DOCUMENT Trecerea claselor în online este decisă de Consiliul de Administrație al școlii, doar închiderea școlii are nevoie de avizul CJSU, potrivit Ministerului Educației. Instrucțiune către școli care prevede testarea elevilor în a 8-a zi, fie la școală, fie la DSP

72.633 de vizualizări
Foto: captură instrucțiune ME – 4 oct. 2021
Trecerea claselor sau grupelor de copii, în online, este decisă de Consiliul de Administrație al școlii și doar închiderea întregii unități de învățământ are nevoie de avizul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, potrivit unei instrucțiuni trimisă luni seara la toate școlile de Ministerul Educației.

În documentul obținut de Edupedu.ro scrie că „pentru punerea în aplicare a prevederilor articolului 6 din Ordinul nr 5.338/2021, în cazul în care în unitatea de învățământ există cabinet medical școlar, în vederea reluării cursurilor cu prezență fizică, elevii care vor să se testeze începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, solicită acest lucru personalului medical din cabinetul școlar”.

În cazul în care în unitatea de învățământ nu există cabinet școlar medical, elevii se vor adresa direcțiilor de sănătate publică județene”, se mai arată în instrucțiunea semnată de ministru.

„În vederea aplicării dispozițiilor articolului 6 alineatul 1 din Ordinul 5.338, suspendarea cursurilor la nivelul unei grupe de învățământ ante-preșcolari, preșcolari sau clase de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal nu necesită avizul CJSU/CMBSU, suspendarea făcându-se direct, prin decizia Consiliului de Administrație al unității de învățământ preuniversitar/conexe, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București”, potrivit documentului.

„Decizia CJSU/CMBSU este necesară doar în cazul suspendării cursurilor cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ”, se arată în instrucțiune.

Articolul este în curs de actualizare


13 comments
  1. Acești guvernanți nu vor să aibă nicio responsabilitate, o aruncă pe directori, pe consilii de administrație, au creat un haos total cu elevi fizic la școală, cu elevi online, cu elevi și profesori în spitale care nu mai fac niciun fel de școală și mai nou cu elevi și profesori morți, până pe 10 ianuarie 2022 toată lumea online, inclusiv facultățile, măcar la sfârșitul anului vor fi toti la același nivel de învăţare, asumați-va răspunderea și treceți tot învățământul (focar mare de infecție la ora actuală) online, nu vă mai luati după Europa, noi nu suntem ca ei și nici nu vom fi în 300 de ani.

    1. Mah, tu esti cretin sau te faci? Ce online? Crezi ca un elev sau un profesor bolnav de Covid grija online-ului mai are? Crezi ca o scoala poate functiona cand vreti voi, uite onlainu’, nu-i onlainu’? Ca aveti voi paranoia si sunteti sceptici fata de tot? Pune mana si te vaccineaza si nu te mai miorlai prin comentarii, numai atata stiti. Cand rupeati statiunile si festivalurile nu va mai era frica de nimic. Scolile trebuie sa ramana deschisa, iar populatia sa se vaccineze. Nu vom putea sta vesnic pititi de virus.

      1. Ba, cu cine vorbești tu asa, cu mă-ta? Ia masoara-ti cuvintele și nu mai decide tu ca profesor pe sănătatea și viata altuia.Tu sa decizi numai pe a ta. Fiecare e liber sa facă ce vrea cu corpul lui. Va e frica de online? Reprofilati-va fraților, dacă nu sunteți instare sa predați conform zilelor noastre, la vedere. Întrebare : Ce le faceți la copiii în scoli? Ii dati spre viol sau le faceți doar poze indecente și le vindeți la pedofili? Mai putem pune întrebări, nu, sau e dictatura profesorilor tocmai instalata în tara? Ce va e asa frica sa nu vedem, noi parintii, de fugiți de camere și online ca dracul de tămâie?!?

