Educația ne poate salva din criza economică. Vlog jurnalistic de Vitalie Cojocari

3.100 de vizualizări
Educația este salvarea și secretul celor care vor ieși bine și foarte bine din această criză economică indusă de pandemia de Coronavirus. O spun cei care sunt implicați în afaceri, dar și cei care cunosc detalii puțin știute despre economia românească și globală.

Am făcut un vlog jurnalistic în care am vorbit cu un economist, cu 2 oameni de afaceri. Vedeți vlogul la finalul acestui articol.

Din păcate, lucrurile nu stau deloc roz, așa cum v-ați închipuit, în economie, dar mai ales în afacerile în care este nevoie de prezența fizică a omului. Adică, restaurant, hotel, turism în general. În schimb, lucrurile sunt mai bine dacă vorbim de afacerile în spațiul virtual și în zonele cu o puternică infuzie de inovare.

Profesorul universitar la ASE, doctorul în economie Eduard Dinu spune că lucrurile sunt, de regulă, ciclice în economia globală. Crize au fost și vor mai fi. Asemănările sunt izbitoare. Iar cei care citesc cărți, se educă, nu se opresc la ceea ce știu, vor supraviețui și vor ieși mult mai bine decât alți indivizi din orice criză economică. Experiența altor generații care au trăit în crize ne-ar putea educa în acest sens. Îi aflați mărturiile în acest vlog de jurnalist.

De aceeași părere este și directorul General al Emag, cel mai mare magazin online din România. ”Ne vom adapta și vom inova”, spune Iulian Stanciu, iar proprietarii companiilor care nu vor face asta își vor duce afacerile la pierzanie.

Inovarea, adaptarea, educarea se poate face în permanență. Cărțile ne stau la dispoziție. Evident, doar lenea intelectuală este dușmanul cel mai mare al adultului, care ajuns la o anumită vârstă, dar mai ales la o suficiență arogantă, crede că nu mai poate să învețe nimic nou.

Până și patronii unui restaurant își pot adapta afacerea și nevoile la criza economică indusă de pandemie. Cum? Vedeți ce spune și Alex Petricean, patronul restaurantului ”Noua Bucătărie Românească”, despre experiența sa de supraviețuire.

Despre autor: Vitalie Cojocari este tată, în primul rând. Este reporter la Știrile PROTV, blogger la cojocari.ro – blog de familie, şi vlogger – aici puteţi să vă abonaţi la canalul său.


2 comments
  1. “Noroc” ca oamenii politici, statul roman, NU este interesat de asa ceva! Nici macar sa ofere speranta milioanelor de copii si tineri care respecta cuminti toate cererile! Statul ii pune pe tineri in prima linie doar pentru a-si salva banii si birocratia!
    Ptiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Conferințele „Școala de Bani începe școala” sunt susținute de BCR

VIDEO Ciprian Fartușnic, cercetător: Manualul este un instrument de lucru al copilului, dacă îl transformăm în propriul nostru instrument de predare, ne-am dat foc la valiză / Dacă nu îi învățăm să își pună la treabă cunoștințele, o să ne minunăm că, atunci când se anunță la un megafon, pe un aeroport, că s-a schimbat poarta, în limba franceză, după ce au făcut 12 ani de franceză la școală, pierd avionul

Invitat să le vorbească profesorilor despre rolul esențial al profesorilor în formarea competențelor elevilor, cercetătorul Ciprian Fartușnic a explicat că fiecare profesor are o libertate foarte mare în modul în…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Înveți să programezi, ai acces la mentori și know-how-ul lor, dezvolți aplicații pentru problemele din comunitate – asta se întâmplă, pe scurt, la Technovation Girls 2024, unde au început înscrierile / Patru finaliste din 2023 le spun fetelor care vor să se înscrie anul acesta la ce le-a folosit experiența: Este mai mult despre persoana care devii în urma acestui concurs

„Mă atrăgea domeniul acesta informatic, numai că eram și conștientă că ceea ce urmează să lucrez este foarte diferit de ceea ce învățăm la școală. (…) Am vrut să văd…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Caracteristica omului inteligent este adaptabilitatea, spune profesorul Ciprian Ittu, director la Școala Gimnazială Poiana Mărului: Prin cunoștințele pe care le acumulăm noi, profesorii, ne ajutăm copiii din comunitate să cunoască noțiuni financiare

Aproape toți profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Poiana Mărului, județul Brașov, s-au implicat în programul-pilot LifeLab by BCR în momentul în care acesta le-a fost prezentat. Directorul instituției, profesorul…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Dacă permanent vom face lucrul acesta, sigur că va fi un plus pentru educația copiilor – Aurica Chidoveț, profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Mitropolit „Iacob Putneanul” din Putna, județul Suceava

Educația financiară se potrivește de minune la învățământul primar și la copiii preșcolari, este unul dintre mesajele unanime ale cadrelor didactice din proiectul LifeLab by BCR. În toate cele 12…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Donații record în valoare de aproximativ 200.000 de euro pentru reabilitarea grădinițelor și școlilor afectate de inundații în Galați, strânse printr-o aplicație bancară în mai puțin de o săptămână / Cătălin Ioniță: La fața locului este în continuare nevoie de forță de muncă brută, de oameni care să vină să-i ajute pe oameni

Aproximativ 200.000 de euro au fost donați de utilizatorii platformei de digital banking George pentru reabilitatea grădinițelor și școlilor afectate de inundații în județul Galați, potrivit unui comunicat de presă…
Vezi articolul