Educația – element de diferențiere între campaniile candidaților la președinția SUA, la Convențiile naționale ale democraților și republicanilor / Mesajul candidatului democrat la postul de vicepreședinte: „Nu subestima niciodată un profesor de școală publică”

0 vizualizări
Foto © Palinchak | Dreamstime.com
Referirile la educație au atras mai mult interes la Convenția Națională Democratică, desfășurată săptămâna trecută, decât la cea a Republicanilor, desfășurată în iulie. Iar domeniul este folosit atât pentru promovarea agendei campaniei duse de Kamala Harris, candidata democraților în alegerile prezidențiale, cât și pentru combaterea agendei rivalului acesteia, Donald Trump, reiese dintr-o analiză realizată de Education Week.
  • Convențiile naționale sunt evenimente politice majore care încheie fazele preliminare ale campaniilor pentru desemnarea oficială a candidaților democrat și republicat pentru președinția SUA. Ele reprezintă momentul de pornire a campaniilor oficiale pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc pe 5 noiembrie.

Potrivit sursei citate, educația nu a fost una dintre temele principale nici în cadrul Convenției Naționale Democrate, desfășurate săptămâna trecută, dar a fost atras mult mai multă atenție decât în cadrul Convenției Naționale Republicane. În cazul acesteia din urmă, EdWeek notează că nici Donald Trump, nici candidatul acestuia la funcția de vicepreședinte, JD Vance, nu au menționat educația în discursurile lor. Tema a fost atinsă, în cazul republicanilor doar în intervențiile altora, prin referiri la disciplina elevilor sau la permisiunea elevilor transexuali de a folosi toaleta aferentă identității lor de gen, acolo unde nu există interdicții judecătorești.

Între timp, în tabăra democrată, Educația a fost abordată din cel puțin 5 perspective:
  1. Profilul de profesor a lui Tim Walz, desemnat să candideze pentru funcția de vicepreședinte, alături de candidata prezidențială Kamala Harris. Au avut intervenții, în acest sens, inclusiv foști elevi ai lui Walz, iar acesta a făcut el însuși apel la trecutul lui de profesor, în discursul prin care a acceptat nominalizarea democrată. „Nu subestima niciodată un profesor de școală publică”, a transmis el.
  2. Atacuri constante, atât din partea politicienilor democrați, cât și a celebrităților care susțin candidatura Kamalei Harris, la adresa unui proiect controversat al taberei republicane privind Educația. Este vorba despre Project 2025, un plan de politici elaborat de organizația conservatoare Heritage Foundation și mai mulți oficiali din fosta administrație Trump, ce propune, între altele, eliminarea Departamentului federal al Educației. EdWeek notează că Trump, deși campania sa susține ideea privind Departamentul Educației, a încercat să se distanțeze de Project 2025, iar influența acestui Departament este relativ mică în sistemul descentralizat american – doar 10% din finanțarea școlilor vine de la guvernul SUA. Dar aceasta nu a împiedicat echipa Harris să atace proiectul, făcând trimitere, între altele, la un sistem de susținere a educației timpurii pentru copii din medii sărace.
  3. Supraviețuitori ai atacurilor armate din școlile americane au făcut un apel, în cadrul aceleiași Convenții Democrate, la măsuri pentru siguranță și pentru interzicerea vânzării mai multor tipuri de arme.
  4. Comparații între campania Kamalei Harris cu momente istorice din combaterea segregării rasiale în școlile americane, comparații auzite într-o intervenție a vedetei media Oprah Winfrey.
  5. Intervenții de sprijin declarat pentru echipa Harris-Walz din partea unor lideri sindicali din învățământul american.
Citește și:
Un fost profesor de liceu, actualul guvernator al statului Minnesota, Tim Walz – desemnat de vicepreședintele Kamala Harris ca partener în cursa sa pentru președinția SUA

Foto © Palinchak | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salvați Copiii cere într-o scrisoare deschisă Guvernului să respecte distanța minimă de 1,5 m între elevi sau învățarea prin rotație și să asigure asistenți sociali și accesul real la educație pentru copiii vulnerabili

Salvați Copiii România a transmis, marți o scrisoare deschisă Viceprim-ministrului, Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății, prin care le cere să respecte și să asigure toate condițiile necesare pentru…
Vezi articolul

Programul de ore remediale se derulează toată vara, până la 31 august, spune Sorin Ion, secretar de stat la Educație: Evident că la începutul anului școlar următor se impune un nou ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății cu regulile și condițiile de acces la școală

Programul de ore remediale se derulează toată vara, până la 31 august, spune Sorin Ion, secretar de stat la Ministerul Educației, într-o declarație la Speranța TV. Oficialul a mai anunțat…
Vezi articolul

DOCUMENTE Fișa de înscriere la liceu 2023, trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare / Calendarul admiterii la liceu 2023 și perioada în care se susțin probele de aptitudini

Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlare fișa de înscriere la liceu 2023. Elevii de clasa a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și…
Vezi articolul

Grupul profesorilor de “specialitate” care a analizat rezultatele simulării Evaluării Naționale recomandă profesorilor de limba română să realizeze hărți mentale cu elevii pentru a putea învăța mai ușor, să îi încurajeze să-și exprime punctul de vedere și să rezolve fiecare cerință în parte, chiar și parțial – raport

Profesorii de limba română sunt sfătuiți de grupul profesorilor de “specialitate” din cadrul Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație care a analizat rezultatele simulării Evaluării Naționale pe itemi…
Vezi articolul