Dotarea liceelor profesionale și tehnice cu laboratoare de informatică și ateliere de practică – a doua rundă a apelului PNRR de 45 de milioane de euro a fost lansată

757 de vizualizări
Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com
Ministerul Educației anunță a doua rundă a apelului dedicat dotării cu laboratoare de informatică și ateliere de practică a unităților de învățământ profesional și tehnic, apel competitiv ce are o alocare financiară totală de 45 de milioane de euro, eligibilă PNRR.
  • Apelul se adresează unităților de învățământ profesional și tehnic, cu excepția celor cu profil agricol, precum și administrației locale. Potrivit Ministerului,  proiectele pot fi depuse până pe 27 septembrie 2024, exclusiv online pe platforma UDiManager, care va fi disponibilă începând cu data de 20 august. Potențialii beneficiari pot adresa întrebări pe e-mail, la consultare.pnrr@edu.gov.ro..

Potrivit Ghidului solicitantului, valoarea maximă a unui grant se stabilește în funcție de nevoile școlii, în raport cu numărul de structuri arondate și/sau cu numărul de elevi. Același document menționează că pot aplica atât unitățile de profil care nu au beneficiat de dotarea laboratoarelor printr-un alt apel de proiecte PNRR, ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, cât și cele care au beneficiat de aceste dotări. 

Aplicarea se poate face direct sau prin unitățile administrativ teritoriale (comune, orașe, municipii, sectoare ale Municipiului București și județe).

  • Potrivit ghidului, plafoanele pentru bugetele proiectelor nu trebuie să depășească 18.000 euro / laborator informatică și 100.000 euro / atelier de practică.

Ghidul menționează că autoritățile publice locale pot cofinanța investițiile din cererile de finanțare, dar cofinanțarea nu este eligibilă din PNRR și nu se va deconta din bugetul proiectului.

Indicatorii de proiect:
Ghidul solicitantului:

Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com / / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reguli egale pentru toate școlile, cer reprezentanții Consiliului Național al Elevilor: Altfel autoritățile centrale recunosc faptul că neglijează sănătatea elevilor și profesorilor din învățământul particular, generând o discriminare fără precedent

„Solicităm modificarea, în regim de urgență, a hotărârii de guvern și a ordinului ministrului educației cu privire la vacanța din perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, astfel încât să includă…
Vezi articolul
analfabetism functional

Cum recunoști analfabetul funcțional? Profesorul Paul Cernat: Din modul în care folosește cuvinte pe care nu le înțelege, iar asta putem să vedem și în mediul politic / Limba literară cultă a devenit una dintre cele mai grele limbi străine

„Ne confruntăm cu o creștere a analfabetismului funcțional, ceea ce se numește foarte pedant în mediile pedagogice iliterație, ești iliterat. Precaritatea vocabularului, felul în care folosește cuvinte pe care nu…
Vezi articolul

Amenzi pentru părinții și directorii de școală care refuză să semneze contractul educațional, între 1.000 și 5.000 de lei / Directorii de școală pot să plătească amenda sau să presteze muncă în folosul comunității – ROFUIP 2024

Părinții sau directorii de școală care refuză să semneze contractul educațional riscă să plătească amendă între 1.000 lei și 5.000 de lei, dacă nu semnează contractul educațional, potrivit ROFUIP 2024.…
Vezi articolul

După doi ani de pauză, la Romexpo începe miercuri, 7 decembrie, târgul de carte Gaudeamus / Printre prezentări, cele mai noi volume semnate de Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman-Patapievici și Michel Houellebecq

Prezentări ale celor mai noi volume semnate de Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman-Patapievici și Michel Houellebecq, dar şi ale unor cărți pentru copii, albume sau reviste, evenimente diverse –…
Vezi articolul