După 10 ani de anchetă, DNA a clasat un dosar al lui Relu Fenechiu, fost ministru PNL acuzat că ar fi primit o mită de 4,3 milioane de euro ca să intervină pentru un contract de dotare a laboratoarelor informatice din școli

177 de vizualizări
Relu Fenechiu – Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea
DNA a clasat un dosar al lui Relu Fenechiu – fost ministru PNL al Transporturilor în Guvernul Ponta și ex-lider al PNL Iași – acuzat în 2016 că ar fi primit o mită de 4,3 milioane de euro ca să intervină pentru acordarea unui contract privind dotarea laboratoarelor informatice din școli – conform unui răspuns oficial al DNA la solicitarea G4Media.ro.

Clasarea a fost dată pe 23 ianuarie 2024 și este semnată de procurorul George Adrian Matei, potrivit unui document consultat de G4media.ro. Procurorul Matei este cel care instrumentează dosarul Vaccinurilor în care sunt anchetați fostul premier Florin Cîțu și ex-miniștrii USR Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Matei este și cel care a instrumentat dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman în urma căruia fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost trimis după gratii.

Potrivit ordonanței de clasare consultate de G4Media.ro, Relu Fenechiu a fost acuzat că ar fi intervenit la finul lui, fostul ministru liberal al Educației, Cristian Adomniței, pentru atribuirea contractului către compania Siveco SA România.

În octombrie 2016, DNA Ploiești a început urmărirea penală in personam față de Fenechiu, potrivit unui comunicat al DNA din acea perioadă.

Fostul ministru a fost acuzat atunci că a primit o mită de 4,3 milioane de euro de la reprezentanții companiei Siveco SA ca să îi ajute să obțină un contract privind dotarea laboratoarelor informatice din școli.

E vorba de fapt de sub-contractarea către compania Siveco a aproape jumătate dintr-un contract de peste 70 de milioane de euro atribuit de Ministerul Educației companiei Intrarom ”pentru licențe e-learning, lecții multimedia, formarea profesorilor, suport tehnic pentru aplicațiile software”.

Unul dintre denunțătorii din acest caz a fost șefa de atunci a Siveco, Irina Socol. Ea a primit identitatea protejată Alexandra Patrichi.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE O profesoară din Constanța a fost reclamată că şi-ar fi însuşit bani de la elevi pentru o tabără şcolară care nu s-a organizat / Cadrul didactic poate fi sancţionat de Arhiepiscopia Tomisului prin retragerea acordului de a preda Religia

UPDATE: Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au spus, referitor la o profesoară de Religie de la o şcoală gimnazială anchetată pentru înşelăciune, că, dacă fapta se confirmă, cultul o poate sancţiona prin…
Vezi articolul

FOTO Clubul Copiilor Cireșarii din București, îngropat în bălării. Ministerul Educației declară că spațiul “va rămâne al copiilor”, după ce va îl va reabilita / Primarul Sectorului 1 dorea să preia administrarea bazei, acuzând că PSD că vrea să pună mâna pe ea

Clubul Copiilor Cireșarii din Sectorul 1 apare acoperit de bălării și în mare măsură abandonat, într-o serie de fotografii puse la dispoziția Edupedu.ro de Ministerul Educației, care administrează această bază…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu: Mulți dintre colegii noștri uită că nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației. Nu este suficientă nota / Foarte prost a mers programul de educație remedială, a declarat ministrul Educației

„Mulți dintre colegii noștri uită că nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației, disponibilă în momentul actual în zeci, sute, mii de surse de informare…
Vezi articolul

O rețea a directorilor de școli doctorale, care să fie creată până în vara anului următor în cadrul Consiliul Național al Rectorilor – printre deciziile CNR de la Cluj / Organizația face apel la CNADTCU pentru „o abordare responsabilă” în privința standardelor minimale pentru titlurile didactice și de doctor

Consiliul Național al Rectorilor a decis să organizeze, în următoarele 12 luni, o rețea formată din directorii școlilor doctorale, potrivit unui comunicat al CNR transmis Edupedu.ro. „Printre obiective” această rețea…
Vezi articolul