DOCUMENT Sindicatele din Educație solicită Ligiei Deca plata corectă a personalului nedidactic, potrivit OUG nr. 57/2023: Aplicația EduSal este cea care calculează greșit salariile / Sesizarea vine cu 3 zile înainte de ziua de salariu

14.801 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Sindicatele din Învățământ, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, cer ministrului Educației plata corectă a personalului nedidactic, potrivit ordonanței de urgență nr. 57/2023, după cum se arată într-un document obținut de Edupedu.ro. „Aplicația EduSal este cea care calculează greșit salariile colegilor noștri – personal nedidactic”, semnalează sindicatele. Sesizarea vine cu trei zile înainte de ziua de salariu.

„Având în vedere faptul că aplicația EduSal este cea care calculează greșit salariile colegilor noștri – personal nedidactic, față de aspectele semnalate și de legislația aplicabilă în materie, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „ Spiru Haret” vă solicită respectuos să dispuneți măsurile necesare pentru asigurarea plății corecte, integrale a salariilor personalului nedidactic din învățământ, prin modificarea corespunzătoare a acesteia, în regim de urgență, cu informarea organizațiilor noastre”, se arată în textul sindicatelor.

Conform documentului de mai sus, au fost primite sesizări referitoare la calculul greșit al salariilor personalului nedidactic din învățământul de stat, aferente lunii iunie 2023: „Practic, programul informatic EduSal stabilește că, la salariul de bază prevăzut în Anexa nr. VIII la Legea-cadru nr. 153/2017 (care este la gradația zero de vechime în muncă), se aplică mai întâi majorarea salariului de bază cuvenită în raport de vechimea în muncă a persoanei, iar salariul astfel obținut se majorează suma de 400 de lei, care trebuie acordată de la 1 iunie 2023.”

Potrivit sindicatelor, „legiuitorului delegat a stabilit expres că salariile de bază prevăzute în Anexa nr. VIII pentru anul 2022 [care, potrivit art. 10 alin. (3) din Legea-cadru nr. 153/2017, sunt la gradația 0 de vechime în muncă] se majorează cu suma de 400 de lei; la salariul astfel majorat, se aplică gradația de vechime în muncă ce se cuvine fiecărui angajat încadrat pe o funcție nedidactică din învățământul de stat, în conformitate cu dispozițiile art. 10 alin. (4) din același act normativ.”


10 comments
  1. Am 40 de ani vechime în muncă, asiatent medical,am coordonat o cresa de 15 ani, iar azi constat ca am un salariu net de 3300 iar infirmiera are 3700, în ce țară trăim. Sistemul de educație a distrus această țară, le- au dat diplome fictive și ne conduc la fel de fictiv.

  2. Si la auxiliar e la fel. Au schimbat ordonanta, in loc de “1300 lei se aplica la gradatia zero”, au schimbat cu “1300 lei la fiecare”. Smecherie in avantajul guvernantilor, salariatii au pierdut pana la 300 de lei.
    Noua legea salarizarii va fi alta tzeapa. Halal negocieri, halal lideri de sindicat. Ar trebui sa plece toata lumea din sindicat, nu ne apara interesele.

  3. Directorii au în continuare salariile mai mici decât colegii cu aceeași vechime și grade.
    Ultima ordonanță doar aduna cei 1300 de lei, ca la toată lumea.
    Diferența dintre salariul directorului și al unui coleg pe aceeași treaptă este de -500 lei, subliniez, în MINUS.
    Cadrele didactice au 62 de zile de concediu iar directorii 25.
    E strigător la cer, nimeni nu aude, nimeni nu calculează , iar acest EDUSAL ne termină.

  4. Crina un ingrijitor necesita 8 sau 10 clase pe cind un fochist sau m. intretinere trebuie profesionala si sp. in mai multe meserii,e drept ca un paznic e bun si cu 8 cl.Ce au facut gresit idiotii de politicieni este ca de la cl 8-a si inclusiv a 12-atoti sint cu studii medii ceea ce nu e corect deloc si vechimea sa pierdut undeva pe sau prin niste calcule proaste.

  5. La unitatile cu grad I secretarul sef si contabilul sef au salariile de incadrare mai mici decat orice functie de executie din personalul auxiliar. Asa au gandit OUG 57. E corect?

    1. aveti dreptate, speram ca sindicatul sa sesiseze si aceasta anomalie….nu este normal sa avem salariile sub functia de executie, cel putin cat execuția….de vechime sau conducere nici nu se mai pune problema…..

  6. Nici salariile secretar şef cu studii de scurtă durată (SSD), nu sunt corecte. Sunt mai mici ca salariile cu studii medii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like