Două dezacorduri ale ministrului Educației, în aceeași conferință: “Educatorii pot veni la aceste grădinițe de vară în afara salariului pe care îl primește” / “Aceste norme pe care Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii le va publica”

18.820 de vizualizări
Ministrul Educației a făcut două greșeli gramaticale în conferința de presă susținută astăzi, 14 iunie, cu o zi înainte de examenul la Limba și literatura română pe care îl vor susține elevii de clasa a VIII-a.

“Grădinițele, fie ele de stat sau particulare, trebuie să aibă aceste norme pe care Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii le va publica probabil mâine“, a declarat Anisie, moment în care a marcat și primul dezacord din acest discurs.

Profesorii pentru învățământ preșcolar, educatorii pot veni la aceste grădinițe de vară în afara salariului pe care îl primește de la Ministerul Educației. El va fi plătit diferit, de autoritatea publică locală“, a continuat Monica Anisie, cu al doilea dezacord.

Monica Anisie este profesor de Limba și literatura română la Colegiul Național Tudor Vianu din București. De altfel, ministrul Educației a precizat că la Evaluarea Națională care debutează mâine, 15 iunie, se va prezenta și clasa de elevi a cărei dirigintă a fost până în luna noiembrie 2019, când a preluat funcția în Guvernul Orban.


3 comments
  1. Dincolo de greșelile de exprimare, poate ne explică doamna ministru cum de la Sibiu nu s-au plătit niciodată cadrele didactice pentru grădinițele de vară desfășurate? De ce la Sibiu sunt obligate să lucreze fără a fi plătite dacă în alte județe se practică acest mod de organizare a grădinițelor de vară? Nu este aceeași lege pentru toată țara?

  2. câtă neruşinare din partea celor care au acuzat un inginer cu facultate la petrol si gaze-dna Dăncilă-ca nu ştie sa vorbească ! acum e bine că un profesor de lb română face greşeli (pt ca nici nu ştie că le face)cu nemiluita 😥

  3. Poate că mulți dintre noi, în locul Doamnei Ministru, am face greseli mai mari de exprimare dacă ar trebui să ne gândim în același timp la atâtea scenarii. Chiar dacă e profesor de română, sau cu atât mai mult, nu se pune problema că nu ar cunoaște formele corecte de exprimare…
    Îmi pun însă întrebarea logică: dacă este atât de îngândurată încât nu mai vorbește corect în limba română, aceasta fiind chiar materia pe care o predă, poate decide corect in ceea ce privește educația, examenele, viitorul copiilor noștri?… Îmi amintesc, cu oarecare teamă de pericol, de o altă doamnă celebră din politica recentă care spunea că, deși face greșeli de exprimare, a luat cele mai bune decizii pentru români. Acum avem chiar o altă formă a binelui, actualizată: Binele făcut cu forța. Ferească Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Florian Lixandru o acuză pe ministra Educației, Ligia Deca, că i-a retras atribuțiile „pentru un delict de opinie” / Secretarul de stat scrisese pe Facebook că PSD va propune în Coaliție ca legile să nu fie grăbite, ci finalizate până în martie 2024

Florian Lixandru o acuză pe ministra Educației, Ligia Deca, că i-a retras atribuțiile pentru un delict de opinie, potrivit unui postări pe Facebook a secretarului de stat. Lixandru este secretar…
Vezi articolul

Educația sexuală obligatorie – inclusă într-un “plan de urgență” pentru combaterea sexismului din Franța, unde situația femeilor este descrisă drept “alarmantă” / Legea franceză prevede astfel de ore în școală, dar nu este implementată cum trebuie

Societatea franceză este marcată în continuare de inegalitate între femei și bărbați, într-o manieră în care este nevoie de un “plan masiv de urgență” care să includă garanții că educația…
Vezi articolul

BAC 2025. Structura subiectelor la proba scrisă de Limba română, explicată în documentul cu reperele metodologice. Care sunt greșelile frecvente pe care le fac elevii la textul argumentativ

Structura subiectelor la Limba și literatura română din cadrul examenului național de Bacalaureat 2025 este explicată într-un document al Ministerului Educației. Este vorba despre Reperele metodologice pentru aplicarea curriculumului la…
Vezi articolul

Școală online doar pentru elevul din Dâmbovița, mutat până acum la 3 școli pe motiv că ar fi violent / Urmează încă o evaluare psihologică a elevului și consiliere psihologică, care acum este obligatorie, conform legii

Cazul elevului din Dâmbovița, mutat la trei școli pe motiv că ar fi agresiv generează o nouă situație inedită: în următoarele 3 săptămâni doar el va învăța online, restul colegilor…
Vezi articolul