Echipa României a luat aurul la Campionatul Internațional de Robotică. Este pentru prima dată în ultimii 32 de ani când câștigă o echipă care nu este din SUA

714 vizualizări
Concurs de robotică / Foto: Nextlab.tech
Echipa de Robotică a României a câștigat locul întâi la Campionatul Internațional de Robotică de la Chicago, potrivit news.ro. Competiția s-a desfășurat pe 16 și 17 iulie. Este prima dată în ultimii 30 de ani când câștigă Finala Mondială o echipă care nu este din Statele Unite. 

Echipa de Robotică a României este coordonată de Ionuț Panea, asistent universitar la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi mentorată de studentul Rareş Ion.

Ionuț Panea, coordonatorul echipei României, a declarat la Digi24 că: „A fost o experiență de neuitat, noi am tras tare. Am făcut sacrificii foarte, foarte mari ca să ajungem la campionatul de robotică din Chicago. Eram foarte, foarte încrezători. În aprilie am doborât toate echipele din Rusia și fix cu două zile înainte de plecare am avut și un concurs online cu cele mai bune echipe din zona Asia Pacific, și parcă simțeam că ăsta e momentul nostru”.

De asemenea, acesta a mai precizat: „Copiii erau foarte, foarte motivați și ne doream foarte mult o victorie. A fost foarte greu, a trebuit să luptăm împotriva celor mai bune echipe din America, a fost extraordinar de solicitant, dar am avut un ajutor neașteptat din partea comunității de români din Chicago. A fost un sentiment de nedescris în momentul în care am reușit nu doar să-i batem pe americani, dar să doborâm recordul mondial. I-am demoralizat complet, nu știau ce să mai facă, nu se așteptau la un rezultat atât de bun din partea noastră, doar că au fost o grămadă de luni de muncă, de pregătire, așteptări și a fost ceva de nedescris”.

Foto: Nextlab.tech, concurs de robotică


2 comments
  1. Am urmarit in mai multe randuri aceasta stire.
    Pe toate canalele s-a vorbit de performanta copiilor, de conducatorul echipei si de faptul ca acei copii sunt de la licee “de top”.
    Avem aceasta inclinatie stupida de a prezenta lucruri deosebite realizate de oameni deosebiti, dar nimeni nu le prezinta acelor oameni numele.
    Prezentam numele tuturor fotbalistilor, ale campionilor la inot sau scrima, dar nu prezentam numele celor care castiga o medalie de aur la un concurs de matematica. sau de chimie. De ce? E o performanta la fel de mare, iar in spatele ei un efort pe masura
    Nu e meritul tarii si nici al profesorilor lor. Sau poate ca este, dar in plan secund. In primul rand este meritul lor si cred ca este o nota de profesionalism sa le spunem numele si sa ii facem cunoscuti in primul rand pe ei!

  2. Echipa noastră cu care acum se laudă mai toată România este una dintre cele mai controversate echipe. Această echipă a fost interzisă să participe la mai multe competiții datorită faptului că ei sunt “prea buni” și sunt atacați datorită xenofobiei față de români. În niciun caz nu e pentru că acaparau competiția cu roboți copiați și făcuți de adulții echipei sau din cauza lipsei de profesionalism prin “tacticile” utilizate sau snobismul ce îl prezentau la competiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Centrul FILIA și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România cer măsuri reale pentru prevenirea și combaterea hărțuirii sexuale din universități: Un singur cod de etică din 85 analizate menționează pașii necesari pentru o sesizare

Centrul FILIA și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită implementarea unor mecanisme clare de combatere a hărțuirii sexuale și discriminării de gen în codul-cadru de etică și…
Vezi articolul
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

Ipocrizie a Ministerului Educației: anunță că sumele pentru 2023 au fost date școlilor din programul de prevenire a abandonului școlar, dar omite să spună ce s-a întâmplat cu banii pe anul trecut. Director de școală: Unde sunt banii din PNRAS pentru 2022, de ce nu se spune nimic concret?

În contextul în care majoritatea școlilor care fac parte din PNRAS nu au primit nici acum banii pentru toate cheltuielile din 2022, după cum a scris joi, 28 septembrie, Edupedu.ro.…
Vezi articolul

Se schimbă tematica examenului de intrare în Rezidențiat, cu material bibliografic internațional. Ministrul Sănătății: Sunt de acord cu propunerile rectorilor. Modificările se vor aplica examenului de rezidențiat începând cu sesiunea 2021-2022

Tematica și bibliografia examenului de rezidențiat se modifică, prin înlocuirea celei din prezent cu “un material bibliografic internațional, tradus profesionist în limba română”, anunță Ministerul Sănătății. “Sunt de acord cu…
Vezi articolul

Elevii din județele Botoșani și Iași revin în școli miercuri, 10 ianuarie, după ce cursurile au fost suspendate din cauza zăpezii, anunță inspectoratele școlare / Orele vor fi recuperate după cum decide fiecare școală

Elevii din județele Botoșani și Iași revin în școli miercuri, 10 ianuarie, după ce vremea rea din țară a afectat aceste zone și a provocat suspendarea cursurilor, anunță inspectoratele școlare…
Vezi articolul