Echipa României a obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

193 de vizualizări
Foto: Edu.ro
Lotul olimpic al României a obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului: o medalie de aur și trei medalii de argint. Constantin-Petrișor Ciaușescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani, județul Vâlcea, a fost medaliat cu aur. La cea de-a XIII-a ediție a competiției internaționale au participat 163 de elevi din 41 de țări, anunță Ministerul Educației.

Medaliile de argint au fost obținute de:

  • Eva-Maria Savin – elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București
  • Ștefan Dimitriu – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov
  • Gabriel-Darius Mardaru – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea ce Bătrân” din Constanța

Echipa a fost coordonată de profesorii Cătălina Șerban, de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, și Cristina Pârvu de la Centrul Național de Evaluare și Examinare.

Selecția lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naționale „Științele Pământului”, desfășurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la București.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.

Olimpiada Internațională de Ştiințe ale Pământului 2019 (International Earth Science Olympiad – IESO 2019) s-a desfășurat la Daegu, în Coreea de Sud, în perioada 26 august– 3 septembrie.

Vezi aici site-ul oficial al olimpiadei

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Măriuca Talpeș, fondatoarea Merito: Cam toți profesorii pregătiți înainte de ’89 ies la pensie în următorii 2-3 ani / Dacă nu ridicăm salariul profesorului debutant de la 2.600 de lei, la media pe economie, 3.900 de lei, imediat, nu o să atragem să fie profesori tinerii valoroși din facultăți

Peste 2-3 ani toți profesorii pregătiți înainte de Revoluție se vor pensiona, spune fondatoarea proiectului Merito Măriuca Talpeș, într-o emisiune la TVR. Aceasta a precizat că în 10 ani 60.000…
Vezi articolul

Vineri Guvernul ar trebui să semneze un nou acord cu sindicatele din Educație – al treilea în ultimii 8 ani. Ce s-a întâmplat cu promisiunile deșarte din celelalte acorduri semnate de aceiași lideri sindicali

Vineri, 4 februarie, ar trebui să se semneze un nou acord între sindicatele din Educație și Guvern, care să prevadă soluții „pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017” și „plata eșalonată a…
Vezi articolul

VIDEO Mai multe organizații masonice au premiat elevi și profesori din Deva, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Hunedoara și cu Alianța Timișoara Universitară / Atât șefa inspectoratului școlar, Maria Ștefănie, cât și prorectorul UVT, Mădălin Bunoiu, sunt membri ai unor organizații masonice

Sub numele Gala Excelenței Hunedorene – Premiile și Bursele „Iancu de Hunedoara”, mai multe organizații masonice premiază de ani de zile elevi din Deva, împreună cu Inspectoratul școlar județean Hunedoara.…
Vezi articolul

Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de Florin Cîțu. În schimb, CNSU a decis ca Ministerul Educației și alte cinci ministere să intensifice acțiunile de control

Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, organism condus de premierul interimar, Florin Cîțu.…
Vezi articolul