Dragoș Ciuparu, secretar de stat pentru Cercetare: Am ca prioritate deblocarea finanțării programelor de cercetare

1.723 de vizualizări
Dragoș Ciuparu și Ludovic Orban / Foto: gov.ro
Șeful Cercetării a anunțat în această dimineață că și-a fixat ca prioritate “deblocarea finanțării programelor de cercetare” și lansarea de competiții. “Mi-am propus să fac cel puțin competiții pe 4 instrumente anul acesta”, a declarat Dragoș Ciuparu.

Afirmațiile au fost făcute miercuri, 22 ianuarie 2020, în cadrul ceremoniei de instalare în funcția de secretar de stat la Cercetare, la care a participat și premierul Ludovic Orban. Imediat după declarațiile făcute în fața presei, Dragoș Ciuparu, Monica Anisie și Ludovic Orban au intrat într-o întâlnire la care i-au convocat pe directorii institutelor naționale de cercetare-dezvoltare.

“Sunt un om căruia îi pasă de cercetare și care dorește ca cercetarea din România să crească, să dea rezultate, să finanțeze performanța și să se dezvolte astfel încât să fie un punct de atracție pentru tinerii din această țară și nu numai, inclusiv pentru cei care au ales să-și construiască cariere în străinătate“, a declarat Dragoș Ciuparu.

Noul secretar de stat pentru Cercetare a anunțat că “ce pot să vă promit este că am ca prioritate deblocarea finanțării programelor de cercetare, lansarea de competiții; mi-am propus să fac cel puțin competiții pe 4 instrumente anul acesta, din care sper să și contractăm ceva undeva în toamnă“.

VIDEO Conferința de instalare a lui Dragoș Ciuparu în funcția de secretar de stat pentru Cercetare:

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“România are decalaje importante față de marea majoritate a țărilor Uniunii Europene, în domeniul cercetării și inovării, din cauza subfinațării cronice din ultimele 3 decenii”, atrage atenția Asociația Ad Astra, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului cercetării și inovării, Ioan Boloș

Lipsa fondurilor alocate cercetării, a reformelor în domeniul științific au dus “la un adevărat exod al unora dintre cei mai capabili oameni din țară”, atrage atenția Asociația Ad Astra a…
Vezi articolul

Implementarea în cercetarea din România a unui mecanism de tip „program manager” – Darpa, după modelul programului pilot de la Consiliul European pentru Inovare, propusă viitorului guvern de Camera de comerț americană, AmCham

Implementarea în Cercetarea din România a unui mecanism de tip „program manager” – Darpa, la fel ca cel pilotat la Consiliul European de Inovare, propus de Comisia Europeană, aceasta este…
Vezi articolul

Ce fac cercetătorii români pentru MAI, MApN sau SRI? Soluții video de identificare a persoanelor, vehicule fără pilot, tehnologii spațiale de management al dezastrelor – prezentate într-un eveniment special, pe 3 iunie

Vehicule aeriene fără pilot uman pentru misiuni de securitate națională, tehnologii audio-video pentru recunoașterea persoanelor și a comportamentului simulat, software pentru analiza malware pe mobil – acestea sunt câteva dintre…
Vezi articolul