Organizezi sau sprijini proiecte educaționale, ori care au componentă educațională, pentru refugiații ucraineni? E timpul să le faci cunoscute și să arăți și celorlalți din comunitate că îți pasă. EduCare, hubul informațional educațional realizat de Fundația Bosch România și Edupedu.ro, îți va prelua povestea și o va promova – tot ce trebuie să faci este să completezi un formular în care sunt trecute elementele esențiale ale proiectului.
Pe 24 februarie 2022, Rusia a atacat Ucraina. De atunci, întreaga lume a fost martoră la catastrofa umanitară care a urmat acestei invazii. Războiul a dus la mii de victime civile, în timp ce se estimează că 18 milioane de persoane sunt afectate de conflict, iar numărul persoanelor care au nevoie de asistență umanitară a crescut la 12 milioane, arată datele Comisariatului Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). Peste 80.000 de refugiați au fost înregistrați în România, arată datele internaționale.
Dintre ei, știm că sunt aproximativ 40.000 de copii ucraineni pe teritoriul României, conform statisticilor oficiale, și că majoritatea sunt de vârstă școlară, dar nu știm câte proiecte au construit întocmai pentru ei organizațiile naționale și internaționale. Sprijinul educațional pentru acești copii și pentru părinții lor este fundamental în aceste momente în care depărtarea de casă și incertitudinea războiului îi fac vulnerabili din toate punctele de vedere.
Așa că EduCare, hubul de informații educaționale pentru refugiații ucraineni, lansat de Fundația Bosch România și Edupedu.ro, vă invită să vă faceți cunoscute aceste programe conturate special în jurul familiilor refugiate în România, pe care apoi le vom promova gratuit în cadrul EduCare, pe Edupedu.ro.
Completați formularul pentru câteva detalii despre proiectul pe care-l desfășurați. Este posibil ca, dacă sunt necesare clarificări sau completări, un redactor Edupedu.ro să vă contacteze. Vă mulțumim!
- EduCare este un proiect al Fundației Bosch România în parteneriat cu Edupedu.ro care asigură informații și date corecte din domeniul educației, date obținute din surse oficiale, verificate. Acest hub informațional educațional pentru sprijinul refugiaților va cuprinde și informații despre activitățile sau inițiativele organizațiilor sau entităților care se adresează acestui grup țintă. Vocea comunității se va face și ea auzită, pentru că interacțiunea cu refugiații ucraineni trebuie să fie reală și firească.
Informațiile din EduCare sunt disponibile în trei limbi (româna, engleză, ucraineană), pentru a putea fi accesate cu ușurință de către toți actorii interesați.
Foto: © Olexandr Taranukhin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.