DOCUMENT Simulările Bacalaureat 2022 și Evaluarea Națională 2022 încep la ora 9:00, elevii intră în clasă până la 08:30. Notele se înregistrează în Sistemul Informatic, dar se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului

48.200 de vizualizări
Foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com
Simulările examenelor naționale încep pe 28 martie în acest an, cu elevii de clasa a XII-a, iar Ministerul Educației a aprobat procedura pe care școlile și elevii trebuie să o respecte pentru aceste examene. Conform documentului obținut de Edupedu.ro, simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională au loc de la ora 9:00, iar subiectele sunt făcute de Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație, ca în fiecare an.
Calendarul simulărilor pentru BAC 2022:
  • 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română;
  • 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – proba obligatorie a profilului;
  • 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – proba la alegere a profilului și specializării
  • 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă;
  • 14 aprilie – afișarea rezultatelor
Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a:
  • 4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;
  • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
  • 14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor

Probele din cadrul Evaluării Naționale încep la 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în sală este permis până la 8:30. Elevii sunt primiți și așezați în bănci; repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă, astfel încât obiectiv colectivele de elevi să nu fie amestecate, prevede procedura.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării examenului național de Bacalaureat este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE.

Întrucât pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute prevăzute spații de rezolvare, elevul rezolva aceste subiecte pe ciornă și scrie răspunsul corect în broșură. Broșura conține la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea, se arată în procedură.

Ce se întâmplă cu notele de la Simulare

Ordinul care stabilește simulările prevede că „rezultatele obținute de elevii la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2021 – 2022 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”. 

De asemenea, „notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”.

Foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
    1. Am putea crede că e o întrebare retorică, dar totuși răspundem în caz că nu e:) După simulare, când există nota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Evaluările Naționale de la clasele a VIII-a, a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi evaluări standardizate, corectarea va fi digitalizată, anunță ministrul Educației: Avem fișa de proiect cu fonduri europene deja scrisă, va trebui să achiziționăm echipamentele și să formăm cadrele didactice

Evaluările Naționale din acest an școlar vor fi standardizate și corectarea va fi făcută computerizat. „Avem fișa de proiect cu fonduri europene deja scrisă”, „va trebui să achiziționăm echipamentele și…
Vezi articolul

Trebuie să ne gândim dacă merită sau nu merită să dirijăm elevii spre două tipuri de Bacalaureat: unul profesional, iar celălalt care să le dea acces mai ușor la universități – Marius Andruh, membru în comisia de validare a planurilor-cadru de liceu

Academicianul Marius Andruh, membru în comisia de validare a planurilor cadru pentru liceu a declarat că ar trebui să se pună problema dacă nu cumva ar fi cazul “să dirijăm…
Vezi articolul