Ecaterina Andronescu, despre preotul Vasile Răducă, prodecan la Teologie: Nu are ce căuta ca profesor. Sugerez Universității să sesizeze comisia de etica

1.475 de vizualizări
Ecaterina Andronescu / Foto: Facebook.com
“Apreciez intervenția Universității din București, exprimată public prin poziția rectorului. Îl susțin și cred că este prima măsură pe care universitatea trebuie să o ia: și anume aceea de a-l scoate din poziția de conducător, pentru că este prodecan. Dar eu cred că și comisia de etică a Universității se poate sesiza, cu atât mai mult cu cât domnia sa este profesor de morală”, a declarat ministrul Educației, la Realitatea TV. Andronescu a continuat: “Sugerez Universității să sesizeze comisia de etică să analizeze mai în profunzime cazul și să adauge și alte măsuri”.

În cadrul unei intervenții la Realitatea TV, Andronescu a declarat că i “se pare extrem de nepotrivită modalitatea de a se exprima pe un subiect destul de delicat“.

Preotul Vasile Răducă “predă cursul de morală, care se numește chiar așa, și este absolut de neacceptat și extrem de surprinzător modul în care a ales să se exprime și mă întreb ce se întâmplă cu studentele pe care le are și cum le predă elementele legate de cursul de morală“, a afirmat ministrul Educației.

Sugerez Universității să sesizeze comisia de etică să analizeze mai în profunzime cazul și să adauge și alte măsuri“, a continuat Andronescu, la Realitatea TV.

Întrebată cum i se par declarațiile făcute de prodecanul de la Teologie în cadrul unei emisiuni la postul de radio Trinitas, Ecaterina Andronescu a răspuns: “Extrem de nepotrivite și de neacceptat din punctul unui profesor. Și mai surprinzătoare din partea unui preot, și mai surprinzătoare din partea unui profesor care predă morală. Nu are ce căuta ca profesor într-o universitate, cu atât mai mult într-o Facultate de Teologie“.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENTE Ghidul pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare a fost lansat în consultare publică / Cu cel mult 250.000 euro se poate dota o grădiniță comunitară pentru 40 de copii. Tablete pentru copii și realitate virtuală augmentată, printre prevederi

Ministerul Educației lansează în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, apel de proiecte care va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație, potrivit…
Vezi articolul

Broșura de admitere la liceu 2023 va fi publicată de inspectoratele școlare pe 8 mai, potrivit calendarului oficial / Ședințele cu părinții pentru consilierea la înscriere și alegerea liceului pot avea loc și online, între 15 mai și 9 iunie – document ISMB

Broșura de admitere la liceu 2023 urmează să fie publicată de către inspectoratele școlare în data de 8 mai, potrivit calendarului oficial. Acest lucru înseamnă că elevii de clasa a…
Vezi articolul

Bursele de excelență pentru elevii olimpici se vor raporta la salariul minim actual, de 4.050 de lei brut, nu cum prevede ordonanța „trenuleț”, care le plafona la nivelul din 2024 / Potrivit legii educației, orice modificare se aplică abia din anul școlar viitor

Elevii olimpici trebuie să primească lunar burse raportate la salariul minim majorat de la 1 ianuarie 2025, adică de 4.050 de lei. Deși Guvernul Ciolacu 2 a modificat prin ordonanța…
Vezi articolul

Ministerul Sănătății să suplimenteze numărul de locuri la Rezidențiat 2021, cere Alianța organizațiilor studențești, în condițiile scăderii abrupte a acestui număr comparativ cu anul trecut

Ministerul Sănătății trebuie să ofere “predictibilitate” și să “suplimenteze considerabil numărul de locuri la concursul de rezidențiat”, cere, marți, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), care face trimitere…
Vezi articolul