Echipa României a luat aurul la Campionatul Internațional de Robotică. Este pentru prima dată în ultimii 32 de ani când câștigă o echipă care nu este din SUA

718 vizualizări
Concurs de robotică / Foto: Nextlab.tech
Echipa de Robotică a României a câștigat locul întâi la Campionatul Internațional de Robotică de la Chicago, potrivit news.ro. Competiția s-a desfășurat pe 16 și 17 iulie. Este prima dată în ultimii 30 de ani când câștigă Finala Mondială o echipă care nu este din Statele Unite. 

Echipa de Robotică a României este coordonată de Ionuț Panea, asistent universitar la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi mentorată de studentul Rareş Ion.

Ionuț Panea, coordonatorul echipei României, a declarat la Digi24 că: „A fost o experiență de neuitat, noi am tras tare. Am făcut sacrificii foarte, foarte mari ca să ajungem la campionatul de robotică din Chicago. Eram foarte, foarte încrezători. În aprilie am doborât toate echipele din Rusia și fix cu două zile înainte de plecare am avut și un concurs online cu cele mai bune echipe din zona Asia Pacific, și parcă simțeam că ăsta e momentul nostru”.

De asemenea, acesta a mai precizat: „Copiii erau foarte, foarte motivați și ne doream foarte mult o victorie. A fost foarte greu, a trebuit să luptăm împotriva celor mai bune echipe din America, a fost extraordinar de solicitant, dar am avut un ajutor neașteptat din partea comunității de români din Chicago. A fost un sentiment de nedescris în momentul în care am reușit nu doar să-i batem pe americani, dar să doborâm recordul mondial. I-am demoralizat complet, nu știau ce să mai facă, nu se așteptau la un rezultat atât de bun din partea noastră, doar că au fost o grămadă de luni de muncă, de pregătire, așteptări și a fost ceva de nedescris”.

Foto: Nextlab.tech, concurs de robotică


2 comments
  1. Am urmarit in mai multe randuri aceasta stire.
    Pe toate canalele s-a vorbit de performanta copiilor, de conducatorul echipei si de faptul ca acei copii sunt de la licee “de top”.
    Avem aceasta inclinatie stupida de a prezenta lucruri deosebite realizate de oameni deosebiti, dar nimeni nu le prezinta acelor oameni numele.
    Prezentam numele tuturor fotbalistilor, ale campionilor la inot sau scrima, dar nu prezentam numele celor care castiga o medalie de aur la un concurs de matematica. sau de chimie. De ce? E o performanta la fel de mare, iar in spatele ei un efort pe masura
    Nu e meritul tarii si nici al profesorilor lor. Sau poate ca este, dar in plan secund. In primul rand este meritul lor si cred ca este o nota de profesionalism sa le spunem numele si sa ii facem cunoscuti in primul rand pe ei!

  2. Echipa noastră cu care acum se laudă mai toată România este una dintre cele mai controversate echipe. Această echipă a fost interzisă să participe la mai multe competiții datorită faptului că ei sunt “prea buni” și sunt atacați datorită xenofobiei față de români. În niciun caz nu e pentru că acaparau competiția cu roboți copiați și făcuți de adulții echipei sau din cauza lipsei de profesionalism prin “tacticile” utilizate sau snobismul ce îl prezentau la competiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 48.000 de copii ucraineni refugiați sunt în România, dar mai puțini de 4.000 sunt înscriși ca elevi sau audienți în școli / Oficial de la București: Guvernul ucrainean nu recunoaște studiile în niciun stat european, lucrăm la rezolvarea situației

47.851 de copii ucraineni refugiați sunt în prezent în România, dar mai puțini de 4.000 sunt înscriși sau sunt audienți în școli, potrivit Raportului privind eforturile și realizările României în…
Vezi articolul

Ministrul Educației, despre contrele cu Valeriu Gheorghiță: A fost o eroare de comunicare / Cîmpeanu: O soluție ar fi organizarea de centre de vaccinare în Casele Corpului Didactic. Gheorghiță: Modalitatea este să asigurăm echipe mobile

A fost o eroare de comunicare în public în privința prioritizării profesorilor la vaccinare, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vineri seară la B1TV. Oficialul s-a referit la pozițiile diferite…
Vezi articolul

Înscrierea la clasa pregătitoare 2019: Școala de circumscripție trebuie respectată și întreruptă ideea de rezidență la un prieten – Ecaterina Andronescu

“Școala de cartier este școala de cartier, copilul acolo trebuie să meargă, în circumscripția lui de domiciliu”, a declarat ministrul Educației. Ecaterina Andronescu a anunțat, într-o emisiune la Digi 24,…
Vezi articolul

Klaus Iohannis: Ne dorim să deschidem cât mai repede școlile / Vaccinarea se va face etapizat. E vorba în prima fază de personalul medical, grupele de risc, lucrătorii din educație

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, într-o conferință de presă la palatul Cotroceni, că săptămâna viitoare va fi făcută publică strategia de vaccinare la nivel național împotriva coronavirusului. ”Vaccinarea se…
Vezi articolul