Ordinul de ministru care acordă vouchere de vacanţă pentru anul acesta a fost semnat azi de ministrul Educaţiei, potrivit documentului obţinut de Edupedu.ro. Este vorba despre aceeaşi sumă ca cea de anul trecut, adică 1.450 de lei pentru fiecare angajat.
OMEC nr.4635/26.06.2020 privind acordarea voucherelor de vacanță în unităţile/instituţiile de învăţământ de stat, MEC şi alte instituţii publice din subordinea acestuia, pentru anul 2020 prevede că suma pentru anul acesta este 1.450 de lei, banii sunt impozabili în luna în care sunt acordaţi. Impozitul pe venit este de 10%.
Aceste vouchere de vacanţă vor fi date doar pe suport electronic, adică pe card, nu şi pe vouchere de hârtie, cum erau anii trecuţi.
Beneficiază de vouchere toţi salariaţii din unităţile de învăţământ care au lucrat în 2020 indiferent de perioada lucrată, prevede actul normativ.
Foto: pexels.com/sodexo.ro/upromania.ro/edenred.ro
40 comments
Doamna sau domnișoara Indra, am bunul simț să nu mă cred mai cultă decât sunt. Dacă ați fi citit toate comentariile mele ați fi văzut că știu care este pluralul pentru voucher. Totuși, vă mulțumesc pentru că mi-ați atras atenția că am greșit.
Sper că nu vă imaginați și dvs. că voucherele vin din cer fără a fi plătite așa cum crede doamna/ domnul B.
Foarte bine faci ca nu te crezi pentru ca nici nu pari. Si aici o sa inchei dialogul cu tine, regina voucherelor si preoteasa multinationalelor. Cand o sa ai ceva de spus, in cunostinta de cauza, despre sportul asta de a fi profesor, sa ne anunti. Sau si mai bine, da-ti demisia si fa-te profa. Ai face “furori” cu atitudinea asta de printesa mergand pe perna de aer.
Profesorii care au comentat la acest articol și care au fost deranjați de comentariile părinților de ce oare nu comentează și la articolul de mai jos?
https://www.edupedu.ro/video-vloggerul-selly-dupa-12-ani-de-scoala-ai-iesit-pe-poarta-liceului-in-2020-perfect-pregatit-pentru-anul-1990/
Tu l-ai citit? Baiatul are, pe buna dreptate, probleme cu materia, cu programa, nu cu profesorii. Mai luati frate, o pauza ca vi se ard circuitele. Sau puneti-o de-o petitie, cereti sa fie dati afara toti profesorii si faceti homeschooling, ca oricum le stiti pe toate. Si cand v-or da (e corect scris, nu te repezi la vreo carte de gramatica, nu ca ai avea vreuna prin casa…) odoarele examene, supravegheati-va si corectati-va intre voi. Si dupa aia dati-va si-un premiu. Si gata, ca unii dintre noi mai vrem sa ne bucuram de vara, asa cum e, nu sa ne pierdem timpul raspunzand la toate idioteniile pe care le nasteti.
“B”, așa e! Voucherele sunt deductibile pentru angajator dar se impozitează la angajat. Pentru 1.000 lei voucher, impozitul pe profit datorat de angajator scade cu 160 de lei iar pentru angajat impozitul pe venit datorat crește cu 100 lei.
M-ai luminat, “M”. Mare lucru! Dar tot n-ai raspuns la intrebare. Cu ce te ocupi? Ca vreau sa-mi dau si eu cu parerea despre asta, ca sa mai schimbam subiectul si sa nu monopolizam discutia. Sau esti din sirul “parintilor” de meserie ofuscati si atoatestiutori de pe aici?
Mă bucur că v-am fost de ajutor.
https://republica.ro/bac-2020-hoti-de-la-18-ani-profesor-zatat-eu-cat-si-colegii-mei-am-primit-solicitari-din-partea-unor-elevi
Poate citiți articolul de mai sus. Poate așa înțelegeți de ce unii profesori sunt criticați.
