Dosar penal pentru o învățătoare din Dobroești, Ilfov, care a aprins o lampă cu ultraviolete în sala de clasă, pentru ca elevii să aibă mai multă lumină. Șase copii au ajuns la spital cu diferite leziuni

4.353 de vizualizări
Foto: Captură – Euronews România
Poliţiştii au deschis dosar de urmărire penală pentru vătămare corporală din culpă în contextul în care şase elevi de clasa a II-a din localitatea Dobroeşti au ajuns la spital, după ce învăţătoarea a pus în funcţiune în sala de cursuri o lampă cu ultraviolete, a informat, marţi, IPJ Ilfov, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, poliţiştii oraşului Pantelimon s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 24 noiembrie, în intervalul orar 8:30 – 12:00, o învăţătoare din cadrul unei unităţi de învăţământ din localitatea Dobroeşti, în timp ce preda unor elevi din clasa a doua, a pus în funcţiune o lampă cu ultraviolete. În acest context, şase elevi s-au prezentat la diferite unităţi spitaliceşti pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cazul a fost dezvăluit de jurnalista Ioana Nicolescu de la Euronews România, luni.

Potrivit Euronews, care citează părinți ai elevilor, copiii s-au ales, în urma expunerii, cu ochi roșii, vedere tulbure, piele înroșită, decojită, dar și arsuri și dureri. Potrivit aceleiași surse, învățătoarea susține că nu știa că lampa pe care a folosit-o este una cu ultraviolete. Ea a spus, citată în baza unei filmări cu camera ascunsă: “Copiii mi-au spus că nu văd să scrie, că erau niște neoane arse și mi-au spus că nu văd să scrie. Eu am băgat-o atunci în priză, pentru că am vrut să le fac un bine copilașilor, da? Nu m-am gândit niciodată că le fac vreun rău”.

  • Postul îl citează pe secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, potrivit căruia „nu trebuie să facem prioritară pedepsirea vinovatului. Ceea ce ne interesează este starea copiilor.” El a spus că „aceste lămpi sunt în sălile de clasă din perioada pandemiei. Au rămas nefolosite și consider că n-ar fi fost rău să fie îndepărtate din sălile de clasă pentru a evita astfel de accidente. Lămpile sunt utile în această perioadă în care avem virusul gripal destul de prezent în unitățile de învățământ, dar sunt utile când sunt utilizate corect și când personalul e foarte bine instruit, altfel pot deveni un factor de risc. Nu pot recomanda păstrarea sau scoaterea lor. Este o decizie la nivelul unității de învățământ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara de matematică Alexandra Avasicei și-a premiat elevii pentru notele la Bacalaureat 2024: Am pus deoparte în fiecare lună bani din salariu pentru ei. Am văzut că erau mai atenți, că încearcă să devină din ce în ce mai buni și chiar au reușit

Profesoara de matematică Alexandra Avasicei a pus deoparte în fiecare lună o anumită sumă din salariu pentru a-și premia elevii pentru notele la Bacalaureat 2024, 500 de lei pentru nota…
Vezi articolul

VIDEO Guvernul discută acum în primă lectură un proiect de Ordonanță prin care părinții să-și poată lua liber plătit dacă școlile copiilor intră în scenariul galben sau roșu, pentru perioada în care elevii fac școală online

Guvernul discută acum în primă lectură un proiect de Ordonanță prin care părinții să-și poată lua liber plătit dacă școlile copiilor intră în scenariul galben sau roșu, pentru perioada în…
Vezi articolul

Surse: Monica Anisie ar urma să fie dată afară de la președinția comisiei pentru învățământ din Senat, cameră decizională pentru legile Educației / Anisie a criticat legile Cîmpeanu, iar acesta s-ar fi plâns în partid că se opune „reformei”

Fostul ministru al Educației, Monica Anisie, senator PNL și președinte al Comisiei pentru Învățământ din camera superioară a Parlamentului României, ar urma să fie înlocuită din funcție. Posibila schimbare a…
Vezi articolul