Educația economică în Polonia: Afacerile și managementul – o nouă materie ce va înlocui Introducerea în antreprenoriat și va putea fi inclusă în examenul de final de liceu

455 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Polonia a decis să extindă cursurile dedicate afacerilor, la nivelul învățământului secundar, începând din 2023, pe baza unui curriculum ce va fi stabilit împreună cu reprezentanți ai comunității de afaceri, potrivit unei prezentări a proiectului, făcută pe platforma europeană Eurydice.

Noua materie va fi introdusă în anul școlar care începe în septembrie 2023, iar elevii o vor putea alege ca materie pentru Matura (echivalentul polonez al Bacalaureatului) din 2027. “Afaceri și management” înlocuiește actuala materie “Introducere în antreprenoriat”, predată în învățământul secundar, dar preia mare parte din conținutul acesteia și îl extinde cu elemente noi.

Potrivit prezentării făcute de Ministerul polonez al Educației și Științei, introducerea noii materii pentru Matura vine ca răspuns la nevoile și cererea din mediile academice și de afaceri.

  • Pe lângă subiecte care sunt predate deja în cadrul actualei materii dedicate antreprenoriatului, precum finanțe personale, piața muncii sau sistemul economic, un accent aparte va fi pus pe munca în echipă, pe analiza unor exemple practice de afaceri, prezentate de antreprenori polonezi și străini, precum și pe dezvoltarea de competențe de leadership în afaceri. 

Actualele materiale didactice vor fi extinse pentru a introduce, în predarea acestei materii, noi tehnologii și instrumente digitale.

Citește și:
OFICIAL Legea care prevede că educația financiară și cea juridică devin competențe obligatorii, nu discipline de sine stătătoare, publicată în Monitorul Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Exmatricularea elevilor, introdusă în proiectul de lege a învățământului, printr-o serie de amendamente susținute de Ministerul Educației, PSD, PNL, UDMR și AUR / Deca: Pentru cazurile cele mai grave se poate merge și pe soluția exmatriculării, însă cu drept de reînmatriculare

Exmatricularea sub diverse forme a elevilor, suspendarea temporară a acestora, suspendarea dreptului la bursă școlară plus o serie de alte sancțiuni au fost introduse azi în proiectul legii învățământului, prin…
Vezi articolul

VIDEO Președintele Iohannis a semnat decretele de promulgare a legilor educației, în cadrul unei ceremonii la Cotroceni: “Legile în sine nu vor rezolva problemele acute ale sistemului educațional dacă nu vor fi puse în aplicare”

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, la ora 17.00, decretele de promulgare a legilor educației. Cu această ocazie, el rostește o alocuțiune, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.…
Vezi articolul

EXCLUSIV Vasile Dîncu, vicepreședinte PSD: Da, eu am solicitat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educației în coaliție și în guvern / Proiectele de legi „trebuie revăzute serios”, am început o analiză cu peste 200 de membri din departamentul educație

„Fiind vorba despre viitorul României nu cred că putem aborda politicianist sau superficial aceste legi”, scrie senatorul Vasile Dîncu, vicepreședinte al PSD, într-un punct de vedere transmis Edupedu.ro. Dîncu spune că…
Vezi articolul