    2. Cu oameni ca tine nici nu vom evolua vreodata, vom ramane tot cu 300 de ani in urma. Intreaga Europa isi recladeste economia si isi vede de viata, se vaccineaza, anuleaza restrictii. Numai la noi inca sunt elevi in online. In primavara se fac 2 ani. Viata trebuie sa-si reia cursul. Scolile trebuie deschise. Toate partidele care s-au perindat au promis ceva inainte, dupa care, s-au schimbat la 180 de grade dupa dorintele votantilor. Vreau si eu sa vad: partidul ce va prelua guvernarea va fi in rand cu lumea sau in rand cu voturile, implicit cu parintii, mai putin cu educatia, cu profesorii, cu elevii. Ce bine e sa stai acasa sa nu faci nimic si sa iei bani…

  2. Nu va pasa de elevi nu va pasa ca scolile sunt adevarate focare nu va interesează ca sunt copii cu cirmobiditati s-au ca poate are rude cu diferite boli pe voi va interezeaza sa se inbolnaveasca la scoala cat mai multi sa risipeasca covidul ca sa fortati altfel sa se faca vaccinu impotriva vointei noastre dar,sa ferească dumnezeu sa mora vreun copil din cauza incompetentei guvernului ca o sa vedeti furia poporului!

  3. Doamne ferește sa nu scăpăm de acest ministru toxic!
    Din birou se vede așa frumos învățământul !
    Rușine !!!! Lasă învățământul in pace și mergi cu plantele tale!

  4. incompetenta, fatarnicia si prostia au ajuns la conducere…
    trebuie sa asteptam imbolnavirea copiilor sa luam masuri? chiar atat de tampiti sunteti? chiar nimeni nu-si ia in serios postul ce-l ocupa?

  5. Deschideți ochii și vedeți cine va amenință cu absente, exmatriculare și refuza sa deschidă camerele deja instalate în clase : profesorii. Profesorii sunt de vina ca nu vor online! Și la noi e la fel cu cazurile descrise mai sus. Caz covid confirmat în clasa. Anunțat pe grup de invatatoare. Dat sa facem onlinul din 6 în 14.Vand, întreb prin sms privat, nu răspunde, suna ea. La telefon îmi zice ca nu se mai sta 14 zile în online, numai 6.Ca nu e ordinul care i-l zic eu, e altul. Caut ordinul. Îl găsesc, dat în seara asta. Într-adevăr Câmpeanu zice în ordin ca e posibil ptr cine dorește(dar atenție, cine dorește) sa revină după 8 zile în urma testării la cabinetul scolii. Dar eu nu vreau sa mi-l mai expun pe copil, asa ca vreau sa îl duc doar după 14 zile(între timp or închide ăștia școlile). Nenorocita de invatatoare la telefon zice ca nu, ca nu se mai sta 14 zile și ma repede ca nu am decât dacă chiar “am curajul sa ma pun” (vorba ei) îmi trimite scrisoare și mi-l exmatriculeaza.Copil în cls a 2,exemplar ca comportament ,exmatriculat, ca vrem sa nu ne moara în școala. Am verificat la Isj, nu aparem în lista, în presa unde a anunțat cazurile de azi, nu aparem. În cazul în care nici mâine nici poimâine nu aparem trecuti cu 1 un caz la grupa de vârstă 1-4, pe cine anunțăm, unde reclamam? E haos total zici ca țin neapărat sa infecteze copiii.Cel mai probabil ca ne vom îngheța anul singuri ptr ca nu avem chef sa ne moara copilul în școala ca asa vor nenorociții de profesorii, sa nu își piardă posturile. Nu faceți greșeala sa îl acuzați pe Câmpeanu sau Câțu, ca nu ei sunt de vina, profesorii sunt. Ei țin cu dinții sa nu se facă online sa nu își piardă posturile Cu prețul sănătății copiilor noștri. Din păcate însă guvernul Câțu e șantajat din toate părțile de nenorociți din toate domeniile și nu poate lua deciziile cele bune. E groaznic.