Ai aparut. Mi-a fost dor. Da, am citit. Concluzii:
1. In continuare esti port-drapelul atacului impotriva profesorilor (si nu sunteti putini: cristine, mariane, parinti vai, parinte, parinte dezamagit, victorii si inca altii).
2. Te-ai gandit ca toate afirmatiile de acolo nu pot fi verificate pentru ca totul e la modul general? (o scoala din sudul tarii, un profesor, un liceu, un sms…)?
3. A anuntat autorul( intamplator politician la inceput de campanie…) si politia? Pentru ca, daca e adevarat, e caz penal.
4. Spune Palarie in ce calitate a fost el aproape de cei care au organizat bacul anul asta?
Asa ar fi corect sa arate un demers jurnalistic adevarat si nu un articol scris doar-doar ne-om mai promova si noi ONG-ul.
Deci, tot nu m-ai convins….
PS: Care e legatura cu voucherele???
Dacă vă era dor înseamnă că ceea vă interesează ceea ce scriu.
Încă un articol
https://adevarul.ro/locale/targu-jiu/cum-distruge-profesor-viitorul-unui-elev-lucrare-10-matematica-notata-6-corectare-e-impardonabil-1_5ef9cdfc5163ec427172da90/index.amphtml
Aștept concluziile !
Ei, eram ironic, ce dor sa-mi fie? Da, un alt articol de mare angajament. Un ametit ratacit care habar n-are ce si cum corecteaza. Ce, crezi ca e singurul? Sunt o groaza. Dar de aici si pana la a ataca la gramada ca deh, e trendy-flendy, e drum lung. Astept sa-mi indici articole si probleme adevarate si, mai ales, sa vorbesti cu argumente si in cunostinta de cauza. Poate iti schimb si nota, mai stii?
Tu ai auzit de erori umane? Pilotul, medicul, profesorul. Tu stii ce inseamna sa corectezi 100 de teze pe zi? Si cand spun zi nu ma refer ca te lasa pe tine sa stai cat vrea muschiul tau acolo si sa iei pauze de tigara. Corectezi cu camerele pe tine. Ce ne tot vii cu balivernele tale si tot generalizezi? Te-ai gandit ca de la oboseala omului i-a scapat poate o pagina intreaga, 2 probleme 4 puncte? Vezi toata ziua stiri cu profesori evaluatori care gresesc cu 4 puncte? Esti normala, mai, femeie? Chiar nu mai ai limita la ura si frustrari impotriva profesorilor? Eu macar sunt in concediu, dar tu nu ai alta ocupatie??
Tot în concediu erați când se făceau ore online? Erați foarte activ și atunci.
Eu știam că sunt doi corectori. Poate nu am dreptate.
Tot așa vă adresați și copiilor? Nu știu care dintre noi are probleme. Sigur nu eu.
Ca bine le spuneti, domnule B. Profesorul e mama tuturor relelor de pe pamant. Au terminat cu BOR, acum e in trend sa fii teacher hater. Nah, moda de pandemie. Toti acesti parinti dezamagiti si elevi revoltati uita ca se vor intoarce candva la invatamantul fizic. Atunci vreau sa vad cati mai bat din gura fara argumente si fara cunostintele necesare sa treaca anul. Tot pe mana noastra ajungeti si va tinem minte pe fiecare in parte care ati hulit sau sfidat profesorul. Si cum spunea o colega aici: VOI FI CORECTA, NU VOI AVEA MAMA SI TATA
Cristina, nu. Foarte activa esti tu din lipsa de ocupatie. Eu sunt profesor si in putinele mele clipe de respiro in timpul predarii online eram activ pe un site de profil, pentru a fi la curent cu schimbarile in educatie pe timp de pandemie. Tu, in schimb, esti aici cu alt scop si in alta calitate si anume sa te tot iei de cadrele didactice, tu fiind intelegenta lumii. Lasa deoparte frustrarile, asa cum te-am sfatuit si vezi-ti de meseria proprie pana m-oi lua eu de munca ta. Evident ca te intreb daca esti normala, un om cu capul pe umeri nu intra pe un site de educatie ca sa spuna.. NIMIC, avand ca unic scop sa mai “sape” putin profesorul, eventual sa mai si instige la ura si sfidare fata de cadrele didactice. Si-uite-asa, cand iti vine cheful de balacarit profesorii, aseaza-te-ncetisor intr-un colt si asteapta sa-ti treaca. Cum ar fi…abtine-te sau ca sa fiu mai explicit…scuteste-ne si mai pe intelesul tau…lasa-neeeee..
