Doi profesori arată că Ministerul Educației minte și că nu sunt în comisiile de planuri-cadru decise de Ligia Deca prin ordin de ministru, a căror componență a fost trimisă Parlamentului: „Informația este falsă”

6.080 de vizualizări
Ema Patrichi și Constantin Lomaca / Foto: Proiectul MERITO si TEDx Unirii ED 2023
Profesoara Ema Patrichi și profesorul Constantin Lomaca reclamă faptul că informațiile din anexele Ordinului Ministrului Educației Ligia Deca Nr. 6739/2023, privind componența grupurilor de realizare/revizuire a planurilor-cadru, conțin în mod fals numele lor, deși spun ei, nu au fost în aceste comisii. Componența parțială a comisiilor pentru planurile-cadru a fost trimisă de Ministerul Educației într-un răspuns la interpelarea deputatului USR Filip Harnaveanu, secretarul Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, potrivit unui comunicat de presă remis de acesta vineri.

Numele profesoarei Patrichi Emanuela de la Școala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureș și cel al profesorului Lomaca Constantin, de la Franconian International School, se află pe lista Grupului de lucru pentru rezivuzirea planurilor-cadru pentru învățământul primar din anexa la OME 6739/12.11.2023. În captura de mai jos, numele acestora pot fi văzute la poziția 11, respectiv 6.

Foto: captura Anexa OME 6739/2023

Profesoara Ema Patrichi a contactat redacția Edupedu.ro pentru a semnala informația falsă care apare în listele din ordinul de ministru și implicit în articolul publicat de Edupedu.ro pe această temă.

Constantin Lomaca, profesor la Franconian International School, la rândul său a semnalat pentru educațieprivata.ro faptul că nu este în acel grup pentru învățământ primar în care apare și că în afară de o discuție nu a existat nicio întâlnire la care să fi fost invitat pe această temă a planurilor-cadru. „Eu nu fac parte (și nu am facut) din grupul de lucru pentru primar. Nu știu de ce mi-a apărut numele acolo!!! Este o informație falsă. Da, am fost la o întâlnire anul trecut la grupul pentru liceu. De atunci nu am mai participat la nicio întâlnire (nici nu am fost invitat). Nu imi dau seama cine și de ce a introdus numele meu acolo”, a declarat cadrul didactic potrivit publicației citate.

Două informații false trimise Parlamentului de Ministerul Educației au fost identificate după ce deputatul care a primit anexele cu aceste grupuri de lucru a semnalat și publicat aceste documente, acestea fiind preluate de presă.

Dacă mai sunt profesori care apar pe acele liste și nu au fost de fapt în grupurile respective, vă rugăm să semnalați asta pe redacție@edupedu.ro sau în comentarii la acest articol. Vă mulțumim!


3 comments
  1. Doua personalitati , Doamna Patrichi Emanuela de la Școala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureș și Domnul profesor Lomaca Constantin, de la Franconian International School, dascali deosebiti pe care i-am intilnit si de a caror probitate morala sistemul se foloseste in mod abuziv ! Suntem revoltati citind articolul, acesti dascali nu vor gira intelectual un proiect falimentar , plin de fisuri si draga Doamna Ministru, lasati experimentele ca ne-ati uluit de tot ! Nu ne bagati in camera de “pedeapsa” !
    Am ispasit destul !
    Cu respect ! Un proaspat viitor pensionar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulile de înscriere la grădiniță și creșă 2024, la fel ca anul trecut. Ce trebuie să facă părinții, documentele necesare și care sunt criteriile de departajare în cazul în care sunt mai mulți copii decât locuri – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică proiectul de metodologie privind înscrierea la creșă, grădiniță și servicii de educație timpurie complementare (ludoteci). Amintim, înscrierea la grădiniță și creșă 2024 are…
Vezi articolul

Președinta Consiliului Național al Elevilor, Miruna Croitoru, îi acuză de analfabetism funcțional pe „cei care acuză reprezentanții elevilor și părinților că recită argumentația Guvernului în delicata problemă a grevei profesorilor“ / Doi foști președinți ai CNE și mai multe asociații de elevi au criticat apariția sa la Guvern

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, președinta Consiliului Național al Elevilor, Miruna Croitoru, scrie despre un „grad de analfabetism funcțional“ la „cei care acuză reprezentanții elevilor și părinților…
Vezi articolul

Lista celor peste 270 de școli de aplicație pentru practica pedagogică, publicată în Monitorul Oficial / Până pe 1 octombrie, inspectoratele școlare vor transmite Ministerului Educației situația centralizată a consorțiilor școlare înființate

Lista școlilor de aplicație pentru anul școlar 2023-2024 a fost publicată în Monitorul Oficial. Concret, ordinul ministrului educației nr. 5.041 din 10 iulie 2023 a aprobat componența rețelei naționale a…
Vezi articolul

Patru posturi de director și director adjunct, disponibile în școlile europene din Belgia, Olanda și Germania. Înscrierile sunt deschise până pe 21 noiembrie pentru profesori – criteriile și ce trebuie să conțină dosarul

Patru posturi de director și de director adjunct sunt disponibile la școli din rețeaua de școli europene, în trei țări din vestul Europei, potrivit unui anunț al Ministerului Educației din…
Vezi articolul

Învățarea adaptată la nevoile din viață, în contextul PISA 2022: Vorbim de o infrastructură de educație destul de proastă și nu va funcționa niciun fel de reformă treptată a educației. Diferența dintre tehnologie și ceea ce încă se predă în școală crește exponențial, spune Ionuț Stanimir, BCR 

“Avem un sistem de educație care se află în criză”, iar strategia de tipul merge și așa nu este una câștigătoare”, a spus Ionuț Stanimir, de formație sociolog, director de…
Vezi articolul