În unele școli doi din 3 angajați ai sistemului de învățământ doresc să se vaccineze / Rata din mai multe unități s-a situat în prima perioadă pe undeva pe la 66% – Cîmpeanu despre rezultatele preliminare la chestionarul privind disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ

8.107 vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Avem multe unități de învățământ în care doi din trei angajați din preuniversitar sunt dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Libertatea. Este vorba de 66% din personalul didactic al mai multor școli care au răspuns la chestionarul privind disponibilitatea de vaccinare, acestea fiind datele parțiale, cele finale vor fi comunicate vineri, a mai spus ministrul.

De asemenea, în cazul unei universități, „în primele 40 de minute de la deschiderea platformei, raportul a fost 88% pentru vaccinare, 12% împotriva vaccinării”, a mai spus Cîmpeanu.

Declarațiile ministrului Educației:

  • Va conta în decizie și răspunsul pe care-l vom primi la sfârșitul aceste săptămâni, în ziua de vineri, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ. Avem date parțiale.
  • Sunt situații în care, în cadrul unei universități, în primele 40 de minute de la deschiderea platformei, raportul a fost 88% pentru vaccinare, 12% împotriva vaccinării.
  • Avem multe unități de învățământ preuniversitare care s-au situat în prima perioadă pe undeva pe la 66%, deci doi din trei angajați ai sistemului de învățământ doresc să se vaccineze. Avem și situații în care rata de vaccinare este mai scăzută.
  • Nu o să mă antepronunț, s-au făcut deja sondaje pe eșantioane limitate. În data de 15 ianuarie, după-amiază, la orele 16:00, vom avea rezultatul exact al interogării cu privire la disponibilitatea de vaccinare a fiecăruia dintre cei 340.000 de angajați ai sistemului de învățământ din România.
  • Acest rezultat nu condiționează deschiderea școlilor, însă m-aș bucura să înțelegem cu toții că fiecare profesor ce se va vaccina va însemna o creștere a siguranței în școli pentru elevi și profesori.

Cîmpeanu a cerut tuturor școlilor și universităților, la începutul lunii ianuarie, să compleze un chestionar în cadrul unei platforme în care să spună dacă doresc sau nu să se vaccineze.

„Am trimis acum câteva minute în întreg sistemul de Educație, inspectorate şcolare, școli şi universităţi o solicitare cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului didactic, nedidactic şi auxiliar. Am cerut o raportare numerică cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţamânt. Acest lucru este foarte important pentru a putea prioritiza personalul din învățământ în conformitate cu importanța sistemului de Educație și cu așteptările populației cu privire la redeschiderea școlilor. Data limita pentru raportarea numerică este 15 ianuarie”, declara Cîmpeanu la Antena 3 în data de 4 ianuarie.

Un sondaj realizat în luna decembrie pe 13.356 de profesori respondenți de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” arăta un procent dezastruos. Mai exact, 56,3% dintre aceștia spuneau că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19. De asemenea, 43,2% declarau că își doresc să revină la școală și să predea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare.

Vaccinarea profesorilor ar putea începe de la sfârșitul lunii ianuarie / vorbim de un procent de intenție de vaccinare de 50% în rândul profesorilor – Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Vaccinarea profesorilor poate începe de la finalul lunii ianuarie – începutul lunii februarie. În total, 1,5 milioane persoane care deservesc activități esențiale vor fi vaccinate în etapa a doua (inclusiv profesorii), a declarat, în cadrul unei conferințe de presă din data de 5 ianuarie, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță.

„Vorbim de un procent de intenție de vaccinare de 50% în rândul profesorilor. Ceea ce ține de noi și de organizarea campaniei de vaccinare e să creăm mediul în care aceste persoane care vor să se vaccineze să se poata vaccina. în ceea ce privește catagrafia personalului care dorește să se vaccine din sistemul de învățământ, urmează să se trimită acest tip de chestionar pentru a vedea numărul persoanelor care doresc să se vaccineze. Cel mai probabil, la început de februarie- sfârșit de ianuarie putem începe vaccinarea cadrelor didactice”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și:
„Când vă cumpărați becurile întrebați dacă există vreo conspirație, a pus cineva în bec o cameră de filmat? Nu, pentru că aveți încredere în funcționarea mecanismelor. Aveți încredere în medicii voștri ” – Răzvan Cherecheș, expert în politici de Sănătate, despre vaccinarea împotriva COVID-19

6 comments
  1. Rețineți că nimeni nu își asumă responsabilitatea pentru siguranța și eficacitatea vaccinului! Nici medicii, nici cei care au produs vaccinul, nici guvernele!

    1. Si pentru infectarea cu covid a elevilor, profesorilor sau parintilor, in cazul in care se deschid scolile, cine isi asuma responsabilitatea? Tot nimeni…

    2. Vaccinarea nu e obligatorie. Așa că nu cer să își asume altcineva răspunderea, mi-o asum eu. M-am informat și am ajuns la concluzia că am încredere că oamenii ăia nu vor să îmi extermine prețioasa făptură, ci vor să fiu mai puțin în pericolul de a da colțul. Să contest modul de funcționare sau de fabricare a vaccinului mi-e cam jenă. Recunosc: știu mai multe chestii cercetătorii respectivi decât mine, nu sunt în stare să iau la puricat tehnologia cu ARN mesager și să îi găsesc hibele. Pe dumneavoastră ce anume v-a convins că e periculoasă?

  2. Omul acesta mai stă si prin Minister ? Că e pe ecranul TV 36 de ore din 24…declarație după declarație…orice temă de discuție…orice problemă, macină vorbe fără intrerupere.
    Parcă-l văd pe Boc inainte de a ajunge PM, era la fel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Ligia Deca omite cu nonșalanță că școlile vor încălca legea educației și vor obliga elevii și în acest an să vină în trei schimburi. Cu o săptămână înainte de începutul școlii, Ligia Deca anunță că sunt peste 190 de școli în care elevii vor fi relocați, din cauza lucrărilor, din care 60 doar în București

În București, „în acest moment, avem în jur de 60 de unități de învățământ care au anunțat deja că, într-o proporție sau alta, va fi relocată activitatea”, a declarat ministrul…
Vezi articolul

EXCLUSIV Noua directoare a Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Nistor, nu a absolvit London School of Economics, așa cum a susținut la audierile din Parlament și în CV, potrivit unui răspuns oficial al LSE

Actrița Catinca Maria Nistor, numită de Parlament director la Institutul Cultural Român din Londra fără concurs, nu a absolvit și nici nu a urmat cursurile prestigioasei universități London School of…
Vezi articolul