Material susținut de VIVA

E extraordinar că la finalul anului ne aduce catalogul integral printat, nu mai facem noi asta, spune Olga Hrițcu, directorul Școlii Gimnaziale Scobinți, județul Iași, despre soluția aleasă de școala sa, cu finanțare de la primărie: „Tichetele din catalogul electronic funcționează la copii mai bine decât notele, am observat”

5.738 de vizualizări
Foto: Scoala Increderii
Directoarea Școlii Gimnaziale Scobinți, județul Iași, spune că prima experiență cu un catalog electronic a avut-o în timpul pandemiei, când întreaga educație a trecut online. La școala la care era atunci, catalogul electronic era furnizat de o altă companie. Olga Hrițcu ne povestește: “Am folosit acel catalog electronic timp de un an și mi s-a părut foarte eficient. După pandemie, am continuat să-l folosesc încă un an, dar apoi am renunțat când am schimbat școala. Am început să folosesc platforma de management educațional VIVA, care include toate materialele necesare pentru administrarea unei școli.”

Hrițcu subliniază tranziția către catalogul electronic VIVA: “Având deja contract cu platforma, ne-au prezentat și catalogul lor electronic, iar datorită eficienței și rentabilității, am decis în consiliul de administrație să-l folosim. La sfârșitul anului școlar, cei de la VIVA ne livrează catalogul printat, eliminând necesitatea de a printa, lega și arhiva manual documentele, lucru pe care eu îl consider extraordinar”.

  • Unitățile de învățământ care intră în programul de management școlar Viva Catalog pentru a le oferi elevilor, profesorilor și părinților din comunitatea lor educațională cea mai modernă experiență de interacționare școlară, vor primi gratuit acces pe Platforma Viva de Management Organizaționaltimp de 2 luni, potrivit reprezentanților companiei.
Avantajele catalogului electronic Viva folosit de profesori, părinți și elevi la școala condusă de Olga Hrițcu:

1. Îmbunătățirea eficienței și reducerea sarcinilor administrative:

Platforma VIVA simplifică gestionarea notelor, absențelor și a altor date școlare. Olga Hrițcu remarcă: “Generarea rapoartelor și statisticilor este rapidă și eficientă. Fișele de progres sunt foarte utile, mai ales în timpul evaluărilor ARACIP.” „La fiecare disciplină se generează o fișă de progres de la începutul anului școlar până în momentul în care o generezi tu. Această fișă conține notele elevului din septembrie până, de exemplu, în mai. Noi am generat fișele de progres până în luna mai. Îți generează un grafic și știi la fiecare copil în parte și la fiecare obiect în parte ce fluctuații a avut sau ce parcurs”, explică Olga Hrițcu. 

„Noi finanțăm pachetul acesta de platformă Viva cu catalog electronic și platforma de management educațional cu bani de la Consiliul Local, este o sumă mai mult decât rezonabilă, fiecare școală poate achiziționa fără probleme o asemenea soluție. Eu nu mai pot să mă întorc la catalogul de hârtie și nici n-am mers în paralel niciodată”, spune directoarea.

2. Comunicarea eficientă și transparentă:

Catalogul electronic facilitează comunicarea directă cu părinții și elevii, oferind acces în timp real la notele și absențele copiilor. “Părinții primesc automat notificări despre absențele și notele copiilor, ceea ce reduce semnificativ chiulul,” explică Olga Hrițcu.

3. Îmbunătățirea motivației elevilor:

VIVA introduce un sistem de tichete pozitive și negative, care s-a dovedit mai eficient decât notele tradiționale. “Copiii reacționează foarte bine la tichetele pozitive, ceea ce le îmbunătățește comportamentul și performanțele,” adaugă cadrul didactic. „Am simțit că funcționează mai bine decât notele. În momentul în care îi spui că uite, ai primit un tichet pozitiv, iar la trei tichete pozitive eu pot să-ți adaug un punct la nota care o vei primi ulterior – asta funcționează foarte, foarte bine la copii”. 