Eu nu merg anul acesta in concediu. Las “plăcerea” infectarii altora. Cu 2 ture de vouchere voi rezerva ptr vara viitoare. Nu sunt dispusă sa plătesc pt a-si reveni unii ca cei care ne-au balacarit in in ultimele 4 luni. Anul acesta voi plati numai mâncarea, utilitățile și mici, dar mici, plăceri. Nimic horeca, servicii, tehnologie noua, țoale si încălțăminte, entertainment. Deal with it! Nimic consum in afara de necesități. Austeritatea va fi ordinea de zi. Economie, ca nu se stie ce va veni.
Acei unii care poate v-au bălăcărit sunt cei din privat care contribuie la bugetul statului, buget din care vi se plătesc salariile și voucherele de vacanță. Privații, prin absurd, dacă primesc vouchere de vacanță, acestea sunt plătite tot de ei nu le primesc de la stat.
Sa intelegem ca la firma la care lucrezi tu, in privat, s-a inventat voucherul contra cost? Si cum faceti? Negociati cu sefu’? Si pentru a fi corecta, cum pretinzi, pana la capat, ar trebui sa ne dai un indiciu: cam cat de mare e contributia ta de privat la buget, nu de alta dar sa poata si puturosii astia de bugetari, aka profesori, sa-ti multumeasca pentru ca traiesc pe spinarea ta.
Toate voucher-ele sunt contra cost. Deosebirea este că pentru cei de la stat se plătesc din buget statului iar pentru cei din privat se plătesc din profitul firmei adică din banii acționarilor.
Mă mir că puneți această întrebare. Din atitudinea dvs. părea că le știți pe toate
Ok. Sa zicem (ai uitat sa mentionezi deducerile fiscale de care beneficiaza privatul care acorda vouchere, dar sa trecem…).Insa tot nu mi-ai raspuns la a doua parte. De ce ar trebui eu, bugetarul a carui profesie o stii, sa-ti multumesc tie, privatei a carei ocupatie n-o stiu?? Ce produci, concret? Spune-mi si iti dau cuvantul meu ca daca o zecime din munca+ taxele pe care zici tu ca le platesti se regaseste in salariul meu, imi fac mea culpa.
Altfel, ar fi indicat sa ne vedem fiecare de ce stie sa faca si sa ne dam mai putin cu parerea, mai ales generalizand. Ca sa judeci un profesor trebuie sa stii cu ce se mananca meseria asta. Iar aici, fara falsa modestie, cu mine ai dat-o-n bara. Bref, daca n-avem argumente sa ne tinem parerile pentru noi.
Do’ nsoara voucher-ele:)) ,atunci când terminaţia neologismului se pronunţă ca în limba română, articularea şi formarea pluralului se realizează fără cratimă (jobul, joburi, voucheRe etc). Haideti sa nu ne dam mai culta decat ne tin curelele.
