învățământ “merge într-adevăr rău”, că este “răul din societatea românească” care ar trebui transformat “nu într-un mecanism care să fac producă roboți, ci…
Vezi articolul