Două cazuri suspecte de hepatită misterioasă acută la copii, în Sibiu / Nu există nici o legătură între cazurile suspecte și vaccinul anti-Covid19, pentru că nici unul dintre copiii diagnosticați din Marea Britanie nu a fost imunizat, spun specialiștii

177 de vizualizări
Photo 14018618 © Zurijeta | Dreamstime.com
Două suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută au fost raportate la Sibiu, o fată de 10 ani și un băiat de 16 ani, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, citați de Turnul Sfatului. Între timp, studiile arată că nu există nici o legătură între cazurile depistate în Marea Britanie și vaccinul anti-Covid19, pentru că nici unul dintre copiii diagnosticați, nu a fost imunizat.

Primele două cazuri suspecte de hepatită de cauză necunoscută din Sibiu sunt o fetiță în vârstă de 10 ani din Șura Mare, care, în acest moment este externată din spital și un băiat de 16 ani care se află internat în Spitalul de Pediatrie din Sibiu, după ce a fost transferat din Spitalul de la Mediaș.  

Starea lui este stabilă și evoluția lent favorabilă, iar probele biologice nu au indicat o formă de hepatită cunoscută, dar mai așteaptă rezultatele altor probe care ar putea indica despre ce tip de hepatită este vorba, spun reprezentanții spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Medicul Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu explică pentru publicația Turnul Sfatului, faptul că diagnosticul de hepatită de cauză necunoscută poate fi dat cu certitudine doar după ce au fost eliminate toate cauzele.

În România mai sunt alte 3 cazuri de hepatită suspectă. Primul, al unei fetițe de 5 ani care se află la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde e internată din data de 4 aprilie.

Nu a fost detectată nici o infecție virală activă. Fetița nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legătură epidemiologică cu alt caz raportat către Organizația Mondială a Sănătății, potrivit ministerului sănătății.

Spălarea pe mâini este măsură de prevenție împotriva infecției, spun specialiștii.

Nu este nici o legătură între vaccinul anti-Covid19 și hepatita acută misterioasă

La nivel mondial sunt raportate 200 de cazuri, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. S-au raportat cazuri în Europa și SUA. În total 17 copii au nevoie de transplant hepatic.

În Marea Britanie, unde s-a raportat prima dată o creștere semnificativă neașteptată a cazurilor de hepatită acută severă de origine necunoscută la copiii mici, în general sănătoși, nici unul dintre copii nu a fost vaccinat anti-Covid19, spune un reprezentant al Agenției de Sănătate britanică, pentru agenția Reuters.

Care sunt simptomele care ar putea ridica o suspiciune de hepatită acută din cauze necunoscute
  • Pierderea apetitului
  • Febră
  • Urină închisă la culoare
  • Piele iritată
  • Stare de rău generală
  • Oboseală
  • Piele îngălbenită
  • Durere abdominală

Photo 14018618 © Zurijeta | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației i-a convocat în ședință miercuri seara pe toți inspectorii generali școlari și contabilii șefi din țară, pe tema burselor neplătite elevilor nici la 10 zile de la termenul legal

Miercuri seară ministerul a convocat în regim de videoconferință toți inspectorii școlari din țară privind situația plății burselor către elevi, după ce Edupedu.ro a scris că elevii nu și-au primit…
Vezi articolul

Doar Parlamentul poate să creeze legislația primară pentru introducerea certificatului verde în Universități, cerută de rectori – ministrul Cîmpeanu / Rata vaccinării este și în rândul studenților sub media europeană

Doar Parlamentul poate să stabilească legislația primară necesară pentru ca certificatul verde digital să fie folosit pentru accesul în spațiile universitare, așa cum cere Consiliul Național al Rectorilor (CNR), a…
Vezi articolul