Doi scriitori au dat în judecată compania care deține ChatGPT pentru încălcarea legii drepturilor de autor / Programul ar fi fost antrenat, fără drept, pe cărțile scrise de ei

831 de vizualizări
Foto: © Wanan Yossingkum | Dreamstime.com
Doi scriitori au intentat săptămâna trecută un proces împotriva OpenAI, susținând că cărțile lor protejate prin drepturi de autor au fost folosite pentru a antrena chatbotul de inteligență artificială al companiei, ChatGPT, fără consimțământul lor, scrie G4Media.ro.

Paul Tremblay, autorul cărții „The Cabin at the End of the World”, și Mona Awad, autoarea cărților „Bunny” și „13 Ways of Looking at a Fat Girl”, susțin că ChatGPT generează „rezumate foarte precise” ale operelor lor, potrivit plângerii.

Aceștia susțin că rezumatele sunt „posibile” doar dacă ChatGPT a fost antrenat pe cărțile lor, ceea ce ar reprezenta o încălcare a legii drepturilor de autor, scrie CNBC.

OpenAI nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a CNBC. Și nici avocații lui Tremblay și Awad nu au răspuns.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Wanan Yossingkum | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, despre corectarea digitalizată la BAC 2023 – sesiunea de toamnă: Se reduce considerabil riscul producerii unor erori în momentul transcrierii notelor de pe borderou pe lucrare sau de pe lucrare în aplicație

Ministrul Educației, Ligia Deca, transmite că „se reduce considerabil riscul producerii unor erori în momentul transcrierii notelor de pe borderou pe lucrare sau de pe lucrare în aplicație, în vederea…
Vezi articolul

Cercetători de la o universitate din Germania repatriază peste 1.000 de rămășițe umane din colecție, aduse ilegal de europeni din perioada coloniilor. S-au încheiat acorduri cu țările păgubite

O echipă internaţională de cercetători de la Universitatea din Göttingen, Germania, analizează trecutul colonial a peste 1.000 de rămăşiţe umane din colecţia sa, relatează marţi agenţia DPA. Scopul este returnarea…
Vezi articolul

Elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport gratuit pe curse școlare înființate de autoritățile locale. Proiectul de lege adoptat de Senat merge la promulgare

Elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport specializat de la și până la școală, cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale, dacă proiectul…
Vezi articolul