Dotările prin PNRR, soluții pentru greutatea ghiozdanelor. Elevii pot să urmărească lecțiile pe echipamente digitale, fără să mai care manuale, susține Ligia Deca

2.608 vizualizări
Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com
Prin PNRR s-au dotat toate sălile de clase cu echipamente digitale, dar și cu mobilier și „elevii pot să urmărească lecțiile pe echipamente digitale, fără să mai fie nevoie să care manualele sau pot exista dulăpioare unde să își poată lăsa manualele sau caietele”, a declarat astăzi ministrul Educației, Ligia Deca, la Timișoara, conform opiniatimisoarei.ro.

„Apropo de greutatea ghiozdanelor, aici sunt soluții. Prin PNRR s-au dotat toate sălile de clase cu echipamente digitale, avem laboratoare de științe, avem un site pe care avem toate manualele școlare în format electronic și unele dintre ele interactiv. Deci ar exista posibilitatea ca elevii, pe echipamentele digitale pe care le au deja în clasă, să urmărească lecțiile fără să mai fie nevoie să care manualele pentru toate disciplinele din ziua respectivă. 

De asemenea, în școlile unde s-au făcut dotari în săli sau se vor face în acest an școlar, pentru că avem peste 5.000 de școli care vor avea dotări ca urmare a investițiilor din PNRR, pot exista dulăpioare unde să își poată lăsa manualele sau caietele de lucru în așa fel incât să nu trebuiască sa le ducă acasă în fiecare zi”, a declarat Ligia Deca, citată de opiniatimisoarei.ro.

Foto: © Annanahabed | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


10 comments
  1. Daca manualele sunt la scoala, acasa dupa ce invata lectia? Ecranele nu ajuta, in general, din pacate. S-au prins pana si suedezii de asta. Noi ne prindem mai greu… mai schimbam 4-5 ministrii la educatie si ne dam seama ca scoala pe tableta a fost doar o solutie temporara. Problema nu sunt manualele, ci faptul ca sunt prea multe materii. La gimnaziu si la liceu sunt cateva materii care pot fi scoase de tot si astfel se usureaza manualul. Pe de alta parte, se folosesc atat de multe auxiliare si culegeri, ca manualul de multe ori e carat degeaba la scoala.

  2. Una zicem, alta facem. Parcă, printre directivele săptămânii “Școala altfel” era și diminuarea dependenței de tehnogie, printre alte măsuri salvatoare la care s-a ” gândit cu mare atenție” doamna ministru. Și reducerea bullyingului, și combaterea violenței și a consumului de droguri și-au găsit rezolvarea: “profesori, învățători, combateti și discutați cu elevii!”. De parcă “bieții elevi” nediscutați sunt. Mă întreb ce va înțelege elevul de 5-6 ani..

  3. Am trimis juniorul cu tableta, strict cu manuale. fara internet, fara jocuri. Unele cadre didactice f ok. Are manualul, care e problema. La romana nu, unde e cel tiparit. Unde mai pui că tocmai la romana și mate au și câte 2 alternative. Ghiozdanul ar ajunge lejer spre 10 kg cu toate manualele și caietele. E foarte greu.

  4. Eu am schimbat trei perechi de ochelari, de la pandemie încoace. Am stat cu ochii în ecrane, pentru școală, multe ore pe zi… Dar ochelari am fost obligat să port doar din 2021 înainte, de la vârsta de 44 de ani.

    De la ce vârstă vreți să aveți copii cu probleme de vedere? De la grădiniță? De la clasa pregătitoare?

    Oamenii ăștia NU au copii, dacă propun așa tâmpenii. Hai să-i ținem cu ochii într-un ecran vreo 4-5 ore pe zi, dacă nu mai mult, de pe la 6 ani înainte!! Vi se pare normal?! (Adică, doar timpul minim din școală, că de stat cu ochii-n telefon oricum vor mai sta câteva ore.)

    1. Mie mi se plâng copii ca ii doare capul de la atâta stat pe ecrane.Si asa este.De la pandemie nici eu nu mi-am mai revenit.Ma doare capul și toată lumea ne cere sa stam conectați pe toate dispozitivele posibile,sa dam rapoarte etc.Reusesc sa renunț câteva zile și apoi mi se cere nu știu ce și trebuie sa ma bag cu nasul acolo.

  5. ei , atunci nu devin penibili psihologii când le spun părinților să aibă grijă la expunerea prelungita la ecrane?! ecrane la școală,acasă…mda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aș începe reforma Educației de la sistemul de evaluare. Evaluarea are efect de backwash: ce nu se evaluează, nu se învață, iar ce se evaluează, se învață, spune Șerban Iosifescu / Evaluarea are potențial de a influența ce se întâmplă în curriculum și în pregătirea profesorului

Evaluarea în domeniul educației ar trebui să fie independentă, a declarat Șerban Iosifescu, expert în educație și fost președinte al Agenției Române de Asigurare a calității în școli (ARACIP), în…
Vezi articolul

Jurnalista Emilia Șercan, despre hotărârea Comisiei de Etică a ASE în cazul acuzațiilor de plagiat aduse lui Mircea Geoană: O decizie „mizerabilă” / Comisia „se face că nu vede grosul plagiatului”

Jurnalista Emilia Șercan, cea care a lansat acuzația de plagiat la adresa secretarului general adjunct al NATO Mircea Geoană, printr-un articol publicat în Pressone.ro, califică drept „mizerabilă” decizia exprimată de…
Vezi articolul

INTERVIU Profesoara Bianca Boeroiu, câștigătoarea premiului Emmy pentru machiajul din serialul Wednesday, predă ceramică de peste 20 de ani la Palatul Copiilor București și face naveta zi de zi de la Ploiești: M-a descoperit profesorul de desen din școala generală, care a insistat că am talent și m-a convins să nu dau la un liceu teoretic, cum voiam

Bianca Boeroiu, câștigătoarea unui premiu Emmy pentru machiajul din serialul Wednesday, în regia lui Tim Burton, filmat în România, este înainte de toate profesoară de arta ceramicii. Lucrează de peste…
Vezi articolul

Olimpiada „Tinerii dezbat” 2024. Temele pentru etapele pe județ și națională – document / Elevii de la secțiunea Avansați să aibă experiență de la competițiile de profil, transmite Ministerul Educației

Moțiunile pentru meciurile de dezbateri de la etapa județeană și etapa națională a Olimpiadei Naționale de dezbateri „Tinerii dezbat” (ONDTD), pentru elevii de liceu, au fost trimise profesorilor printr-o adresă…
Vezi articolul