Drept la replică al Fundației Blue Planet

803 vizualizări
Sursa: Captura Google Street View
În urma articolului Fundația Blue Planet, controlată de fiica fostului director SRI Virgil Măgureanu, încearcă din nou să fie declarată de interes public printr-un proiect de HG pus în consultare de Ministerul Educației / Presa a scris că miza este un imobil monument istoric din centrul Capitalei, publicat în data de 18 septembrie, Fundația a transmis redacției Edupedu.ro dreptul la replică de mai jos.
  • Edupedu.ro a solicitat acestei organizații să precizeze care este scopul pentru care a solicitat să fie recunoscută ca fiind de utilitate publică. Nu am primit un răspuns propriu-zis, Fundația optând pentru acest drept la replică:

“Către redacția www.edupedu.ro

Stimată doamnă, stimate domn,

Vă mulțumim că veți parcurge rândurile de mai jos si că ne oferiți posibilitatea de a vă acorda acest drept la replică. Dorim să clarificăm inexactitățile si să respingem insinuările care s-au strecurat in articolul publicat pe edupedu.ro n data de 18 septembrie a.c., cu titlul Fundația Blue Planet, controlată de fiica fostului director SRI Virgil Măqureanu, încearcă din nou să fie declarată de interes public printr-un proiect de HG pus în consultare de Ministerul Educatiei/ Presa a scris că miza este un imobil monument istoric din centrul Capitalei.

Proiectul IOANID a fost inițiat în 2006 cu scopul de a aduce în peisajul educațional românesc un concept nou la vremea respectivă, acela de educație privată pentru excelență. Ne-am asumat cu toată responsabilitatea această misiune, lar rezultatele obținute în ultimii 16 ani confirmă acest lucru. Astăzi, rețeaua lOANID cuprinde toate formele de învățământ preuniversitar, adică grădiniță, școală primară, școală gimnazială și liceu. Elevii care au urmat Scoala IOANID si Liceul IOANID au obținut rezultate excepționale la Evaluarea Națională și, respectiv, la Bacalaureat. De ani bun, numele IOANID este constant în topul unităților de învățământ din Bucuresti și din țară, așa cum se poate vedea în datele publice puse la dispoziție de Ministerul Educatiei. Copiii care au început acum 16 ani drumul alături de noi si au continuat apoi la școala și liceul IOANID au ajuns astăzi în facultăți de renume din afara țării și obțin performanțe academice de care suntem mândri.

Pe lângă excelență, Proiectul IOANID înseamnă și responsabilitate. Avem sute de cadre didactice cu performanțe deosebite, cărora le oferim un mediu optim pentru punerea in valoare a competentelor educaționale. Avem peste 600 de copii, dintre care 150 de preșcolari, cărora le ghidăm primii pași în viață și le insuflăm dorința de excelentă. Oferim anual burse sociale si gratuități pentru copii care vin din medii defavorizate si pentru copiii angajaților din rețeaua IOANID. Avem așadar o responsabilitate pe care, în calitate de inițiativă 100% românească, ne-o asumăm fată de societate.

Pentru că proiectul IOANID vizează atingerea unor scopuri benefice într-un domeniu de interes public general și pentru că putem face oricând dovada obținerii unor rezultate deosebite în domeniul nostru de activitate, am solicitat, conform legii, acordarea statutului de fundație de utilitate publică. Nu am fi singurii în această situație, ci am fi în compania unor instituții care împărtășesc aceeași pasiune pentru excelență ca și noi, de exemplu: Liceul France Anna de Noailles sau Complexul Educațional Laude-Reut, ambele având deja statutul de utilitate publică. Speculația că un astfel de statut “ar ajuta (…) in contextul în care aceasta activează în imobile cu statut de monument istoric” este un nonsens. Pentru toate cele patru mobile în care funcționează unitățile din rețeaua IOANID se plătesc chirii la nivelul pieței. Trei din cele patru sunt oricum in proprietate privată, iar pentru cea de-a patra, se plătește anual către statul român o chirie de peste 160.000 de euro, chirie care nu variază în funcție de statutul fundației. În acest imobil, cel la care se face referire în articolul menționat, funcționează Grădinița IOANID. Spațiul a fost amenajat cu toate funcționalitățile necesare acestei activități, începând de la instalațiile sanitare până la elementele de protecție și siguranță. Am făcut toate aceste lucruri, am investit timp, efort și bani, am plătit chirii la nivelul pieței fără să avem statutul de utilitate publică. O vom face în continuare, indiferent de răspunsul pe care îl vom primi din partea Guvernului.

Un ultim aspect care ar trebui clarificat este legat de insinuările strecurate în articol privind rezultatele financiare ale Fundației Blue Planet. Din cauza prevederilor legale privind acreditarea unităților de învățământ, proiectul IOANID constă într-o rețea de entități juridice. Fundația Blue Planet este cea care a solicitat acreditarea, însă acreditarea generează, conform legii, o altă entitate juridică, școala sau liceul după caz. De altfel, la fel stau lucrurile și în cazul Liceului Francez Anna de Noailles și a Complexului Educațional Laude-Reut, ambele având la origine câte o fundație care a solicitat acreditarea.

În încheiere, va mulțumim ca ați parcurs acest drept la replică și că îl veți publica pe site-ul dumneavoastră. Dorim într-adevăr să obținem legal statutul de fundație de utilitate publică, dar vrem acest lucru ca o recunoaștere a eforturilor pe care le-am depus pe calea excelenței în educație. Sunt eforturi pe care copiii și părinții care ne-au trecut pragul le cunosc si pe care vă invităm și pe dumneavoastră să le aflați atunci când veți dori să ne vizitați sau să ne contactați telefonic.

Cu stimă, 

Anca Biriș”

Citește și:
Fundația Blue Planet, controlată de fiica fostului director SRI Virgil Măgureanu, încearcă din nou să fie declarată de interes public printr-un proiect de HG pus în consultare de Ministerul Educației / Presa a scris că miza este un imobil monument istoric din centrul Capitalei

1 comment
  1. Toți politicienii români sunt manipulați de securistii care au capturat Romania pentru intereselor lor .Virgil Măgureanu a fost șeful securiștilor,concluzia ticalos la ticălos trage și ce naște din pisica tot soareci mănâncă.Asa parinti ,așa progenituru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Burse între 1.100 și 2.000 de euro pentru stagii de masterat și doctorat, postdoctorale și de cercetare în străinătate – domeniile de interes și cuantumul burselor, stabilite prin ordin al Ministerului Educației

Cuantumul și domeniile de interes ale României în cazul burselor pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare în străinătate, în anul…
Vezi articolul