Educația ne poate salva din criza economică. Vlog jurnalistic de Vitalie Cojocari

3.100 de vizualizări
Educația este salvarea și secretul celor care vor ieși bine și foarte bine din această criză economică indusă de pandemia de Coronavirus. O spun cei care sunt implicați în afaceri, dar și cei care cunosc detalii puțin știute despre economia românească și globală.

Am făcut un vlog jurnalistic în care am vorbit cu un economist, cu 2 oameni de afaceri. Vedeți vlogul la finalul acestui articol.

Din păcate, lucrurile nu stau deloc roz, așa cum v-ați închipuit, în economie, dar mai ales în afacerile în care este nevoie de prezența fizică a omului. Adică, restaurant, hotel, turism în general. În schimb, lucrurile sunt mai bine dacă vorbim de afacerile în spațiul virtual și în zonele cu o puternică infuzie de inovare.

Profesorul universitar la ASE, doctorul în economie Eduard Dinu spune că lucrurile sunt, de regulă, ciclice în economia globală. Crize au fost și vor mai fi. Asemănările sunt izbitoare. Iar cei care citesc cărți, se educă, nu se opresc la ceea ce știu, vor supraviețui și vor ieși mult mai bine decât alți indivizi din orice criză economică. Experiența altor generații care au trăit în crize ne-ar putea educa în acest sens. Îi aflați mărturiile în acest vlog de jurnalist.

De aceeași părere este și directorul General al Emag, cel mai mare magazin online din România. ”Ne vom adapta și vom inova”, spune Iulian Stanciu, iar proprietarii companiilor care nu vor face asta își vor duce afacerile la pierzanie.

Inovarea, adaptarea, educarea se poate face în permanență. Cărțile ne stau la dispoziție. Evident, doar lenea intelectuală este dușmanul cel mai mare al adultului, care ajuns la o anumită vârstă, dar mai ales la o suficiență arogantă, crede că nu mai poate să învețe nimic nou.

Până și patronii unui restaurant își pot adapta afacerea și nevoile la criza economică indusă de pandemie. Cum? Vedeți ce spune și Alex Petricean, patronul restaurantului ”Noua Bucătărie Românească”, despre experiența sa de supraviețuire.

Despre autor: Vitalie Cojocari este tată, în primul rând. Este reporter la Știrile PROTV, blogger la cojocari.ro – blog de familie, şi vlogger – aici puteţi să vă abonaţi la canalul său.


2 comments
  1. “Noroc” ca oamenii politici, statul roman, NU este interesat de asa ceva! Nici macar sa ofere speranta milioanelor de copii si tineri care respecta cuminti toate cererile! Statul ii pune pe tineri in prima linie doar pentru a-si salva banii si birocratia!
    Ptiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Nextlab.tech

Prima reușită majoră a industriei românești de semiconductori: 216.000 plăcuțe programabile distribuite în școli vor putea fi folosite de elevi începând cu anul școlar 2023-2024, cea mai mare distribuție de material educațional modern din Sud-Estul Europei

Școlile gimnaziale din România dispun de un număr de 216.000 de placute programabile produse în România de către Cyberllence Inovație, deținătoarea brandului Nextlab.tech, folosind microcontrolere Microchip. BCR a finanțat procesul…
Vezi articolul

Material susținut de NextLab.tech

UPDATE Termen nou finalizare proiecte faza I, Nextlab.tech – cel mai mare concurs de robotică: 10 iunie 2023 / 600 de elevi vor primi kit-uri gratuite din partea sponsorului concursului – BCR

Organizatorii au decis să prelungească termenul de finalizare a proiectelor aferente Fazei I a ediției 2023 a concursului de robotica Nexlab.tech. Noul termen este 10 Iunie 2023 orele 23:59. Decizia…
Vezi articolul

Conferința Școala de bani începe școala este susținută de BCR

VIDEO Peste 130 de profesori au discutat despre Educație financiară într-un context transdisciplinar, la Timișoara. Au aflat cum pot aborda teme interesante și utile pentru elevi, pe care aceștia să le folosească în situații de viață

Educația financiară ar trebui predată de fiecare profesor, la clasă, indiferent de disciplina pe care o are – aceasta este concluzia la care au ajuns experții și cadrele didactice participante…
Vezi articolul

Articol susținut de NextLab.Tech

Au început înscrierile pentru ediția 2023 a concursului de robotică școlară Nextlab.tech. Tradiționalul asistent virtual al concursului va fi integrat și cu ChatGPT. 600 de elevi vor primi kit-uri gratuite din partea sponsorului concursului – BCR

Pe 6 martie 2023 s-au deschis înscrierile la Concursul național de robotică Nextlab.tech ediția 2023, cea mai mare competiție de robotică școlară din România. Participarea este gratuită. Se pot înscrie…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Ce ți-a ieșit la test? Trei liceeni au folosit instrumentul de evaluare a trăsăturilor de personalitate ocupațională, ca să afle cel fel de carieră li se potrivește / Francesca: Deși mi-am ales acest profil de liceu, am realizat în ultimul timp că de fapt mi se potrivește o altă carieră, iar acest test mi-a confirmat asta

Francesca, Antonio și Nati sunt în clasa a XII-a la Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu, și anul acesta pentru ei înseamnă mai ales pregătirea pentru examenul de Bacalaureat. Cu toate…
Vezi articolul