Educația ne poate salva din criza economică. Vlog jurnalistic de Vitalie Cojocari

3.100 de vizualizări
Educația este salvarea și secretul celor care vor ieși bine și foarte bine din această criză economică indusă de pandemia de Coronavirus. O spun cei care sunt implicați în afaceri, dar și cei care cunosc detalii puțin știute despre economia românească și globală.

Am făcut un vlog jurnalistic în care am vorbit cu un economist, cu 2 oameni de afaceri. Vedeți vlogul la finalul acestui articol.

Din păcate, lucrurile nu stau deloc roz, așa cum v-ați închipuit, în economie, dar mai ales în afacerile în care este nevoie de prezența fizică a omului. Adică, restaurant, hotel, turism în general. În schimb, lucrurile sunt mai bine dacă vorbim de afacerile în spațiul virtual și în zonele cu o puternică infuzie de inovare.

Profesorul universitar la ASE, doctorul în economie Eduard Dinu spune că lucrurile sunt, de regulă, ciclice în economia globală. Crize au fost și vor mai fi. Asemănările sunt izbitoare. Iar cei care citesc cărți, se educă, nu se opresc la ceea ce știu, vor supraviețui și vor ieși mult mai bine decât alți indivizi din orice criză economică. Experiența altor generații care au trăit în crize ne-ar putea educa în acest sens. Îi aflați mărturiile în acest vlog de jurnalist.

De aceeași părere este și directorul General al Emag, cel mai mare magazin online din România. ”Ne vom adapta și vom inova”, spune Iulian Stanciu, iar proprietarii companiilor care nu vor face asta își vor duce afacerile la pierzanie.

Inovarea, adaptarea, educarea se poate face în permanență. Cărțile ne stau la dispoziție. Evident, doar lenea intelectuală este dușmanul cel mai mare al adultului, care ajuns la o anumită vârstă, dar mai ales la o suficiență arogantă, crede că nu mai poate să învețe nimic nou.

Până și patronii unui restaurant își pot adapta afacerea și nevoile la criza economică indusă de pandemie. Cum? Vedeți ce spune și Alex Petricean, patronul restaurantului ”Noua Bucătărie Românească”, despre experiența sa de supraviețuire.

Despre autor: Vitalie Cojocari este tată, în primul rând. Este reporter la Știrile PROTV, blogger la cojocari.ro – blog de familie, şi vlogger – aici puteţi să vă abonaţi la canalul său.


2 comments
  1. “Noroc” ca oamenii politici, statul roman, NU este interesat de asa ceva! Nici macar sa ofere speranta milioanelor de copii si tineri care respecta cuminti toate cererile! Statul ii pune pe tineri in prima linie doar pentru a-si salva banii si birocratia!
    Ptiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de BCR

Școlile din patru județe se pot înscrie până pe 6 decembrie la cea de-a doua ediție LifeLab – programul care aduce educația financiară interdisciplinară, de la grădiniță și până la liceu / Acces la cursuri cu 20 de credite, pentru profesori și grant pentru implementarea programului, pentru școală

Până pe 6 decembrie, unitățile de învățământ se pot înscrie la cea de-a doua ediție LifeLab – programul care aduce educația financiară interdisciplinară, de la grădiniță și până la liceu,…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Dana Burcă, trainer de comunicare pentru profesori: Personalizarea educației înseamnă să-l tratezi pe celălalt așa cum îi place să fie tratat, să găsești și să activezi „butonul motivațional“ al fiecărui elev ca să-l faci să aplice ceea ce îi predai

Orice profesor trebuie să-și cunoască mai întâi stilul de comunicare pentru a putea „vorbi“ pe înțelesul oricărui elev. Apoi fiecare profesor ar trebui să aibă cunoștințele pentru a identifica ce…
Vezi articolul

Concurs pentru toate școlile din mediul rural – înscrierile au început. Premiul constă în acces gratuit timp de un an la catalogul electronic Adservio și formare pentru utilizarea acestuia (P)

Programul „Educație digitală pentru școala rurală” este continuat și dezvoltat de Adservio și Școala de Bani BCR. Liceele și școlile din zonele defavorizate ale României pot participa la un concurs…
Vezi articolul

Nouă echipe formate din 36 de eleve din România merg în semifinalele competiției internaționale Technovation Girls, cu aplicații de mobil sau prototipuri de inteligență artificială / Cele mai mici participante au doar 9 ani

Cea de-a șaptea ediție a competiției naționale Technovation Girls, menită să susțină elevele cu vârste între 8 și 18 ani să devină antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei, competiție susținută…
Vezi articolul

Guvernul vrea să deschidă 3,8 milioane de conturi pentru toți copiii din România, fără acordul părinților. Pentru cine depune 100 de lei pe luna timp de un an, statul pune încă jumătate

Programul ”gROwth – contul individual de economii Junior” este un depozit la termen pentru copii, unul diferit de cele existente în ofertele băncilor. Pentru că presupune ca toți copiii din…
Vezi articolul

Un raft cu cărți lângă o pușculiță: un elev de clasa a II-a și-a desenat visul în cadrul concursului de educație financiară “Școala banilor bine-crescuți”. Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara este câștigătoarea ediției din acest an

Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara a câștigat anul acesta concursul de desene dedicat claselor P-IV, „Școala banilor bine-crescuți”, organizat de BCR – Școala de Bani. Elevii care au desenat…
Vezi articolul