După ce a anunțat, la finalul lunii trecute, că viitoarea reformă fiscală a Guvernului va include măsura deducerilor din impozit pentru părinții care plătesc pentru meditațiile copiilor lor, prim-ministrul a anunțat astăzi că se vor face deduceri „mai pronunțate” și pentru familiile cu venituri mici și medii ai căror copii merg la afterschooluri. Aceste deduceri sunt necesare în contextul în care „toată lumea trebuie să aibă drept la sănătate și la învățământ”, a declarat Marcel Ciolacu.
Premierul a participat astăzi, 8 august, la ceremonia de sosire în Portul Constanța a navei-școală „Mircea”. După ceremonie, Marcel Ciolacu a răspuns la mai multe întrebări din partea presei.
Întrebat care este părerea sa despre sistemul de sănătate din România și care ar fi decizia îndreptățită cu privire la ministrul Sănătății, acesta a vorbit și despre problema creșterii taxelor și impozitelor și nevoia de o reformă fiscală eficientă pentru ca cetățenii români să beneficieze de serviciile din învățământ, precum afterschoolurile.
„În acest moment avem cheltuieli istorice de 1,2 miliarde de euro. Îmi lipsește digitalizarea de la Casa de Sănătate, îmi lipsesc anumite statistici pentru a lua decizii mai punctuale în risipirea banilor publici. S-a luat o decizie de a se face centralizat achizițiile în zona medicală și toate aceste lucruri vor duce la o reașezare a sistemului. Nu poți să cheltui 1,2 miliarde de euro și încă să avem anumite lipsuri. Știu că breaking news-ul e că cresc taxele și impozitele, dar nu asta înseamnă reformă fiscală. Reformă fiscală înseamnă o reașezare a unui sistem fiscal, o reașezare a impozitării, ca în orice stat democratic. Pentru acea reformă fiscală, nu e prima oară când o spun, trebuie să venim cu deduceri din salariile celor cu venituri mai mici sau medii, mai pronunțate, pentru a dezvolta servicii, cum este serviciul medical, cum sunt afterschoolurile, fiindcă toată lumea trebuie să aibă drept la sănătate și la învățământ”, a declarat premierul.
La sfârșitul lunii trecute, Marcel Ciolacu a explicat ideea aplicării unor deduceri de impozit pentru părinții care plătesc meditațiile copiilor lor. Acesta a menționat că, în prezent, situația deducerilor fiscale este analizată împreună cu Banca Mondială și că pragul până la care se pot face deducerile ar putea fi stabilit împreună cu Ministerul Finanțelor și BM.
- Prim-ministrul a anunțat deduceri la impozitul pe venit pentru asigurări private de sănătate și învățământ încă din luna aprilie a acestui an.
1 comment
pe lângă voucherele de vacantă și vouchere de tot felul, apare și voucherul pentru meditatie stai să vezi