DOCUMENTE Cererea tip pentru înscriere la grădiniță 2022 și actele necesare. În județul Ilfov, inspectoratul cere adeverință cu veniturile familiei / Pe 16 mai încep reînscrierile la grădiniță

71.377 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Luni, 16 mai încep reînscrierile la grădiniță în toată țara pentru copiii care frecventează grupa mijlocie sau mare, iar pe 30 mai începe a doua etapă pentru copiii care sunt înscriși la grupa mică. Inspectoratele județene București și Ilfov au transmis note către unitățile de învățământ din județ cu informații despre înscriere, cererea tip și actele necesare.
  • De remarcat, în județul Ilfov, se cere adeverință cu veniturile familiei la înscrierea copilului la grădiniță în cazul în care e program prelungit. Inspectoratul din București cere doar adeverință care atestă că părintele e salariat.

Prima etapă de înscriere a nou-veniților, în general copii de grupa mică are loc în perioada 30 mai-15 iunie 2022, potrivit Inspectoratului Școlar București. Dosarele se colectează până în data de 10 iunie 2022. Între 14 iunie-15 iunie se procesează solicitările. Până în data de 27 mai, unitățile de învățământ au obligația de a afișa numărul de locuri disponibile la avizier în loc vizibil și pe site, dacă este cazul.

A doua etapă pentru nou veniți are loc în perioada 16-24 iunie. Reînscrierile, pentru grupele mari și mijlocii încep din 30 mai, în București.

În București, documentele se pot trimite fie prin fax, fie prin e-mail, potrivit note ISMB.

„Etapa de validare afișelor și de completare a dosarelor cu documentele necesare se va desfășura la momentul comunicării de către unitatea de învățământ, pe zile și intervale orare, în ordinea în care cererile au fost introduse în aplicație, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție. Comunicarea va fi postată la sediul unităţii de învăţământ, la loc vizibil şi va fi postată pe site-ul acesteia (dacă există)”.

De precizat, în județul Ilfov, părintele/tutorele/reprezentantul legal completează / îşi exprimă maxim trei opţiuni pentru unităţi de învăţământ în care există locuri disponibile. Acest lucru e valabil pentru grădinițele din județul Ilfov.

De remarcat, în județul Ilfov, se cere adeverință cu veniturile familiei la înscrierea copilului la grădiniță în cazul în care e program prelungit. Inspectoratul din București cere doar adeverință care atestă că părintele e salariat.

  • Cerere de înscriere;
  • Copie certificat de naştere copil;
  • Copie C.l. părinte/tutore/ reprezentant legal
  • Hotărâri judecătoreşti (dacă este cazul);
  • Declarația acord de înscriere la unitatea solicitată (conform celor 3 opţiuni) semnată de ambii părinti/tutore/reprezentanți legali (în situaţia în care părinţii sunt divorțaţi şi ambii îşi exercită autoritatea părintească; dar din orice motiv, unul dintre părinți nu îşi exprimă voinţa privind reînscrierea/ înscrierea copilului la unitatea de învăţământ respectivă, această decizie se ia de către părintele cu care copilul locuieşte, cu excepţia situaţiei în care acest lucru contravine interesului superior al copilului);
  • Fişa medicală, completată potrivit reglementărilor în vigoare, eliberată de medicul de familie (se poate depune și la momentul începerii anului şcolar)
  • Adeverinţe cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale venitului familial (pentru gradinițele cu program prelungit);
  • Avizul Inspectoratului județean pentru copiii care nu vor fi înscrişi la clasa pregătitoare, anul şcolar 2022 – 2023,din motive medicale (conform Ordinului Ministeruiui Sănătăţii nr. 430/2004 pentru aprobarea Baremului medical. cu afecţiunile care pot constitui cauze de amânare a începerii şcolarizării la vârsta de 6 ani);
  • Documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare generale sau specifice ale celor trei unități de învăţământ pentru care au optat.

În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar, primită de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Criteriile generale de departajare sunt următoarele și presupun existența:
  • unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/ un centru de plasament/ plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
  • unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
  • unui frate/ a unei surori înmatriculat/ înmatriculate în anul școlar următor în unitatea de învățământ respectivă;
  • unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare școlară și profesională/ certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.
Cerere tip de înscriere pentru grădiniță, în București
Cerere tip de reînscriere pentru grădiniță, în București
Declarație acord
Nota de informare privind înscrierea la grădiniță din județul Ilfov. Cererea tip și acordul sunt pe ultimele 2 pagini.
 Nota de informare privind înscrierea la grădiniță în București

4 comments
  1. Doar “genii” prin institutiile statului. Cum e posibil sa scrii ceva la calculator, apoi printezi ca mai departe sa scanezi ce ai printat si sa pui pe site…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Încă 19 contracte de finanțare pentru construcția creșelor, anunțate ca semnate de Ministerul Dezvoltării, cu bani din PNRR / La un an de la demararea proiectelor, nicio creșă nu a început să fie construită

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLAP) anunță că a semnat încă 19 contracte pentru construcția de creșe noi, din cele 124 prevăzute cu finanțare din Planul Național de Redresare…
Vezi articolul

Salarii scăzute cu 30%, în plină criză, pentru angajații creșelor din București care au trecut în subordinea Ministerului Educației / Angajații susțin că grădinițele care au preluat creșele ar fi fost obligate de Inspectoratul Școlar să angajeze infirmierele pe posturi mai prost plătite, de îngrijitoare

Salariile angajaților din creșele din Capitală care au fost preluate de Ministerul Educației au scăzut, în plină criză, cu 30%, potrivit documentelor consultate de Edupedu.ro. Angajații acuză că încadrarea le-a…
Vezi articolul

Toți elevii revin luni la școală și toți copiii revin la grădiniță, fără testare sau alte măsuri suplimentare de protecție, pentru ultima săptămână din semestrul I

Luni, 10 ianuarie 2022, încep cursurile și activitățile pentru elevii din ciclul primar și pentru copiii de grădiniță, potrivit structurii modificate a anului școlar 2021-2022. Este momentul în care, pentru…
Vezi articolul