După deducerile pentru meditațiile elevilor din familii cu venituri mici și medii, premierul Ciolacu anunță și deduceri „mai pronunțate” pentru afterschooluri, ca măsură cuprinsă în reforma fiscală pregătită de Guvern

0 vizualizări
Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
După ce a anunțat, la finalul lunii trecute, că viitoarea reformă fiscală a Guvernului va include măsura deducerilor din impozit pentru părinții care plătesc pentru meditațiile copiilor lor, prim-ministrul a anunțat astăzi că se vor face deduceri „mai pronunțate” și pentru familiile cu venituri mici și medii ai căror copii merg la afterschooluri. Aceste deduceri sunt necesare în contextul în care „toată lumea trebuie să aibă drept la sănătate și la învățământ”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a participat astăzi, 8 august, la ceremonia de sosire în Portul Constanța a navei-școală „Mircea”. După ceremonie, Marcel Ciolacu a răspuns la mai multe întrebări din partea presei.

Întrebat care este părerea sa despre sistemul de sănătate din România și care ar fi decizia îndreptățită cu privire la ministrul Sănătății, acesta a vorbit și despre problema creșterii taxelor și impozitelor și nevoia de o reformă fiscală eficientă pentru ca cetățenii români să beneficieze de serviciile din învățământ, precum afterschoolurile.

„În acest moment avem cheltuieli istorice de 1,2 miliarde de euro. Îmi lipsește digitalizarea de la Casa de Sănătate, îmi lipsesc anumite statistici pentru a lua decizii mai punctuale în risipirea banilor publici. S-a luat o decizie de a se face centralizat achizițiile în zona medicală și toate aceste lucruri vor duce la o reașezare a sistemului. Nu poți să cheltui 1,2 miliarde de euro și încă să avem anumite lipsuri. Știu că breaking news-ul e că cresc taxele și impozitele, dar nu asta înseamnă reformă fiscală. Reformă fiscală înseamnă o reașezare a unui sistem fiscal, o reașezare a impozitării, ca în orice stat democratic. Pentru acea reformă fiscală, nu e prima oară când o spun, trebuie să venim cu deduceri din salariile celor cu venituri mai mici sau medii, mai pronunțate, pentru a dezvolta servicii, cum este serviciul medical, cum sunt afterschoolurile, fiindcă toată lumea trebuie să aibă drept la sănătate și la învățământ”, a declarat premierul.

La sfârșitul lunii trecute, Marcel Ciolacu a explicat ideea aplicării  unor deduceri de impozit pentru părinții care plătesc meditațiile copiilor lor. Acesta a menționat că, în prezent, situația deducerilor fiscale este analizată împreună cu Banca Mondială și că pragul până la care se pot face deducerile ar putea fi stabilit împreună cu Ministerul Finanțelor și BM.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reguli noi pentru promovarea în Universități: Pentru funcția de profesor universitar, candidații trebuie să dețină atestatul de abilitare / La fiecare urcare în funcție va trebui un nou certificat și aviz medical, certificat de integritate și cazier judiciar

Pentru înscrierea la examenul de promovare în funcţia de profesor universitar este necesară deținerea atestatului de abilitare, conform Metodologiei-cadru privind organizarea şi desfășurarea examenului de promovare în cariera didactică, în…
Vezi articolul

UPDATE Tichetele sociale pentru sprijin educațional, de 500 de lei, acordate pe baza unei proceduri de secol 19 prin care fiecare învățător sau diriginte întreabă părinții ce salariu au primit luna aceasta. Ministrul Educației dă vina pe lipsa interconectării sistemelor publice

Prevederea din ordonanța de urgență 133 din 2020, conform căreia tichetele educaționale de 500 de lei sunt acordate „familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat…
Vezi articolul

Studiu despre generația Alpha, care peste 4 ani intră oficial în câmpul muncii: Peste 30% dintre respondenții din România cred că vor folosi rețelele sociale la viitorul job și peste 80% vor să dezvolte o afacere proprie în paralel cu ocupația principală

Studiul cu privire la generația Alpha indică o schimbare majoră în ceea ce priveşte așteptările legate de viitorul loc de muncă: Peste o treime (37%) dintre respondenții din România cred…
Vezi articolul