Educația prin film documentar la Astra Film Festival 2024: profesorii pot participa la sesiuni de formare media, elevii pot urmări povești despre depășirea traumelor, nutriție sau adolescenți care vor să devină artiști

112 vizualizări
Astra Film Junior 2024 – „Fighting Demons with Dragons” / Foto: captură Youtube.com/ AFJ
Elevii și profesorii au pregătită o experiență educativă unică la Astra Film Festival (AFF) 2024, prin intermediul filmelor documentare care explorează teme esențiale în educația modernă. Adolescenții din medii defavorizate vor descoperi povești de hotărâre și sacrificiu, iar profesorii vor putea participa la sesiuni de formare menite să ofere noi perspective asupra modului în care pot sprijini dezvoltarea elevilor, se arată într-un comunicat primit la redacție.

Programul estivalului include filme despre educația vocațională, alimentația sănătoasă și impactul tehnologiei asupra tinerilor, oferind o oportunitate de a învăța prin intermediul cinematografiei.

Una dintre proiecțiile notabile din secțiunea Astra Film Junior a AFF se concentrează pe pregătirea elevilor pentru admiterea la liceele vocaționale de top din Franța. Filmul „Începătorii”, programat pentru duminică, 27 octombrie, la ora 11:00, descrie eforturile și sacrificiile unui grup de adolescenți talentați, veniți din medii defavorizate, care își urmăresc visul de a deveni artiști. Povestea ilustrează atât importanța educației, cât și rolul profesorilor în modelarea și sprijinirea elevilor pentru a-și atinge potențialul maxim, conform sursei citate.

  • Edupedu.ro este partener media al Astra Film Festival, desfășurat la Sibiu, în perioada 20-27 octombrie.

Pe lângă proiecțiile pentru elevi, Astra Film Festival (AFF) a pregătit și un weekend educativ dedicat cadrelor didactice, în cadrul programului Profesia Educator. Acesta oferă resurse de formare prin filme documentare ce abordează teme esențiale în educația contemporană.

De exemplu, sâmbătă, 26 octombrie, profesorii vor putea viziona „Să învingi demonii cu ajutorul dragonilor”, un documentar despre cum trauma poate fi gestionată prin intermediul programelor educaționale inovatoare la Østerskov Boarding School din Danemarca. După proiecție, se va organiza o sesiune de discuții pe această temă.

Pentru cei preocupați de educația alimentară și sustenabilitate, filmul „Hrană pentru schimbare”, prezentat în premieră mondială la Sibiu, va fi difuzat sâmbătă la ora 15:30. Acesta explorează diverse modele educaționale și practici de alimentație sănătoasă implementate în școli din Franța, Suedia și Brazilia, oferind exemple de bune practici pentru profesori și părinți.

Programul se încheie duminică cu proiecția filmului „Ingineri adolescenți”, care analizează relația dintre emoțiile adolescenților și utilizarea tehnologiei, subliniind impactul pe care îl au profesorii asupra dezvoltării tinerilor talentați.

Astra Film Festival 2024 se va desfășura la Sibiu între 20 și 27 octombrie, oferind publicului peste 100 de filme documentare din întreaga lume. Weekendul dedicat cadrelor didactice și consilierilor educativi reprezintă o oportunitate unică de a integra metode alternative în educația elevilor, cu sprijinul unor resurse cinematografice de calitate, se mai arată în comunicatul de la organizatori.

Pentru mai multe detalii despre programul complet și bilete, puteți accesa site-ul oficial al festivalului.

DOCUMENT DESCARCĂ Comunicatul Astra Film Fest 2024 despre secțiunea dedicată elevilor și profesorilor:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Replica Facultății de Teologie pentru conferențiarul Claudiu Tufiș: instituția acuză un “atac mișelesc” în spiritul unor “idei vechi bolșevice”, după ce acesta semnalase că Teologiei ar urma să-i fie alocate mai multe locuri decât unor facultăți de științe ale Universității din București și apreciase că „facultățile de teologie nu au ce căuta în universități”

“Atac necolegial și lipsit de respect și etică”, “atac mișelesc” susținut de un “promotor al unor idei vechi bolșevice” – în astfel de termeni a reacționat, vineri, Facultatea de Teologie…
Vezi articolul

Doar puțin peste o treime din creșe vor trece în subordinea Ministerului Educației, restul rămân în subordinea primăriilor cu finanțare de la minister. În jumătate din județele din România nu există educatori în creșele preluate de minister

Doar 148 de creșe dintr-un total de 395 de creșe, câte funcționează în România, sunt “propuse pentru a fi preluate de către Ministerul Educației în anul școlar 2021-2022“, potrivit unui…
Vezi articolul

Matematica pe TikTok, reinventată în clipuri de 1 minut de Florentina Pavăl sau “Profa de mate cool”: Am pornit cu ideea de a prezenta o altă față a matematicii, altceva decât prevăd programele școlare – legătura cu viața de zi cu zi

Are 124.000 de „followers” pe TikTok, una dintre cele mai populare rețele de socializare printre copii și adolescenți, asta deși are contul doar de un an. Florentina Pavăl predă matematica…
Vezi articolul