Chiar asa am gandit si eu. Chiar aseara mi-am gasit ceva frumos si voi rezerva din timp, ca oamenii, pentru vara urmatoare. Ca m-am saturat sa tot rezerv numai ciurucurile ramase, ca tot ni le dadeau in iulie, in iunie, cand era deja tot luat. Ce sa mai rezervi? Si m-am orientat spre vacanta din februarie in plina gripa si m-am dus asa. Dar acum nici macar acea vacanta nu am mai avut-o. E plina lumea de profesori vai si parinti frustrati sau dezamagiti. Asta pentru ca nu pot face fata ciudateniiilor societatii. Asa cum noi profesorii ne-am adaptat sa venim cu toate de acasa, adapteaza-te si tu, parinte si da-ti copilul la tara daca esti asa convins ca la oras sunt numai pile si fite. Si iti spun eu ca va iesi si mai calit. Cand o sa vada ca aducem acuarele si foi xerox pt.elevi la ore si ca ai ei colegi culeg laptele ramas colegilor intr-un pet de 3l de suc, o sa uite de fite. Ii zboara impresiile din cap si-ti zboara si tie, parinte dezamagit oarecare, fanteziile , sefeurile cu cadouri si meditatii si pile la profesori. Stii de ce predau in rural? Nu pentru ca sunt vai, lenes si autosuficient. Pentru ca aici locuiesc si desi mi-am luat titularizarea inaintea altora, i-am lasat pe ei in oras, pentru ca si acesti elevi din rural merita sa invete cu un cadru bun. Iar pentru parintii care tot judeca stramb, inca o data le recomand sa se faca profesori. Pentru ca este fantastic, usor si plin de cadouri si de muuuulta vacanta si timp liber. Experimentati, e superb. Dar veniti sa ne si impartasiti apoi din experienta. Cineva sugera sa imi schimb profesia. Faptul ca profesia aleasa se face cu multe piedici din partea statului nu inseamna ca eu trebuie sa arunc zeci de ani de munca si examene luate cu truda, pe fereastra. Ne adaptam, ne cerem drepturile si ne facem treaba mai departe zambind. Stim ca in urma noastra raman niste elevi care sper ca ne vor depasi.
Am incercat să fiu părinte fără pile… Mi-am mutat copilul în trei școli in I-8. Nu am cotizat…A terminat cu o medie rezonabilă, insă cel mai mare „șoc” pt profesoara de matematică a fost atunci când fetița mea a luat 10 la mate la EN. Mi-a spus că nu era de 10 și nu înțelege cum de a luat 10, alți copii erau de 10, nu copilul meu. Asta e școala românească…și, cu ce avem acum in fruntea ei, mergem din rău în mai rău.
Dragă ,,Parinte”, că mare dreptate au avut acei profesori adevărați care ți – au sugerat că ai fi mai bun în altă meserie decât cea de profesor de matematică (așa cum îți doreai)! Bine că le-ai ascultat sfatul și nu ai intrat în sistem, căci oamenii aceia și-au dat seama că ai fi fost un dezastru! Cu siguranță le-a făcut un bine copiilor! Personal, îi felicit pentru curajul lor de a te ține departe de meseria de profesor!
Ați interpretat așa cum ați vrut dvs. Fiecare meserie este grea dacă nu îți place ceea ce faci sau dacă presupune efort fizic deosebit. Poate ar fi trebuit și profesorii dvs. să vă sfătuiască să vă alegeți altă meserie dacă aveți atâtea nemulțumiri. Problema unor prfesori este că nu suportă critici din partea părinților spre deosebire de copii care înghit toate nedreptățile pentru că știu că la dvs. este pâinea și cuțitul.
M-am plâns eu la tine? Mi se pare că tu ești nemulțumit de munca ta, de aceea te-am poftit în învățământ! (să te relaxezi, destresezi)
Chiar nu poți dormi din cauza noastră? Ca și alții, de fel…
https://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/acordul-parintilor
Va recomand cu caldura o lectura. Despre cum se prefigureaza a fi, din pacate, problema painii si a cutitului. Nu-i bai daca va regasiti in vreun exemplu din articol. Nu sunteti singur, sa stiti…Sunteti multi…(fara aluzie la Lapusneanu)
Dragi cadre didactice,nu este cazul sa va considerati eroi sau sa va victimizati,priviti rezultatele ,,muncii si implicarii profesionale a dumneavoastra” prin nivelul de pregatire al elevilor ,,invatati” de dumneavoastra.Elevi,care daca nu ar beneficia de meditatii 75% ar fi analfabeti si prin meditatii de ani de zile procentul este de 40% analfabeti.Aveti demnitate si curaj sa va asumati ceea ce ,,munciti la clasa cu elevii”.Adevarati pedagogici ca domnul Trandafir pentru care avem respect si stima sunt din ce in ce mai putini.
