Echipe de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și de la ASE București, câștigătoare la un concurs de știință lansat de Universitatea Stanford din SUA – WiDS Datathon ++

0 vizualizări
Foto: WiDS 2024 Stanford University
Două echipe de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) și de la Academia de Studii Economice (ASE) din București sunt pe podium la un concurs internațional de științe lansat de Universitatea Stanford din SUA, după cum anunță Secretariatul General al Guvernului (SGG) într-o postare pe Instagram.

Mai exact, România a obținut primul și al treilea loc mondial la competiția WiDS Datathon ++ University Edition 2024. La competiție au participat peste 70 de universități din 23 de țări din lume, s-a desfășurat în perioada septembrie 2023 – iunie 2024 și s-a concentrat pe echitatea în domeniul sănătății, conform sursei citate.

Echipa de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a fost formată din studenții Andreea Maria Onaci și Petruț-Betuel Paul, iar cea de la Academia de Studii Economice (ASE) din București, de Ana-Maria Oprea, Bianca Contolencu, Gianina Petrașcu și Ioana Bîrlan.

Concursul este organizat de inițiativa Women in Data Science (WiDS) de la Universitatea Stanford, care a mai desfășurat și alte programe și resurse de susținere a tinerelor să activeze în domeniul data science.

Participanții la concurs au dezvoltat modele pentru a prezice de câte zile este nevoie ca un pacient să primească primul tratament pentru diagnosticul de cancer, pe baza caracteristicilor pacienților, potrivit SGG.

De asemenea, participanții au fost încurajați să depășească provocarea predictivă și să se angajeze în discuții pentru a genera perspective suplimentare și pentru a înțelege implicațiile din lumea reală a rezultatelor proiectelor lor, potrivit sursei citate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admiterea la liceu 2023. Vor fi cu 3.400 de locuri mai multe, în clasa a IX-a, față de anul trecut, potrivit unui proiect de hotărâre / Scade numărul de locuri pentru clasa pregătitoare, după ce grupa mare a devenit obligatorie

Pentru anul școlar 2023-2024 vor fi alocate cu 3.400 de locuri mai multe la liceu, față de anul 2022-2023, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Documentul a fost avizat,…
Vezi articolul

OFICIAL Situațiile excepționale pentru care școlile pot solicita suplimentarea sau diminuarea numărului de elevi dintr-o clasă / Din anul școlar 2024-2025, cu aprobarea Ministerului Educației, într-o grupă de creșă pot să fie peste 22 de copii și peste 28 de elevi într-o clasă de gimnaziu și liceu

Din anul școlar 2024-2025, cu aprobarea Ministerului Educației, într-o grupă de creșă pot să fie peste 22 de copii și peste 28 de elevi într-o clasă de gimnaziu și liceu,…
Vezi articolul