“Dosariada” din școli – Învățătoarea care a repurtat mica victorie împotriva birocrației: Lupta nu se încheie aici

2.145 de vizualizări
Carti si documente / Foto: Pexels.com
Carti si documente / Foto: Pexels.com
Debirocratizarea din învățământ realizată de ministrul Plumb prin scoaterea fișei pe care profesorii la plata cu ora trebuia să o completeze a adus reacții împărțite din partea profesorilor. Dacă o parte au salutat mica victorie, majoritatea s-au declarat nemulțumiți că debirocratizarea s-a limitat la un singur act. Învățătoarea Mara Luana Rauca, cea care a lansat scrisoarea deschisă în care denunța “Dosariada” din școli, s-a declarat dezamăgită de reacția colegilor, însă a anunțat că “lupta nu se încheie aici”.

Când veți ieși din linie și veți înceta să vorbiți pe la colțuri, garantat veți fi auziți. A lupta pentru un țel înseamnă multă sudoare și răbdare. Nimic nu vine imediat”, le-a transmis învățătoarea Mara Luana Rauca, profesorilor nemulțumiți.

Această atitudine de veșnică nemulțumire ne-a adus în starea în care ne aflăm la ora actuală. Observ cu dezamăgire faptul că nu știți să extrageți partea pozitivă dintr-un lucru oricât de insignifiant ar fi el”, a scris învățătoarea, pe pagina sa de Facebook.

Mara Luana Rauca a precizat că “lucrurile importante se obțin cu greu și treptat, puțin câte puțin, nu imediat. Eu cunosc foarte bine această lecție și încerc să-i învăț și pe elevii mei răbdarea, perseverența și modestia. Când o să v-o însușiți veți fi pregătiți să obțineți tot ceea vă doriți”.

Lupta nu se încheie aici”, avertizează învățătoarea de la care a pornit întreaga dezbatere despre birocrația sufocantă din educație.

Citește și:


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiect susținut de Complexul Educațional Laude-Reut

VIDEO Evenimentul „1.700 de ani de istorie și cultură evreo-germană”: concurs de eseuri despre Holocaust și combaterea antisemitismului, pentru elevi, profesori și publicul larg

Complexul Educațional Laude-Reut a găzduit, pe data de 26 ianuarie 2022, începând de la ora 16.00, cea de-a patra și ultima conferință online cu tema „1.700 de ani de istorie…
Vezi articolul

“Școala ar trebui să înceapă fizic din nou, este esențial pentru învățare. Cred că online-ul va rămâne o opțiune pentru situațiile în care elevul nu poate ajunge la școală”, spune Anca Barbu, profesoară cu 20 de ani de experiență

După 20 de ani de predat Limba Română în stilul tradițional, la clasă, Anca Barbu, profesoară la o școală gimnazială din Galați, a început în martie 2020 să predea online,…
Vezi articolul

Inteligența artificială, folosită de mai multe școli din statul american Iowa pentru a alege ce cărți rămân în biblioteci din toamnă. Un decret recent le obligă să păstreze doar titlurile „adecvate vârstei” elevilor

Un district școlar din statul american Iowa folosește platforma de inteligență artificială (IA) ChatGPT pentru a alege ce cărți rămân în bibliotecile școlilor în noul an școlar, potrivit publicației Popular…
Vezi articolul

Ministerul Educației va suplimenta numărul de posturi în învățământul preuniversitar, inclusiv pentru creșe și grădinițe, printr-o hotărâre de Guvern / Cîmpeanu recunoaște că sunt prea puține cadre didactice față de nevoia reală

Ministrul Educației nu a precizat în cadrul conferinței de presă de astăzi, câte locuri vor fi suplimentate pentru cadre didactice, nici câte mai sunt în prezent disponibile, dar a anunțat…
Vezi articolul