Echipă de elevi de gimnaziu din Ploiești, câștigătoarea concursului de informatică, matematică și fizică MGSCup 2024 din Serbia / Subiectele primite și răspunsurile – descarcă

1.448 de vizualizări
Foto: Dana Lica/ Facebook.com
O echipă de elevi de la Colegiul Național „I. L. Caragiale” din Ploiești este câștigătoarea concursului de informatică „Mathematical Grammar School Cup” (MGSC) 2024 din Serbia, după cum anunță profesoara Dana Lica într-o postare pe Facebook.

Elevii sunt clasele VII-VIII și au fost pregătiți la Centrul Județean de Excelență (CEx) Prahova, conform sursei citate.

Premierea câștigătorilor celei de-a XII-a ediție a competiției a avut loc la Palatul Parlamentului din Belgrad, miercuri, 26 iunie.

Din România au mai participat 11 echipe de elevi. Au mai fost 7 echipe din Serbia, una din Croația, una din Slovenia și una din Suedia, potrivit organizatorilor.

„La final de an școlar, de ziua națională a Drapelului, ne bucurăm de un nou rezultat de succes”, a scris profesoara Dana Lica de la Colegiul Național „I. L. Caragiale”, directorul centrului de excelență și președinta Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI).

Iată premiile obținute de elevii români, din echipa câștigătoare a cupei:

  • Ruxandra Vasilescu, clasa a VIII-a
    • Medalie de argint – informatică
  • Briana Bucur, clasa a VII-a
    • Medalie de aur – informatică
    • Medalie de bronz – matematică
Foto: Dana Lica/ Facebook.com
  • Radu Biclineru, clasa a VII-a
    • Medalie de aur – informatică
    • Medalie de argint – fizică
  • Luca Georgescu
    • Medalie aur- matematică
    • Medalie de argint – fizică
    • Medalie bronz – informatică

DOCUMENT Subiectele la Fizică MGSCup 2024 Serbia (sursa):

  • Barem:

DOCUMENT Subiectele la Matematică MGSCup 2024 Serbia:

  • Barem:

DOCUMENT Subiectele la Informatică MGSCup 2024 Serbia:

  • Barem:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Recompense și stimulente pentru profesorii implicați, instruire cu experți din nordul Europei, formare pilotată prin masterul didactic introdus în 2020 – ce se așteaptă de la cadrele didactice și ce li propune acestora în raportul prezidențial privind educația de mediu

Activitățile legate de combaterea schimbărilor climatice și protecția mediului ar putea fi introduse în metodologia după care profesorii primesc stimulente salariale și participă la mobilități, potrivit raportului privind educația de…
Vezi articolul

Maia Sandu, apel alături de Nicușor Dan: Pericolul nu a dispărut, dimpotrivă – se transformă, se adaptează și continuă să pândească, așteptând momentul potrivit să lovească din nou. De aceea, trebuie să rămânem vigilenți, să învățăm unii de la alții, să investim în educație

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj puternic de solidaritate, luciditate și speranță în cadrul întâlnirii oficiale de la Chișinău cu noul președinte al României, Nicușor Dan. Într-un…
Vezi articolul

Cele mai frecvente întrebări ale școlilor, primăriilor și Consiliilor Județene legate de apelul de un miliard de euro pentru dotarea laboratoarelor de informatică și de științe, a cabinetelor școlare și a claselor cu mobilier și răspunsurile Ministerului Educației

„Analiza de nevoi din 2022 a școlilor acoperă doar parțial obiectul apelului de proiecte pentru ‘dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar’. De aceea…
Vezi articolul

Menținerea școlilor deschise sau sănătatea? „E ca și cum ai pune un copil să aleagă între tată și mamă, așa ceva nu se poate face”, spune ministrul Educației care susține că „trebuie găsit un echilibru între nevoia de educație și nevoia de sănătate” / Controalele în școli vor începe de luni, dar teste non-invazive încă nu vor exista

Acţiunile de control în şcoli privind respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID-19 vor începe de luni, 4 octombrie, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la…
Vezi articolul