Două grădinițe din comuna Medieșu Aurit, județul Satu Mare, s-au închis temporar după ce 30 de copii au fost depistați cu enterocolită

273 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Un număr de 30 de copii de la grădiniţele din localitatea Medieşu Aurit, unde a fost suspendată activitatea, au enterocolită, arată Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Satu Mare după centralizarea tuturor datelor, relatează Agerpres.

Iniţial au fost 18 cazuri de copii cu enterocolită, iar numărul este în creştere, astfel că prefectul Radu Roca a convocat de urgenţă autorităţile locale şi s-a decis suspendarea activităţii în cele două grădiniţe, scria Agerpres tot astăzi, pe baza unor date transmise de Instituția Prefectului Satu Mare.

„Mai exact, este vorba despre 7 copii (dintr-un total de 20) la Structura Iojib; 5 copii (dintr-un total de 26) de la Structura Potău; 18 copii (dintr-un total de 140) de la Medieşu Aurit. Aceste suspiciuni au fost confirmate şi de colaboratorul medical al şcolii, Cabinet Medical Coica Dorel, dar şi de medicul şcolar Basca Reka. Conducerea Şcolii Profesionale ‘George Coşbuc’ Medieşu Aurit a făcut o sesizare în acest sens la Direcţia Sanitar-Veterinară şi la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare. Totodată, Consiliul de administraţie al şcolii a hotărât suspendarea cursurilor în aceste grupe până la data de 5 decembrie 2022. Între timp, se efectuează procedurile de dezinfecţie”, precizează inspectoratul școlar județean (IȘJ), într-un comunicat de presă.

Potrivit Instituţiei Prefectului Satu Mare, prefectul Radu Roca a convocat de urgenţă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare şi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare în vederea demarării de controale pentru depistarea cauzelor îmbolnăvirii copiilor de la cele doua grădiniţe. Activitatea a fost suspendată până după minivacanţa de 1 Decembrie, precizează sursa citată, conform Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

GRAFIC Numărul elevilor cu CES din școlile din România aproape s-a triplat în ultimii 5 ani, în timp ce numărul profesorilor de sprijin este ținut de Ministerul Educației cu mult sub standardul legal. În timp ce în județul Galați, unui profesor de sprijin îi revin 140 de elevi, doar într-un singur județ acesta este conform legii

Numărul elevilor cu cerințe educaționale speciale, CES, din învățământul de masă aproape s-a triplat în ultimii 5 ani, ajungând la peste 50.000 în anul școlar 2023-2024. În același timp, numărul…
Vezi articolul