    1. Nenorocita de invatatoare? Vrea sa ne omoare copiii? Orice conflicte personale cu educatorul copilului dumneavoastra nu trebuie extrapolat la intreaga categorie profesionala. Foarte urat cum procedati. In schimb, ca profesor,consider ca anul ar trebui inghetat pentru egalitate de munca, de invatare, de sanse si pentru posibilitatea de a se recupera sanatatea fizica si mentala a tuturor actantilor educatiei. Trebuie sa intelegeti ca si noi suntem haituiti si nimeni nu ne da nimic. Si vine o iarna grea. Doar privind piata scumpirilor va dati seama ca va fi o iarna grea si urmeaza un an greu. Iar noi cadem prada lor, trebuind, in caz de online sa cheltuim toate resursele noastre pentru online o zi intreaga. Resurse proprii. Niciodata nu va intrebati, voi, parintii, cum e sa stai de 2 ani pe banii tai, sa ti faci meseria si sa fii hulit. Nimeni nu ne a facut o formare, nu ne a dat o masca, un leut si noi punem totul la dispozitie. Reconsiderati-va ideile! Stand si gandind la rece va veti schimba sigur opinia.

    2. Lasati lamentarile si prostiile! Vaccinati-va si respectati legislatia! Acum 1 an vroiati la mall cu orice pret si va lasati copiii care pe unde in plina pandemie si strigati ca nu pot socializa, ca se inchid online, ca se tampesc. Evident, aveati dreptate. Deja sunt o generatie de tampiti si cu online-ul se vor tampi suficient incat tara asta va trai doar din imprumuturi, nu din munca unor oameni competenti. Asistatul social analfabet nu aduce dupa sine decat alti asistati social. Despre ce vorbim aici? Acum nu mai sufera copiii de tampiteala si absenta educatiei? Cum va bate vantul, asa va duceti. Egocentrism pur! 20 de ani in online…pana imbatranesc ..ca doar cad bombe peste scoli…Scoala fizic, vaccin si protectie! Orice altceva: testari de muci si de prin gura, online-uri si steaguri fluturate de barbosi cocotati pe masini…e…cancan…

    3. @isterica
      Eu zic sa nu ingheti. Mai bine te criogenezi si te trezesti peste vreo 300 de ani, cand ”nenorocitii” astia se vor fi dus. Dar vezi sa-ti criogenezi si neuronul, unicul, desi pare si el putin, cum sa zic, ramas in urma. Seamana cu tine. Si ia-ti pastilele, ca faci urat!

  6. Un ministru incompetent. Școlile sunt un focar de infecție. Nu exista niciun test la nivelul școlii. Zilnic se imbolnavesc elevi și profesori, dar nu sunt declarați. DSP – urile nu intervin nici la cazurile înscrise in Corona forms. Abia apuci să discuți cu ei după insistențe. Nu trebuie să ajungi la ATI ca să îți dai seama că sistemul nu funcționează și totul e doar pe hârtie sau demagogie pură. E suficientă o forma ușoară a bolii. Contractata in școală.

  7. Tulai…bietii membri din CA, la noi sunt o gramada de oameni, cca jumatate nu-s din scoala. Vin oamenii la sedinta de cate ori rasare un covirus ? Poate ar merge online, dar totusi trebuie niste semnaturi acolo…
    Am avut/avem in total pana acum 5 clase in online (in 3 saptamani)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Orele elevilor care nu dau simulările naționale pentru Evaluarea Națională și BAC 2024 trebuie să se desfășoare corespunzător, le transmite Ministerul Educației școlilor

Școlile trebuie să ia toate măsurile ca orele elevilor care nu sunt implicați în simulările examenelor naționale (Evaluarea Națională și BAC 2024) să se desfășoare în mod corespunzător, potrivit procedurii…
Vezi articolul

Ministerul Educației, în urmă cu doi ani: 1.057 școli, cu 327.718 elevi, au fost evaluate cu cel mai mare risc într-un cutremur, ceea ce înseamnă un potențial ridicat de decese și răni grave dacă școlile sunt ocupate în timpul unui seism

Într-un document publicat de Ministerul Educației în decembrie 2020, în cadrul proiectului de reabilitare a școlilor vulnerabile la cutremur, în derulare acum, instituția susține că în toata țara „1.057 școli,…
Vezi articolul