Dumitru Buzatu, şeful PSD Vaslui şi preşedintele CJ, nu mai poate fi profesor titular după vârsta de pensionare – Inspectoratul Şcolar i-a respins cererea. Politicianul şi-a menţinut postul la două licee, deşi nu mai predă din 1992

1.762 de vizualizări
SURSA: PSD Vaslui
Şeful PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui şi profesor de filosofie titular la două licee din oraş, a primit interdicţia de menţinere în activitate ca titular după împlinirea vârstei de pensionare, conform unei decizii publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui. Politicianul, în vârstă de 64 de ani, care va ajunge la pragul de pensionare pe 12 august 2020, a depus o cerere pentru menţinerea în activitate ca titular peste vârsta de pensionare în anul şcolar 2020-2021. Consiliul de Administraţie al ISJ i-a respins cererea, iar Buzatu nu a contestat decizia. Potrivit adevarul.ro, politicianul nu a mai predat din 1992, în momentul în care a devenit deputat din partea PDSR.

Dumitru Buzatu a depus cerere la ISJ Vaslui pentru menţinerea pe postul de profesor titular pentru disciplinele Filosofie, Logică, Argumentare şi Comunicare la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” şi la Colegiul Economic “Anghel Rugină”, ambele instituţii din minicipiul Vaslui.

Decizia ISJ a fost de nevalidare a cererii, Inspectoratul invocând neîndeplinirea condițiilor din art. 28, alin 4 din Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2020-2021.

Acest articol prevede următoarele:

“Personalul didactic de predare titular din învăţământul preuniversitar, cu gradul didactic I sau cu titlul ştiinţific de doctor, care până la 1 septembrie 2020 împlineşte vârsta de 65 de ani, efectuează stagiul minim de cotizare şi dovedeşte competenţă profesională deosebită, a obţinut calificativul „Foarte Bine” şi nu a fost sancţionat disciplinar în ultimii 5 ani şcolari încheiaţi, poate fi menţinut în activitate ca titular, în funcţia didactică până la 3 (trei) ani peste vârsta de 65 de ani, la cerere, conform prezentei Metodologii”.

Din 1992, când a câştigat primul mandat de parlamentar, nu a mai desfăşurat activitate didactică la catedră, însă postul său de profesor, potrivit legii, a rămas rezervat, scrie adevărul.ro. Aceeaşi publicaţie scrie că Dumitru Buzatu nu a prezentat calificative obţinute în ultimii cinci ani la catedră, având în vedere că nu a desfăşurat activitate la catedră.

Potrivit legii, postul de titular pe care liderul PSD l-a avut rezervat din 1992 până în prezent, va fi scos la concurs după pensionarea acestuia, mai scrie sursa citată.

Dumitru Buzatu este la al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, pe care îl conduce din 2012. Asta după ce în perioada 2004-2012 fusese vicepreşedinte CJ Vaslui. Este preşedintele organizaţiei PSD Vaslui, iar potrivit CV-ului său a deţinut 3 mandate de deputat în Parlament.

FOTO: PSD Vaslui


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Protest în fața Inspectoratului Școlar din Botoșani pe fondul numirilor politice din pix a directorilor de școli: „Nu putem accepta directori înregimentați politic, străini de cultura organizațională a școlii, în locul actualilor manageri a căror activitate s-a dovedit a fi performantă în ultimii 10 ani”

Valul de proteste față de numirile politice din pix a directorilor de școli înaintea alegerilor interne din PNL continuă. 20 de profesori de la Colegiul „Laurian” din Botoșani s-au prezentat…
Vezi articolul

Ghid pentru profesori și directori de implementare a sistemului de colectare separată în școli. Descarcă tipizate pentru cerere către primărie și model de fișa responsabil

Unitățile de învățământ din România, în calitate de instituții publice, sunt obligate din punct de vedere legal să colecteze separat deșeurile pe minimum 4 fracții (hârtie-carton, plastic, sticlă, metal). În…
Vezi articolul

Deplasările profesorilor la concursuri și olimpiade de orice fel, cu autoturismul personal, trebuie să fie decontate – clarificare de la ministerul Educației, trimisă tuturor inspectoratelor școlare

Deplasările profesorilor la concursurile școlare, extrașcolare și extracurriculare și olimpiade, tabere de pregătire sau simpozioane trebuie să fie decontate inclusiv pentru autoturismele personale. Precizarea vine într-o adresă trimisă de Ministerul…
Vezi articolul

Ministerul Educației nu are suficienți bani în bugetul pe acest an pentru a cuprinde și majorarea de la 1 iunie a salariilor profesorilor și angajaților din școli, arată un memorandum aprobat de Executiv

Ministerul Educației a cheltuit deja 8,2 miliarde de lei, în primele trei luni ale acestui an, din bugetul de cheltuieli de personal, conform Ministerului Finanțelor. Informația apare într-un memorandum aprobat…
Vezi articolul

Efectele crizei de profesori în Portugalia: aproape 14.000 de ore lucrate suplimentar de cadrele didactice, din septembrie până la vacanța de iarnă, pentru a acoperi clasele fără personal calificat

Profesorii din școlile publice din Portugalia au lucrat un total de 13.831 de ore suplimentare în primul trimestru al anului școlar 2024-2025, conform datelor anunțate marți de Ministerul Educației, Științei…
Vezi articolul