Dosarul indemnizației de creștere a copilului. Cât durează să obții toate documentele și în cât timp ai banii în cont

3.604 vizualizări
Foto: Pexels.com
Mai țineți minte comisia de tăiat hârtii? Nu știu ce s-a ales de ea, dar de reducerea birocrației s-a ales praful. A făcut copilul 2 luni și începe calvarul pentru întocmirea dosarului pentru indemnizația de creștere a copilului. Lucrez la stat, hârtiile sunt importante.
Ce trebuie să faci

Primul lucru pe care trebuie să îl faci, după ce a expirat perioada de concediu postnatal, este să scrii o cerere la departamentul la care lucrezi, care trebuie să ajungă apoi la serviciul Personal, în care ceri suspendarea contractului de muncă pentru perioada în care vei sta acasă (2 ani). În câteva zile, ar trebui să primești decizia de suspendare a contractului. Cu ea mergi la serviciul Salarii de unde primești o adeverință completată cu veniturile pe care le-ai avut în ultimele 24 luni lucrate anterior datei nașterii copilului.

OK. Deci bifezi decizia de suspendare activitate și adeverința de la angajator cu veniturile.

De la Bancă ai nevoie de un extras de cont cu ștampila băncii și codul IBAN, dacă dorești să primești banii pe card.

Cumperi un dosar pentru toate documentele. Totul durează cam o săptămână, așa că recomand să începi să faci demersuri pentru a obține hârtiile de mai sus înainte să expire postnatalul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Auxiliarele didactice se cumpără doar cu aprobarea părinților și avizul epidemiologic nu este necesar la începutul fiecărui an școlar, reamintește Federația părinților

Avizul epidemiologic se solicită doar la prima înscriere într-o unitate de învățământ, nu la începutul fiecărui an școlar, reamintește Federația părinților într-un comunicat primit de EduPedu.ro, semnat de președintele organizației,…
Vezi articolul

Educator în București la o grădiniță privată, versus educator în Stockholm: Colegele mele nu aveau neapărat studii. Ce m-a șocat a fost că niciuna dintre ele nu avea curs de prim-ajutor / Trebuia să facem doar activități care costă bani, dacă mergeam într-un parc, care nu costa bani, nu era bine

„Am lucrat într-o grădiniță privată timp de șase luni și am intrat cu foarte mult entuziasm și dorință de a arăta și de a face, mai ales că, teoretic, mi…
Vezi articolul