Două „analize” privind proiectele de legi ale învățământului Deca, pe ordinea de zi a ședinței de joi a Guvernului

790 de vizualizări
Foto: gov.ro
Proiectele de legi ale învățământului nu vor fi prezentate „în primă lectură” în Guvern, așa cum se obișnuiește cu proiectele care urmează să fie adoptate în curând de Executiv, ci în locul acestora sunt două „analize”, potrivit Secretariatului General al Guvernului care a publicat ordinea de zi a şedinţei Guvernului, care se va desfășura joi, 9 martie.

Este vorba despre „analiza referitoare la proiectul de lege a învățământului preuniversitar” și „analiza referitoare la proiectul de lege a învățământului superior”. Analizele respective nu sunt publicate pe site-ul oficial, așa cum sunt proiectele de acte normative, memorandumurile și notele de fundamentare sau alte documente.

Potrivit surselor Edupedu.ro, este vorba despre proiectele de legi care vor fi prezentate de Ministerul Educației, dar este folosit termenul de analiză pentru că proiectele nu au avizele necesare pentru a intra pe ordinea de zi a ședinței. Decizia de a fi prezentate în Guvern, înainte de a primi avizele legale necesare, ar fi fost luată în coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR, conform surselor noastre.

Reamintim că proiectele de legi au fost publicate de Ministerul Educației pe 27 februarie și până pe 7 martie au mai putut fi trimise propuneri de modificare/completare.

La conferința de prezentare a proiectelor consolidate, ministra Ligia Deca declara că „aproximativ pe 8 martie ne dorim să pornească procesul de avizare interministerială în Guvern. Dupa adoptarea în Guvern a legilor Educației, acestea vor merge în Parlament și vor urma traseul democratic pentru dezbatere”.

Articol în curs de actualizare


1 comment
  1. 10 zile de dezbatere dintre care 3 sambate si duminici reprezinta o bataie de joc din partea ministerului, care pur si simplu nu a fost interesat ca profesorii sa isi spuna opinia, avizata, despre ce se propune sa devina invatamantul.
    Nu sunt sclavul ministerului sa citesc legi si sa fac conspecte in loc sa imi petrec timpul liber cu familia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Streinu-Cercel, despre evoluția „dromader” a epidemiei: Acum noi vedem capul, în lunile iulie – august va fi acalmie, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “prof. Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a estimat joi seara că, în contextul pandemiei de COVID-19, românii vor putea ieşi la muncă fără restricţii spre…
Vezi articolul
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

Ministerul Educației vine cu precizări despre cum va continua școala, după ce noul secretar de stat a spus că speră ca în semestrul II să se facă ore față în față: În funcție de evoluția situației epidemiologice, vom stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământ

Ministerul Educației vine cu precizări oficiale cu privire la modul în care va continua școala în România, după ce noul secretar de stat responsabil cu preuniversitar a spus că speră…
Vezi articolul

Uniunea Elevilor Reprezentanți anunță că va ataca în instanță hotărârea de guvern prin care „Executivul calcă în picioare transportul gratuit al elevilor”: Nu poate afirma vreun reprezentant al Ministerului Educației că nu cunoștea problema, doar au ignorat-o cu toții

Elevii care fac parte din Uniunea Elevilor Reprezentanți (UER) critică Ministerul Educației pentru că elevii nu primesc transport gratuit în lunile iulie, august, așa cum prevede legea Educației și anunță…
Vezi articolul