Educația economică în Polonia: Afacerile și managementul – o nouă materie ce va înlocui Introducerea în antreprenoriat și va putea fi inclusă în examenul de final de liceu

459 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Polonia a decis să extindă cursurile dedicate afacerilor, la nivelul învățământului secundar, începând din 2023, pe baza unui curriculum ce va fi stabilit împreună cu reprezentanți ai comunității de afaceri, potrivit unei prezentări a proiectului, făcută pe platforma europeană Eurydice.

Noua materie va fi introdusă în anul școlar care începe în septembrie 2023, iar elevii o vor putea alege ca materie pentru Matura (echivalentul polonez al Bacalaureatului) din 2027. “Afaceri și management” înlocuiește actuala materie “Introducere în antreprenoriat”, predată în învățământul secundar, dar preia mare parte din conținutul acesteia și îl extinde cu elemente noi.

Potrivit prezentării făcute de Ministerul polonez al Educației și Științei, introducerea noii materii pentru Matura vine ca răspuns la nevoile și cererea din mediile academice și de afaceri.

  • Pe lângă subiecte care sunt predate deja în cadrul actualei materii dedicate antreprenoriatului, precum finanțe personale, piața muncii sau sistemul economic, un accent aparte va fi pus pe munca în echipă, pe analiza unor exemple practice de afaceri, prezentate de antreprenori polonezi și străini, precum și pe dezvoltarea de competențe de leadership în afaceri. 

Actualele materiale didactice vor fi extinse pentru a introduce, în predarea acestei materii, noi tehnologii și instrumente digitale.

Citește și:
OFICIAL Legea care prevede că educația financiară și cea juridică devin competențe obligatorii, nu discipline de sine stătătoare, publicată în Monitorul Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Subiectele și baremele de la Definitivat 2023 pentru profesorii de gimnaziu și liceu. Lectura unei opere sau relația dintre text și curentul cultural, cerințe la metodică pentru profesorii de Limba română

Subiectele și baremele de la Definitivat 2023 pentru profesorii de gimnaziu și liceu au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Proba scrisă a examenului a avut loc între orele…
Vezi articolul

Ministrul Educației: E foarte greu să înveți tabla înmulțirii fiind fericit, la un moment dat trebuie să fii stresat să înveți acele lucruri / Școala n-a fost gândită ca instituție a fericirii

Starea de bine este un context favorabil învățării, însă acest proces presupune și efort sau stres, a afirmat recent ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, în cadrul unei conferințe desfășurate…
Vezi articolul

Premierul Ciolacu l-a numit consilier onorific pentru educație și cercetare pe Horia Iovu, profesor de la Politehnica București, care se afla la conducerea CNADTCU în momentul în care forul a încercat amnistierea plagiatorilor “vechi”

Premierul Marcel Ciolacu are un nou consilier onorific în domeniile educației și cercetării: Horia Iovu, profesor la Politehnica din București, potrivit unei decizii publicate joi în Monitorul Oficial. În urmă…
Vezi articolul

Monica Anisie: After school-urile nu sunt în subordinea Ministerului Educației, nu putem să le suspendăm activitatea. Profesorii vor fi solicitați de Minister, dacă luăm măsura realizării de cursuri online / Analizăm amânarea simulărilor de Evaluare Națională și Bacalaureat

After school-urile nu sunt în subordinea Ministerului Educației, „nu putem noi să luăm măsura de a suspenda și activitatea din cadrul after school-urilor”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la…
Vezi articolul

Material susținut de FDSC (Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile)

Cum vorbim cu elevii despre consumul de droguri? Aura Stănculescu, director CMBRAE: Nu cu prezentări în care le spunem „nu consumați!”. Greșelile pe care le fac și părinții, și cadrele didactice sunt că încearcă să pară deștepți / Mugur Ciumăgeanu, profesor la UVT: La 12-13 ani riscăm să-i pierdem din mână pentru că încercăm să le punem interdicții

Discuția cu elevii nu trebuie să se rezume la prezentări în care le spunem că „nu au voie să…”, a declarat directoarea Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională…
Vezi articolul