4. Suport tehnic și actualizări constante:

Echipa tehnică este receptivă și promptă în rezolvarea problemelor, oferind suport constant și actualizări periodice ale platformei. “Personalul VIVA este foarte drăguț și receptiv, ceea ce este foarte important pentru noi,” subliniază directoarea.

Impactul asupra profesorilor și părinților

Deși inițial profesorii au fost reticenți față de noua tehnologie, aceștia au realizat rapid beneficiile catalogului electronic Viva și nu ar reveni la versiunea pe hârtie, spune directoarea. “Profesorii care predau în alte școli fără catalog electronic spun că este foarte greu să se întoarcă la vechiul sistem de la acele școli” explică Olga Hrițcu.

Părinții au acceptat cu deschidere catalogul electronic, deși au întâmpinat inițial probleme la logare, rezolvate cu ajutorul diriginților. “Catalogul electronic permite părinților să primească notificări automate despre notele și absențele copiilor, ceea ce este un avantaj major,” adaugă aceasta.

„Cel mai mare impact al catalogului electronic este asupra scăderii numărului de absențe. Asta este un avantaj major. Copiii nu mai pot să mai chiulească fără ca părinții să afle. Află automat că au revenit apoi la școală”, potrivit cadrului didactic.

Pentru a îmbunătăți și mai mult eficiența, directoarea Școlii din Scobinți sugerează adăugarea unei funcții de alertare asupra numărului de note insuficiente ale unui elev. “Aceasta ar fi foarte utilă pentru a identifica rapid elevii care necesită sprijin suplimentar.”

Cu beneficii semnificative atât pentru profesori cât și pentru părinți, platforma de management organizațional Viva eficientizează gestionarea școlii, îmbunătățește comunicarea și motivația elevilor, și asigură un mediu educațional transparent și organizat. Implementarea pe scară largă a catalogului electronic poate transforma pozitiv experiența educațională, reducând birocrația și concentrându-se pe actul educațional.

Care sunt cele mai importante beneficii ale Platformei de Management Scolar Viva Catalog?

Beneficiile Platformei de Management Școlar Viva Catalog se pot împărți în două ramuri: una pentru profesori și cealaltă pentru părinți.

