Editura unică a statului și-a lăsat standul gol la Târgul de carte Gaudeamus. “Oamenii mei sunt toți foarte obosiți” – Libertatea

2.027 de vizualizări
Editura unică a statului, care a realizat în premieră anul acesta manualele școlare, și-a lăsat standul gol la Târgul de carte Gaudeamus, în prima zi, transmite Libertatea. Astăzi, în cea de-a doua zi de târg, standul EDP a dispărut cu totul și în locul său este o altă editură, au declarat pentru Edupedu.ro participanți la eveniment.

Paradoxal, evenimentul de la care lipsește Editura Didactică și Pedagogică se numește “Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură”. Iar acesta este primul an în care cartea de învățătură numită Manual școlar a fost realizată numai de Editura Didactică și Pedagogică (EDP) din subordinea Ministerului Educației, nu de edituri private care să participe la licitație, ca până acum.

Maria Nistor, directorul EDP, a declarat pentru Libertatea că, după ce în octombrie a spus că va participa la târg, ulterior “le-am comunicat organizatorilor că suntem foarte prinși să finalizăm ce mai avem pe partea de manuale, de facturat”.

  • Oamenii mei sunt toți foarte obosiți, s-a muncit toată vara la manuale, știți câte titluri s-au făcut, de cinci ori mai multe decât în anul precedent, așa că am spus că nu am resursa de a participa și la Gaudeamus”, a declarat directorul editurii unice de stat, citată de Libertatea.

Amintim că manualele de clasele I, a II-a și a VI-a au fost realizate pentru prima dată de editura unică a statului anul acesta, în cadrul unui contract atribuit direct de Ministerul Educației, după o decizie de neconstituționalitate dată de judecătorii CCR. Nici până la această oră manualele digitale nu sunt gata și numeroase manuale au greșeli grosolane, deși sunt realizate de editura statului.

  • Organizatorii Târgului de carte Gaudeamus transmit următoarele:Tema centrală a acestei ediţii – România Centenar – va fi ilustrată prin intermediul unui stand generos, amenajat şi gestionat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Municipiului Bucureşti, şi printr-un program de evenimente speciale, dedicate acestui moment istoric.
  • Preşedintele de onoare al ediţiei va fi acad. Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române“.

Sursa foto: Libertatea.ro


2 comments
  1. Unde nu-i concurență, nu e nevoie nici de promovarea calității…
    Iar unde nici calitate nu e … CE să mai promovezi? Tu faci ce ai chef, ei sunt obligați să ia, banii de la stat intră automat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Concursul de directori la București

Contradicţie: Preşedintele, Premierul şi ministrul Educaţiei anunţă profesionalizarea funcţiei publice, dar în contractele de mandat ale viitorilor inspectori şcolari este impusă în continuare “realizarea obiectivelor Programului de Guvernare”

Contractele de mandat care vor fi încheiate de viitorii inspectori şcolari generali, inspectori şcolari generali adjuncţi şi directori ai caselor corpului didactic menţin în obligaţiile noilor manageri angajaţi prin concurs…
Vezi articolul

Apel puternic al sindicatelor din Educație pentru debirocratizarea profesorilor / Marius Nistor: În această țară se merge pe un principiu – mortul se acoperă cu pământ, iar viii se acoperă cu hârtii. Avem nevoie de profesori dedicați elevilor, nu documentelor

Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” (FSE-SH), Marius Nistor, lansează un apel puternic privind debirocratizarea meseriei de profesor. „Categoric vom face tot ceea ce depinde de noi și le…
Vezi articolul