„Educație fără bullying”, aplicație gratuită pentru elevi, profesori și părinți, lansată în România. Conține materiale educative și sfaturi pentru soluționarea cazurilor de violență între elevi / Copiii și martorii pot sesiza cazurile de bullying și află ce să facă dacă sunt abuzați

6.323 de vizualizări
Foto: Captură – Aplicația „Educație fără bullying”
Aplicația gratuită „Educație fără bullying” a fost lansată astăzi în România. Aceasta este destinată elevilor, profesorilor și părinților. Copiii și martorii pot sesiza cazurile de bullying și află ce să facă daca sunt abuzați. La eveniment a fost prezentă și Cătălina Chendea, inspector în cadrul Ministerului Educației, care a anunțat că urmează să fie publicat un ghid pentru cadrele didactice: „Scoatem și ghidul până la urmă”.
  • Proiectul este al Asociației Părinților Isteți și este realizat cu sprijinul Fundației Vodafone România, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Consiliul Național al Elevilor și Itsy Bitsy.

Potrivit descrierii, „utilizatorii au la dispoziție un conținut multimedia realizat de specialiști în domeniu, util în educarea și consilierea privind situațiile de bullying și cyberbullying în rândul copiilor școlari și adulților din jurul lor: părinți, profesori, consilieri școlari”.

Conform sursei menționate, aplicația include un instrument de îndrumare spre soluționarea cazurilor de violență în rândul copiilor, bazat pe legea în vigoare, care ține cont de complexitatea cazului și domiciliul utilizatorului.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play.

https://fb.watch/gpd2FQAB-o/
Informații de context

În 2020 au fost publicate în Monitorul Oficial normele metodologice de aplicare a legii împotriva violenței psihologice-bullying. În grupul anti-bullying din fiecare școală fac parte directorul unității de învățământ, profesorul consilier școlar, trei cadre didactice formate în problematica violenței, inclusiv a violenței psihologice-bullying, doi sau mai mulți reprezentanți ai elevilor, un reprezentant al părinților, reprezentanți ai autorității locale.

În iunie 2021, Sorin Cîmpeanu declara că până la începerea anului şcolar 2021-2021 se vor constitui grupuri de acţiune anti-bullying în orice şcoală. – detalii aici

Edupedu.ro a scris tot în luna iunie 2021 că Sorin Cîmpeanu anunța câte un consilier școlar, plătit din fonduri europene timp de doi ani, în 1.000 de școli. Ministrul afirma la acea vreme că „vrem să aibă câte un consilier școlar, câte un psiholog (…) până la finalul anului 2023, începând, dacă se poate, din toamna acestui an”.

La începutul anului 2022, acesta mai spunea că școala a fost afectată în timpul pandemiei “enorm, înfricoşător de mult” şi ”pierderile educaţionale sunt foarte mari”, fără să menționeze vreo măsură prin care să le combată. – mai multe detalii aici

Citește și:
Ministrul Educației anunță probleme „extrem de grave” în școli, fără să menționeze vreo măsură care să le combată: “Există o explozie a fenomenului de bullying în școli – extrem de grav, o multiplicare a tentativelor de suicid în rândul adolescenților, o multiplicare a afecțiunilor oftalmologice”
Ministrul Educației constată din nou problema bullying-ului în școli și vine cu același discurs ca in vara anului trecut, când vorbea despre măsuri aplicabile în toamna anului 2021
iunie 2020: Se mai înființează o „comisie” în fiecare școală – grupul de acțiune anti-bullying. Ce trebuie să facă profesorii și cum pune școala în aplicare legea împotriva violenței, funcțională de azi
iunie 2021: Cîmpeanu: Grupurile de acțiune anti-bullying, constituite până la 13 septembrie în orice școală

3 comments
  1. ce bulyng???in fața derbedeilor a golanilor ce agresează elevii și cadrele trebuie dat un răspuns pe măsură…la violență verbală și fizică răspunsul trebuie sa fie pe măsură. .. acești infractori nu știu decât de frică…eu nu au mama tată profesor… sălbatici needucați fara empatie drogați bețivi analfabeți mulți cu probleme psihice….și conform gândirii ministerului educației nu ai voie decât să te uiți urât la ei și să le invadezi spațiul personal adică să te apropii de banca in care ar trebui sa stea… atenție!!!mare !!!unii au la ei arme albe.!!,deci ???sa vina cei care ne au calcat in picioare demnitatea de profesor gânditorii ministerului sa vina sa lupte ora de ora zi de zi timp de un an cu acești infractori și apoi să dea legi și să impună condiții!!!!

    1. Asta pentru ca toți au dreptul la educație, chiar și cu nota 1 la EN. În mod normal:cine nu muncește, nu mănâncă. Dar hoții de la putere vor sa aibă grija de micii infractori din fașă, sa își facă practica pe colegi, profesori, directori ca să fie bine pregătiți sa fure, sa nedreptateasca și sa intimideze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Remus Pricopie / Foto: Agerpres

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, reacționează la noile proiecte de Legi ale educației: Nu cred că cele două propuneri legislative sunt în integralitatea lor în linie cu proiectul România Educată

„Nu cred că cele două propuneri legislative, inițiate de Ministerul Educației, sunt în integralitatea lor în linie cu Proiectul “România Educată”, transmite Remus Pricopie, rector al Școlii Naționale de Studii…
Vezi articolul

EXCLUSIV Învățătoarea stătea 1, 2, 3 săptămâni la clasă, după care renunța de bunăvoie – inspectorul școlar general din Satu Mare, despre suplinitoarea care a pulverizat spray lacrimogen asupra celor 2 copii de clasă pregătitoare. “Nu a rezistat mai mult de o lună la nicio școală”

Învățătoarea care a pulverizat spray lacrimogen asupra a 2 copii de clasă pregătitoare este o suplinitoare care “vine demult la astfel de concursuri de titularizare sau suplinire”, ia note peste…
Vezi articolul