Beneficii pentru profesori:
  1. Utilizare ușoară: Interfața prietenoasă face ca totul să fie simplu și accesibil, de la gestionarea notelor și a absențelor, până la teme și lecții realizate cu ajutorul platformei. Nu este necesar să aveți abilități digitale avansate pentru a folosi Viva Catalog.
  2. Îmbunătățirea comunicării: Permite comunicarea directă cu părinții și elevii prin intermediul platformei, oferind informații detaliate despre performanțele școlare ale copiilor.
  3. Eficiența: Viva Catalog calculează automat mediile școlare, pune la dispoziție statistici și rapoarte lunare sau de sfârșit de an școlar.Reduce semnificativ timpul acordat sarcinilor administrative și permite astfel îndreptarea focusului spre ceea ce este prioritate – actul educațional, permițând o mai bună monitorizare a elevilor pe parcursul anului.
  4. Notare rapidă: Procedura de notare este optimizată pentru a acorda o notă sau o absență în doar cateva momente.
  5. Rapoarte automate: Viva Catalog vă pune la dispoziție toate rapoartele necesare pentru  sfârșitul anului școlar, inclusiv raportul lunar de monitorizare al absenteismului.
  6. Aplicații mobile: oferă aplicații pentru dispozitivele mobile Android, dar și iOS, facilitând accesul și utilizarea în mișcare.
  7. Mesagerie: Oferă posibilitatea de a interacționa și de a schimba rapid informații atât între unitatea de învățământ și părinți sau elevi, cât și între cadrele didactice și conducere, direct pe Platforma Viva Catalog.
Beneficii pentru părinți:
  1. Informări de la școală în timp real și acces la întreg catalogul pentru utilizatorii de Android și iOS
  2. Email-uri cu notele, absențele și mesajele introduse
  3. Raportări periodice automate
  4. Acces securizat la contul propriului copil în interfața WEB a aplicației Viva Catalog
  5. Mesagerie prin care se poate comunica cu cadrele didactice, conducerea școlii sau cu ceilalți părinți din clasă
  6. Confidențialitatea situației școlare a copilului și siguranța acestor informații.
Beneficiile unităților de învățământ care colaborează cu Platforma de Management Școlar Viva Catalog:
  1. Pregătirea unității, adăugând toate informațiile și datele necesare pentru noul an școlar Introducerea de note, absențe sau observații într-un timp foarte scurt
  2. Generarea catalogului în format PDF
  3. Imprimarea catalogului
  4. Rapoarte solicitate de către alte instituții, statistici și grafice de evoluție pentru monitorizarea progresului
  5. Mesagerie internă: comunicarea între elevi, părinți, profesori și conducere, dar și între grupuri de părinți, profesori, etc.
  6. Managementul întregii unități de învățământ, prin monitorizarea și coordonarea activității cadrelor didactice, elevilor, etc.
  7. Adaptarea modulelor pentru fiecare utilizator: Administratorul contului are posibilitatea de a configura fiecare modul, drepturile fiecărui utilizator, etc.
  8. Video conferințe: efectuarea de apeluri video, susținerea de prezentări, întâlniri online ale CA, CP, ședințe cu părinții, etc
  9. Tutoriale video și asistență online asigurate de echipa Viva Asistentă telefonică, chat live și prin email
  10. Vizualizarea orarului clasei și al fiecărui profesor
  11. Modul teme online și corectare teme
  12. Stocare și transfer fișiere, cu posibilitatea distribuirii către alți utilizatori, grupuri, etc
  13. Situația școlară generală: note, absențe, medii, la zi, pentru fiecare elev
  14. Scutiri și învoiri, operate de către fiecare diriginte
  15. Resurse educaționale pentru elevi și profesori
  16. Anuarul clasei și al școlii, cu fotografiile elevilor și ale profesorilor
  17. Conturi dedicate pentru directori, secretari, profesori, diriginți, învățători, educatori, părinți și elevi
  18. Soft de generare automată a orarului
  19. Statistici individuale, grafice de evoluție, pe clasă, dar și pe unitatea de învățământ
  20. Condică de prezență pentru profesori
  21. Adeverințe generate automat
  22. Training asigurat la sediul unității de învățământ, dar și ulterior online.
Despre Viva-Catalog

Viva-Catalog transcende rolul tradițional al unui catalog școlar, devenind un ecosistem digital complet și inovator, dedicat optimizării managementului educațional. Un aspect esențial care îl diferențiază este implicarea directă a Echipei Viva în procesul de implementare, asigurând o tranziție lină și personalizată către mediul digital pentru fiecare unitate de învățământ.

Un alt element distinctiv este Condica de prezență a personalului didactic, o unealtă interactivă și intuitivă. Aceasta se alătură funcției de generare automată a orarului, care, odată configurat, cu restricțiile specifice fiecărei unități, elimină complet efortul și timpul alocat acestei sarcini în mod tradițional.

Viva-Catalog se remarcă și prin modulul dedicat elevilor cu burse, care calculează automat și păstrează o evidență completă a acestora, oferind școlii date statistice relevante pentru o gestionare eficientă a resurselor. Comunicarea transparentă și în timp real este realizată prin mesageria integrată și notificările personalizateatât pentru profesori și părinți, cât și pentru elevi. Mai mult, rapoartele automate, generate cu un singur click, elimină sarcinile administrative repetitive, permițând cadrelor didactice să se concentreze pe ceea ce contează cu adevărat: actul educațional.