“Te plangi ca nu reusesti sa -i faci pe elevii vostri si ,,plozii nostri”daca va citez asa pedagog ,,educat” , sa va asculte,sa va respecte ,dar numai dupa atitudinea pe care o ai pentru elevi si parintii lor,se vede si se percepe clar ca esti pedagog de moda veche care i trateaza pe elevi si parinti ca sclavi si voi profesorii stapani.Rusine ,instruiti va ca asta nu i atitudine de om care sa merite respectul .”
Pai n-ar fi bine sa te hotarasti? Cu Dl.Trandafir sau impotriva lui? Esti ambiguu/a.
Nu va mai plangeti cadre didactice!Ganditi -va ca majoritatea salariatilor au doar o luna concediu,voi aveti oficial 3 luni-62 zile calendaristice ,real 4 luni si va plangeti ca nu aveti timp sa mergeti in vacanta.Ha,ha,ha….!Daca nu este ,,fantastic”sa fii profesor si esti asa stresat si obosit ,schimba ti profesia ,mergi la invatamantul privat sau du -te in alt domeniu.
O mizerie scoala online.nu toti profesorii si au îndeplinit sarcinile de serviciu.au fost plătiți si 100%.acum taman mai vor si vouchere.Rusine acestui guvern ,implicit MEN.
De ce sunteti asa de incrancenata! Ati putea sa va bucurati pentru noi dascalii! Noi, ca si dumneavoastra, suntem creatia acestei tari, semanam unii cu altii mai mult decat doriti sa credeti!
Le-au acordat tare târziu. Deja 90% dintre pensiuni sunt rezervate. Pana se mișcă și directorii și fac demersurile necesare mai trece o luna cel puțin. Nici personalul medical nu a primit încă vauchere și nici nu au fost anunțați despre ele.
Țara arde și baba se piaptănă!
Dacă nu le-ar da deloc ce ați mai spune?
Cu banii pentru vouchere s-ar putea rezolva multe alte lucruri. De exemplu, să fie ajutați copii din medii defavorizate.
plus că profesorii primesc destule cadouri, ba chiar vouchere, de la elevi și părinți.
Pai sunt emise pe timp de pandemie, deci, cu siguranta vor avea termen de folosire in plus un an, ca cele din 2019, ce se pot folosi si in 2021. Imaginati-va: cadrul didactic nu are voie sa-si ia concediu de odihna inafara vacantelor scolare, mai dureaza cel putin o luna pana ajung in mana cadrului didactic si va fi deja august. Fara sa poti rezerva inainte, ti se cere numarul de voucher, seria. Ce serie sa dau daca nu-l am? Asa ca sigur va fi prelungit, altfel nu avem cand beneficia de el. Principala noastra vacanta scolara este cea de vara. Sper ca s-a luat asta in calcul.
Mai citiți o dată articolul. Se dau pe card nu pe suport de hârtie. Mai este și vacanța de iarnă.
Nu vă mai plângerți atât! Vă faceți singuri rău. Aveți concediu foarte mare, vouchere de vacanță, ore puține la școală (puțin mai milt decât jumătate din orele copiilor) ….
Au aparut parintii si Inele dezamagiti…Chiar ma gandeam cand vor aparea. Ia fa-te atunci tu profesor in locul meu daca e asa de fantastic!!!
Uite că au apărut! E interzis? Apar pentru că le dați ocazia să apară.
M-aș fi făcut profesor de matematică dar mi-au spus profesori adevărați că pot fi mai bun în altă meserie. I-am ascultat și au avut dreptate.
Poate încercați să fiți părinte de copil fără pile.
De acord! Să se facă profesori dacă li se pare că este ușor! Cine îi oprește?
Dragi părinți, nu există limită de vârstă pentru a intra în învățământ!
Spor la învățat și treceți pe la examenul de titularizare, apoi devenim colegi!
Noi vă așteptăm cu drag în sistem!