Educația a ajuns pe locul 8 la cele mai mari salarii pe sectoare economice în România. Administrația publică e pe 3

7.180 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Salariul mediu net în Educație era pe primele 8 luni din 2018 de 614 euro pe lună. Acest nivel plasează Învățământul ca sector economic pe locul al 8-lea în clasamentul salariilor nete pe sectoare. Cele mai mari creșteri de salarii nete în mediul public au fost în Administrație, între 2015 și 2017, cu un plus și în 2018.
SURSA: CDR/PWC

Topul salariilor nete, potrivit datelor Institutului Național de Statistică prelucrate de către Price WaterHouseCoopers și Coaliția Pentru Dezvoltarea României este următorul. Cele mai mari salarii în mână după sectoare economice sunt în Informații și comunicare1.195 de euro net pe lună. Pe locul al doilea este domeniul Finanțelor, cu 1.147 de euro net pe lună. Pe trei, Administrația publică, unde nivelul salarial a ajuns la 921 de euro net pe lună. Sectorul Utilități – 841 de euro net pe lună, locul 4. Mineritul este la un nivel apropiat de Serviciile profesionale, cu 797, respectiv 788 de euro net pe luna. Locul 8 este ocupat de Educație, unde leafa medie netă a ajuns la 614 euro. Cel mai prost plătit sector este cel al HoReCa, cu doar 341 de euro net pe lună.

 

Citește aici și despre Promisiunile ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, legate de creșterea salarială pentru profesori de la 1 ianuarie 2019. 

Cu cât au crescut salariile medii in Educație anul acesta, aflați aici.

FOTO: pixabay.com


3 comments
  1. Doamna ministru al muncii arată că nu a iubit și nu iubește profesorii. Cât timp în educație preuniversitară coeficienții de salarizare sunt până în 2, praful de va alege de țărișoara cea minunata. Salariile pentru oamenii de partid din primării și administrația publică au fost “fără număr”, că aduc voturi… După peste 15 ani de profesorat, grade date, salariul este de mizerie, sub cel al unui șofer de primărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România raportează o rată de 5 ori mai mare decât cea înregistrată până acum în privința participării adulților la educație și formare, țintă-cheie pentru educație la nivel UE / A crescut perioada pentru raportarea studiilor recente, iar la nivel local e folosită altă referință pentru vârsta populației adulte

Peste un sfert dintre adulții din România (27,7%) au participat, în 2022, la programe de educație formală sau non-formală, potrivit datelor raportate vineri de Institutul Național de Statistică. Procentul este…
Vezi articolul

Peste jumătate de milion de copii au avut cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate, în ultimul an / 31% dintre copiii intervievați spun că nu au fost de acord cu plecarea părintelui – Sondaj Național Salvați Copiii

Aproape un sfert dintre copiii români care au acum vârste între 0-17 ani împliniți au avut sau au un părinte plecat la muncă în străinătate, arată datele unui studiu național…
Vezi articolul