Viva-Catalog nu este doar un instrument digital, ci un partener de încredere în modernizarea școlii, oferind suport tehnic complet și o interfață intuitivă, accesibilă de pe orice dispozitiv. Prin funcționalitățile sale unice și abordarea personalizată, Viva-Catalog transformă managementul școlar într-un proces eficient, transparent și centrat pe nevoile reale ale comunității educaționale.

Unitățile de învățământ care intră în programul de management școlar Viva Catalog pentru a le oferi elevilor, profesorilor și părinților din comunitatea lor educațională cea mai modernă experiență de interacționare școlară, vor primi gratuit acces pe Platforma Viva de Management Organizațional, timp de 2 luni, potrivit reprezentanților companiei.

Modele de documente din platformă:

Exemple de cursuri de formare din platformă:

Resurse educaționale în platformă:

Citește și:
Încheierea mediilor în 5 secunde. „Dăm două clickuri și avem situația fiecărui elev”, spune Maria Stoian, directoarea Școlii “Carmen Sylva”, Neamț, despre utilizarea Catalogului Viva / Florentina Golea, director Școala „Sturdza” din Tecuci: Generează adeverințele și foile matricole / Eduard János Poti, directorul Liceului Reformat din Satu Mare: Notarea automată e foarte bună
VIDEO Directorii de școli să nu se mai zbată singuri în această încercare de a le cuprinde pe toate, spune Bianca-Virginia Ibadula, managerul Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, care folosește platforma Viva cu documentele necesare pentru fiecare unitate de învățământ
A lucrat timp de 7 ani în două școli, apoi a creat platforma ce reduce povara birocratică pentru directori, personal auxiliar și profesori din peste 2.100 de școli / Narcis Alexandru, CEO și fondator Viva: Ne gândim zi de zi cum putem ajuta unitățile de învățământ
Simplifică munca profesorilor și directorilor, reface relația dintre școală și părinți, provoacă schimbări în bine prin transformarea digitală – acesta este impactul Viva Catalog în școli (P)
Cele 35 de beneficii pentru profesori, elevi și școală, plus două luni gratuite în platforma de management organizațional, folosită de 2.100 de directori de școli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulamentul standardelor naționale de evaluare ar putea fi aprobat în ianuarie 2024 / Profesorii vor fi sancționați dacă evaluează fără respectarea standardelor, potrivit noii legi a Educației

Regulamentul de realizare a standardelor naționale de evaluare ar putea fi aprobat până în ianuarie 2024, după cum propune Ministerul Educației într-un grafic de activități privind noul curriculum național, lansat…
Vezi articolul

Hărțuirea la școală. Emmanuel Macron propune o serie de măsuri pentru combaterea violenței din școlile franceze: o aplicație de mobil, control parental, opționale de educație media. Un elev din 10 este hărțuit verbal, fizic ori sexual în Franța

O serie de măsuri pentru lupta cu hărțuirea și violența – de orice tip – din școlile franceze a fost anunțată de curând de președintele Franței, Emmanuel Macron. Printre acestea…
Vezi articolul

VIDEO Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, întrebat de ce a declarat că banii pentru creșterile salariale ale profesorilor sunt prinși în buget: Nu există nicio tăiere din bugetul Ministerului Educației

Nu există nicio tăiere din bugetul Ministerului Educației, asta a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la briefingul de după ședința de Guvern de vineri noaptea, potrivit gov.ro. Acesta a fost…
Vezi articolul

Planurile-cadru: Geografia, disciplină de Bacalaureat, “trebuie să se regăsească în toți anii de studiu, iar la clasa a XII-a să fie 2 ore pe săptămână” – memoriul unei filiale a Societății de Geografie din România

Propunerile de planuri-cadru includ prea puține ore de geografie, disciplină de Bacalaureat pentru care, la liceele teoretice, e menționată o singură oră pe săptămână în clasa a XII-a, atrage atenția…
Vezi articolul