Două motive esențiale pentru profesori și părinți să se vaccineze antiCOVID-19, enunțate în broșura specială făcută de Salvați Copiii

1.708 vizualizări
Foto: © Esther19775 | Dreamstime.com
Două motive esențiale pentru profesori ca să se vaccineze antiCOVID-19 sunt enunțate în broșura specială creată de organizația Salvați Copiii România în cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” derulată în toate școlile din țară. Organizația este partener în această campanie oficială.

Broșura este structurată pe oferirea de informații într-un limbaj accesibil, într-o formă simplificată și sub forma unor răspunsuri la întrebări esențiale pe care părinții și cadrele didactice indecise le-ar putea avea.

Cele două motive pentru vaccinare sunt:

„Primul ne privește în mod direct, vaccinul oferindu-ne protecție împotriva infecției cu COVID-19. Trebuie să luăm în considerare faptul că incidența formelor grave de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, care necesită internare în spital, este de aproape o treime din totalul cazurilor raportate. De asemenea, rata de deces în România este de 25 la mia de infectări, mai ridicată decât media globală (21 la mia de infectări).

Al doilea motiv se referă la protecția pe care o asigurăm, prin vaccinarea noastră, persoanelor din familie ori din comunitatea noastră al căror sistem imunitar nu e încă dezvoltat (nou-născuți) ori este compromis (persoane cu boli autoimune ori cronice, sub tratament chimioterapeutic sau cu neoplazii) și care pot dezvolta forme severe ale infecției cu COVID-19”

Broșura oficială a campaniei explică faptul că „vaccinarea reprezintă o descoperire fundamentală a științei medicale, sute de milioane de vieți fiind salvate în cele două secole de creare și de utilizare a vaccinurilor. Un exemplu al eficienței sale extraordinare este eliminarea totală, din 1977, a variolei, o boală contagioasă care a făcut cele mai multe victime în istoria umanității, doar în secolul XX înregistrându-se între 300 și 500 de milioane de decese. De asemenea, în perioada 2000-2018, prin vaccinarea împotriva rujeolei, au fost prevenite 21,1 milioane de decese, în special în rândul copiilor. Din nefericire, lipsa de servicii
medicale și reticența față de vaccinare au condus la apariția epidemiei de rujeolă în România, în perioada 2016−2020, și la decesul a 57 de copii și 7 adulți”.

Descarcă broșura IMPORTANȚA VACCINĂRII ANTICOVID-19 – Informații utile pentru părinți și cadre didactice

Foto: © Esther19775 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. La noi rata de deces este de 25 la mia de infectari pentru ca nu s-a testat. Daca ne amintim putin eram internati cu forta din nou multi nu vroiau sa declare nimic. Alte tari au testare gratuita noi pe banii nostrii.

  2. Salvați adulții de copiii infectati și asimptomatici care din cauza ca nu sunt testati, răspândesc virusul în scoli, în familii, în comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile din Marea Britanie se vor deschide după sărbătorile de iarnă, asigură premierul britanic Boris Johnson, în ciuda numărului ridicat de cazuri de Covid-19 din Regatul Unit. În funcție de situație, examenele naționale se pot anula și în vara anului 2022

Școlile din Marea Britanie vor fi deschise în luna ianuarie, după vacanța de iarnă, în ciuda numărului de cazuri de Covid-19 care crește, asigură premierul din Regatul Unit, Boris Johnson,…
Vezi articolul

VIDEO Sunt 256 de elevi infectați în București, alți 3.212 considerați contacți direcți sau suspecți și 89 de profesori cu virusul Sars-CoV-2, anunță Teodora Bentz, inspector școlar general adjunct în Capitală. Asta înseamnă că 0,1% dintre elevii din București sunt testați pozitiv

Sunt 256 de elevi infectați în București, alți 3.212 considerați contacți direcți sau suspecți și 89 de profesori cu visurul Sars-CoV-2, potrivit datelor anunțate de Teodora Bentz, inspector general adjunct…
Vezi articolul

BREAKING Sindicatele vor protesta, de luni, în fața Guvernului și avertizează că nu vor încheia mediile elevilor dacă nu primesc mărirea salarială amânată de doi ani. Nistor: Profesorii vor primi o mărire de doar 4%, adică 40-50 de lei la salariu

Reprezentanții sindicatelor au anunțat că, începând de luni, vor picheta sediul Guvernului pentru a-și cere drepturile salariale promise de doi ani și tot amânate, iar dacă situația nu se remediază,…
Vezi articolul