“Dosariada” din școli – Învățătoarea care a repurtat mica victorie împotriva birocrației: Lupta nu se încheie aici

2.183 de vizualizări
Carti si documente / Foto: Pexels.com
Carti si documente / Foto: Pexels.com
Debirocratizarea din învățământ realizată de ministrul Plumb prin scoaterea fișei pe care profesorii la plata cu ora trebuia să o completeze a adus reacții împărțite din partea profesorilor. Dacă o parte au salutat mica victorie, majoritatea s-au declarat nemulțumiți că debirocratizarea s-a limitat la un singur act. Învățătoarea Mara Luana Rauca, cea care a lansat scrisoarea deschisă în care denunța “Dosariada” din școli, s-a declarat dezamăgită de reacția colegilor, însă a anunțat că “lupta nu se încheie aici”.

Când veți ieși din linie și veți înceta să vorbiți pe la colțuri, garantat veți fi auziți. A lupta pentru un țel înseamnă multă sudoare și răbdare. Nimic nu vine imediat”, le-a transmis învățătoarea Mara Luana Rauca, profesorilor nemulțumiți.

Această atitudine de veșnică nemulțumire ne-a adus în starea în care ne aflăm la ora actuală. Observ cu dezamăgire faptul că nu știți să extrageți partea pozitivă dintr-un lucru oricât de insignifiant ar fi el”, a scris învățătoarea, pe pagina sa de Facebook.

Mara Luana Rauca a precizat că “lucrurile importante se obțin cu greu și treptat, puțin câte puțin, nu imediat. Eu cunosc foarte bine această lecție și încerc să-i învăț și pe elevii mei răbdarea, perseverența și modestia. Când o să v-o însușiți veți fi pregătiți să obțineți tot ceea vă doriți”.

Lupta nu se încheie aici”, avertizează învățătoarea de la care a pornit întreaga dezbatere despre birocrația sufocantă din educație.

Citește și:


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Articol recomandat de World Vision în cadrul programului Young Leaders, finanțat de Uniunea Europeană

TikTok poate fi folosit în scop educațional – explică tinerii din proiectele World Vision România: „Urmărim clipuri educative pentru că informația ne este prezentată prin metode non-formale, pe înțelesul nostru”

Cel mai recent sondaj al fundației World Vision România realizat în contextul Zilei Internaționale a Siguranței de pe Internet ne arată că: 38.6% dintre copii stau aproape toată ziua pe…
Vezi articolul

Concurs organizat de Tetra Pak și Edupedu

VIDEO „Doamna a fost cea mai bună” / Experiența de la finalul clasei a IV-a care a pornit de la ideea de a câștiga un premiu și a ajuns la ceva mult mai important

Câștigătorii marelui premiu al concursului „Elevii schimbă jocul: CartON!” au ajuns în mult dorita excursie pe Valea Prahovei. Iar modul lor de sărbătorire a fost și o acțiune de ecologizare…
Vezi articolul
refugiati

LISTĂ Mai multe unități de învățământ din București primesc donații pentru a ajuta refugiații din Ucraina. Inspectoratul școlar din București a întocmit o listă cu produsele necesare și unde pot fi aduse

Pentru că mulți părinți s-au arătat dispuși să ajute cu produse refugiații din Ucraina, Inspectoratul general școlar al Capitalei a strâns informații legate de tipul ajutorului ce poate fi oferit…
Vezi articolul

Memorii semnate de 81 de părinți în susținerea profesoarei Maria Lipan Weber de la Colegiul German Goethe, ținta unor critici ale altor părinți, au fost depuse la Ministerul Educației și la Forumul Democrat al Germanilor din România: Este normal ca elevii care nu învață, nu își fac temele, nu îndeplinesc sarcinile și tratează cu dezinteres școala să fie mustrați de către profesor sau notați corespunzător

Peste 80 de părinți și tot atâția elevi din patru clase de la Colegiul German „Goethe“ din București au semnat scrisori și memorii de susținere a profesoarei de limba germană…
Vezi articolul