Dosarul indemnizației de creștere a copilului. Cât durează să obții toate documentele și în cât timp ai banii în cont

3.605 vizualizări
Foto: Pexels.com
Mai țineți minte comisia de tăiat hârtii? Nu știu ce s-a ales de ea, dar de reducerea birocrației s-a ales praful. A făcut copilul 2 luni și începe calvarul pentru întocmirea dosarului pentru indemnizația de creștere a copilului. Lucrez la stat, hârtiile sunt importante.
Ce trebuie să faci

Primul lucru pe care trebuie să îl faci, după ce a expirat perioada de concediu postnatal, este să scrii o cerere la departamentul la care lucrezi, care trebuie să ajungă apoi la serviciul Personal, în care ceri suspendarea contractului de muncă pentru perioada în care vei sta acasă (2 ani). În câteva zile, ar trebui să primești decizia de suspendare a contractului. Cu ea mergi la serviciul Salarii de unde primești o adeverință completată cu veniturile pe care le-ai avut în ultimele 24 luni lucrate anterior datei nașterii copilului.

OK. Deci bifezi decizia de suspendare activitate și adeverința de la angajator cu veniturile.

De la Bancă ai nevoie de un extras de cont cu ștampila băncii și codul IBAN, dacă dorești să primești banii pe card.

Cumperi un dosar pentru toate documentele. Totul durează cam o săptămână, așa că recomand să începi să faci demersuri pentru a obține hârtiile de mai sus înainte să expire postnatalul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reacția studenților la creșterea vârstei de pensionare în universități: O frână suplimentară în modernizarea universităților, accentuată de nesancționarea neperformanței

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) critică intenția Guvernului de a introduce posibilitatea prelungirii calității de titular până la 70 de ani pentru cadrele didactice din învățământul superior la latitudinea exclusivă a…
Vezi articolul
Iulian Cristache

Federația părinților din preuniversitar: Noi am căzut de acord ca vacanța de iarnă să fie intersemestrială, iar calibrarea conținuturilor de predare pe semestre este responsabilitatea Ministerului și al sindicatelor

Reprezentanții părinților, elevilor și parte din sindicate au căzut de acord în ședința de astăzi de la Ministerul Educației ca vacanța de iarnă să fie vacanță intersemestrială, în anul școlar…
Vezi articolul