Drepturile de autor nu pot fi folosite în școli pentru a împiedica părinții să afle ce li se predă copiilor la orele de educație sexuală – ministrul britanic al Educației, în controversa lecțiilor despre sexualitate în liceele din Anglia

353 de vizualizări
Foto: © Designer491 | Dreamstime.com
O serie de controverse legate de materia predată în cadrul educației sexuale în școlile din Anglia, apărute la începutul anului și puse pe seama intereselor politice ale celor care le-au stârnit, au apărut în contextul unei lipse de transparență față de părinții elevilor. Situația a determinat-o pe Gillian Keegan, ministru al Educației, să ceară școlilor să pună “fără discuții” la dispoziția tuturor părinților materialele educaționale folosite la orele de educație sexuală, relatează The Guardian.

Educația sexuală a devenit materie obligatorie în învățământul secundar din Anglia și a trecut printr-o revizuire substanțială. Însă, după o serii de declarații făcute în Parlament în prima parte a anului, ce acuzau existența unui conținut neadecvat pentru elevi, au fost efectuate investigații care au contrazis acele acuzații, ceea ce au determinat diverse organizații din educație și sindicate să acuze interese politice. Pe de altă parte, în urma acelor controverse a fost convocat o echipă de experți care să verifice materia folosită.

Acum, ministrul Educației de la Londra a transmis o scrisoare școlilor cerându-le ca toate materialele folosite pentru predarea educației sexuale să poată fi consultate de părinți. Intervenția ei vine în condițiile în care au apărut relatări cum că unele școli nu ar putea face acest lucru, invocându-se posibilitatea încălcării drepturilor de autor pentru acele materiale. 

Potrivit ministrului, acest argument al protejării drepturilor de autor nu poate fi invocat pentru a împiedica școlile să arate părinților materia care le este predată copiilor. Părinții, a spus Keegan, au “dreptul fundamental să știe ce li se predă copiilor” pe teme legate de sexualitate.

  • Dacă un furnizor de materiale încearcă să invoce argumentul drepturilor de autor, școlile ar trebui să nu țină cont de asemenea argumente, deoarece ar “contrazice interesul public evident al părinților în a cunoaște ce li se predă copiilor”, a arătat ministrul.

Foto © Designer491 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
  1. Las’ ca au gasit ai nostri ,,profesori” metode sa le bage bete in roate parintilor. Nu le mai dau elevilor sa duca acasa lucrarile scrise. TARE! Si te mai miri de ce-i din ce in ce mai analfabet functional ce-a mai ramas din ,,invatamant”. N-au nici o justificare logica da’ ei se tin tare, si nu, si nu. Ca doar s-au gandit ei ca daca parintii nu mai au nici un reper dupa care sa vada la ce nivel e copilul o sa sara cu banu’ pe meditatii. NUMAI LA FACUT BANI LE STA CAPU! vorba unui amic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspectorul șef al ISJ Brăila, candidat și el în alegeri, despre clipurile electorale filmate în școli de șeful său de partid, președintele PNL Brăila Alexandru Popa: Vom demara o discuție mâine-poimâine la ISJ, o să vizionăm filmulețele și după aceea o să citim articolul din legea Educației ca să vedem dacă este o încălcare a legii

Cătălin Canciu, șeful Inspectoratului școlar Brăila, care candidează și el din partea PNL, la primăria orașului, pe aceeași listă cu șeful său pe linie de partid, Alexandru Popa, spune că…
Vezi articolul

Primarul Iașului, Mihai Chirică, proaspăt suspect într-un dosar DIICOT și plasat sub control judiciar, se afișează cu elita școlară și universitară, căreia îi promite că administrația locală va continua să “valorifice avantajul tinereții”

Două evenimente asociate cu excelența școlară și academică din Iași au fost ocazii pentru primarul orașului, Mihai Chirică, să “iasă în lume” în momentul în care tocmai a devenit suspect…
Vezi articolul

Școala de vară de la Măgurele, pentru liceeni și profesori de știință și tehnologie, între 21 august și 4 septembrie / Înscrieri până pe 25 iulie / Învățare bazată pe proiect, ateliere și dezbateri

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele (MSciTeh) se organizează anul acesta în perioada 21 august – 4 septembrie 2021 și așteaptă elevi de liceu, profesori din aria STEM (științele…
Vezi articolul